de luchtauto nadert! | Page 2 | Ecobouwers.be

U bent hier

de luchtauto nadert!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Didier Grimonprez
29/06/2008 - 12:31

MDI, dat auto's maakt die op perslucht rijden, brengt vanaf halverwege 2009 een eerste model in massaproductie in Carros (nabij Nice): de Onecat. Het is een jeep in de trant van de vroegere Mehari (Citroën). Het basismodel zal rond de 3500 Euro kosten en ongeveer 100 km op perslucht kunnen rijden in de stad. Er is ook een versie met een verwarmingsmodule op brandstof (benzine of plantenolie) die de efficientie van de uitzetting van de perslucht veel vergroot en waardoor hij een bereik van 1200 km heeft (verbruikt 2 liter, buiten de stad boven de 60km/u schakelt hij automatisch de opwarmingsmodule aan). In de stad rij je dan volledig emissieloos, na een nachtje opladen à 1 Euro, ongeveer 100 km tot de tanks gecompresseerde lucht in de autobodem leeg zijn.
Zie www.mdi.lu, dit is de officiële site, maar er is ook een heel goede fansite uit de USA met heel veel beeldmateriaal en info, nl www.catvolution.com met speciaal over de Onecat: http://www.onecataircar.com/index-eng.php
Ik ben erg ongeduldig om er zelf één te kopen, van het type met verwarmingsmodule, maar liefst wel met een kap over de cabrio, gezien ik niet in Nice woon maar in het regenachtige Vlaanderen...
Er is hier al veel over de luchtauto's gediscussieerd maar dit is toch nieuws: de productie komt eraan!
Ik voeg ook even een interview toe met Jan Peetremans, de Antwerpse zakenman die een optie genomen heeft op een licentie voor het bouwen van een Belgische fabriek voor de luchtauto's.

53 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/07/2008 - 19:21
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Verkocht of verder ontwikkeld?
Ze hebben nog zo`n 2 jaar nodig.

http://www.greencars.za.net/tatas-air-car-delayed/

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/07/2008 - 02:15
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Of de europeaan is zo slim om voor enkele 10 tallen mlioenen af te danken om zo nog wat terug te zien aan ontwikkelingskosten.
De Indier denkt dat door de concurentie op te kopen zijn positie te verbeteren.

Het is maar net wat je keuze is. Als je je product marktrijp denkt te maken en dit telkens moet uitstellen getuigt het ook niet van enige zekerheid. Gelukkig kan Tata financieel wel wat financiele tegenvallers opvangen.

Van meerdere bedrijven is het bekend als er niet genoeg winst valt te halen dan verkopen we het gewoon. Een winst van onder de 10 % is voor sommige bedrijven al aanleiding om het product van de hand te doen.

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/07/2008 - 22:03
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ach,chathanky,wat zou jij doen?
Jij hebt zoveel tijd, geld en energie gestoken in een project dat 'nano' noemt. Plotseling heb je de mogelijkheid om voor slechts een paar tientallen miljoenen euros een project te kopen dat veel meer waard is. Moest ik indiër zijn, ik zou eerst mijn eigen project zoveel mogelijk ontwikkelen, en aangezien de europeanen zo stom zijn om hun eigen uitvindingen niet naar waarde te schatten, komen dat soort projecten natuurlijk laatst!

afbeelding van Didier Grimonprez
29/08/2008 - 21:13

Er lijkt echt wel schot in de zaak te komen.
http://zeropollutionmotors.us/ is de website van ZPM, directeur is Sheeva Vencat. Ze hebben de licentie van MDI voor de VS en beginnen de luchtauto's in serie te bouwen in 2010. Reservatie worden genoteerd vanaf halfweg 2009.
www.catvolution.com is een van de zestal sites van de Canadees Paul Ryan. Hij is bezig met het oprichten van hetzelfde in Ottawa. Ook in Australië komt er beweging.
De onecat is een model dat alleen voor India bedoeld is: veel te "basis" voor de westerling. Voor ons zal het de Minicat of de citycat worden.

afbeelding van Anonieme gebruiker
29/08/2008 - 22:33
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

De modellen zullen nog eerst de veiligheidstesten moeten doorstaan. Wat ik gelezen heb komen ze niet door de europese veiligheidsnormen.

Er zal voor europa licenties gekocht moeten worden en zover ik weet zij er geen gegadigde die veel geld wil betalen voor een licentie.

afbeelding van Didier Grimonprez
30/08/2008 - 12:15

Volgens de Wommelgemnaar Jan Peetermans, die een optie heeft op een licentie, heeft hij geen gebrek aan geïnteresseerde investeerders (allen Nederlanders). Ze wachten echter allen de homologatie af. Dus zolang zal het bij een "optie" op een licentie blijven. Het is wel zo dat MDI zelf bereid is tot 70 % van de investerinskost zelf op zich te nemen. Natuurlijk moet hen dat geld terugbetaald worden met de opbrengst van de verkochte wagens.
Wat betreft www.theaircar.com, die hebben niets met MDI te maken, al waren ze vroeger wel betrokken. Nu liggen ze in dispuut, en kun je op die site niets over de MDI-wagens vinden. Maar ze hebben wel de naam van de website vast en laten ze niet meer los, zodat veel mensen een verkeerd idee krijgen als ze op die site terecht komen.

afbeelding van Anonieme gebruiker
30/08/2008 - 14:45
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wat een slecht idee! Dit zal nooit mainstream worden en is al zeker geen oplossing voor het energietekort.
De round-trip efficiëntie van perslucht energie-opslag is gewoon barslecht. Als ik mij goed herriner is 0,4 al veel. Om een idee te geven: NiMh-batterij 0,7, loodaccu 0,8, Li-Ion 0,99. En dan hebben we het nog niet gehad over de energiedensiteit van de tank. Gaan we ervan uit dat de tank een high-tech koolstofcomposiet is dan is 60Wh/kg veel. Ter vergelijking: loodaccu: 40Wh/kg, NiMh: 80Wh/kg, Li-ion: 180Wh/kg. Als we ons energieverbruik willen doen dalen dan moeten vooral geen aircar gaan gebruiken. Wat mij betreft is de aircar, net zoals de waterstof-auto een inferieur alternatief. De enige oplossing die op termijn zal werken en overleven is de puur elektrische wagen met Li-Ion batterijen. Waarom? Omdat in tijden van energietekort eigenlijk enkel de efficiëntie van het systeem van belang zou mogen zijn. Ik zeg "zou mogen" want nu spelen er nog ander krachten mee, maar ja, we hebben tegenwoordig ook nog niet echt een energietekort en we kunnen ons nog wat foliekes permitteren.

afbeelding van Didier Grimonprez
30/08/2008 - 20:51

Maar wat een milieuvervuiling en gebruik van zeldzame grondstoffen gaat er gepaard met het volstouwen van auto's met batterijen? Batterijen zijn voorlopig nog ondingen. En nadien recyclageproblemen met al dat Groot Gevaarlijk Afval?
Dan zijn luchttanks toch een stuk properder...

afbeelding van eric-15
30/08/2008 - 21:36

Didier, de kans dat die batterijen in het milieu terecht komen is veel kleiner dan de knoopcelletjes die in elke gadget terug te vinden zijn...

afbeelding van Anonieme gebruiker
30/08/2008 - 21:56
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wat zou een lithium ion baterij gaan kosten als de hele wereld ze nodig heeft om auto te kunnen rijden?

Mischien wordt litium wel duurder als goud dan.

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/08/2008 - 19:14
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Lithium is overvloedig aanwezig op aarde, het is een van de meest aanwezige elementen in de aardkorst. Het ontginnen ervan is spotgoedkoop. Nu wordt het vooral door chili geproduceerd maar elk continent heeft grote voorraden liggen. Het goedje is zo goedkoop dat geen enkel ander land zich ermee bezighoudt. En stel dat we alle minerale lithium zouden opkrijgen dan nog zit er genoeg in zeewater om het economisch te extraheren, ik dacht aan 60$/kg. Lithium batterijen zijn duur omwille van de andere materialen die erin zitten zoals cobalt en mangaan en omdat er veel cellen afgekeurd worden maar dus NIET omdat lithium duur zou zijn, dat is een fabeltje. Bovendien is lithium makkelijk terug te winnen uit gerecycleerde batterijen dus we mogen het niet zien als een brandstof. Ontgonnen lithium blijft voor altijd in de productieketen cirkeltjes draaien.

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/08/2008 - 19:59
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Uit jou relaas zitten zeker nogal wat kanttekeningen Nils.

Lees dit onderzoeksrapport maar eens.
http://students4sustainability.net/wiki/index.php/Rapport_Groep_5_MD08

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/08/2008 - 22:53
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ver van de waarheid zat ik toch niet en duurder dan goud zal het al zeker niet worden. Leesvoer: http://www.evworld.com/article.cfm?storyid=1480

afbeelding van Didier Grimonprez
09/09/2008 - 20:48

Mannen,

Zoals beloofd probeer ik jullie op de hoogte te houden over de luchtauto's van MDI. Ik ben bezig met een website die de allernieuwste informatie en veel foto's geeft. Ik heb ook de bedoeling onder de rubriek "actueel" nieuwe info telkens aan te vullen.
Hij werkt in drie talen. Nederlands en Frans zijn af. Engels komt nog, binnen een week of zo, met veel links.
Neem eens een kijkje op www.aircars.tk

Hopelijk heb je er wat aan.

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/04/2009 - 14:40
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Tata krijgt concurrentie

Dit LPG-wagentje ter waarde van 10.000 € is in Italië, dank zij allerhande premie's, verkrijgbaar voor 2900 €. Wordt geproduceerd door General Motors (boeh boeh boeh) in Korea.
(sjiek autoke trouwens)

http://www.autobloggreen.com/2009/04/04/tata-nano-beater-in-lombardy-the-2-900-lpg-car/

vr gr
Pluto

afbeelding van chantal-3
04/04/2009 - 07:27

op http://www.luchtauto.info kondigen ze al jaren aan, dat hij binnenkort op de markt komt. Ik geloof er al niets meer van.

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/04/2009 - 14:46
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Bovendien is het véél cooler om met een Chevrolet te rijden dan met een Tata :-)

vr gr
Pluto

afbeelding van Hans Delannoye
04/04/2009 - 10:28

didier

dat zijn weer dezelfde praatjes als ik jaren geleden al hoorde, ook toen al was er sprake van een fabriek in andorra.
ik heb de indruk dat het een goednieuwsshow is in de hoop dat iedereen er op springt en ze hun licensies verkocht krijgen. jaren geleden was er zogezegd ook een belgisch bedrijf dat een licensie gekocht had, en meerdere bedrijven in de ons omringende landen. ofwel was dat een leugen, ofwel hebben die allemaal lucht gekocht, wat zeer toepasselijk is in dit geval ;)
ik ben in dit geval heel achterdochtig, en ik wacht tot ie er is, dan kunnen we weer praten.

hans d

afbeelding van www.pierrechristiaens@telenet.be
04/04/2009 - 10:51

Als ik hoor spreken over persluchtauto val ik toch wel uit de lucht. Heel vroeger hadden we in de Kolenmijn van Beringen persluchtlocomotieven, omdat men toen nog schrik had diesel in de ondergrond te gebruiken. Ik heb altijd geweten dat dit een verschrikkelijk dure manier van transport was. Ten slotte werden ze enkel nog ingezet daar waar het gehalte mijngas in de luchtterugkeer hoger lag dan 1% (verbod van dieseltractie). Wat waren we blij dat we er eindelijk van af waren: Duur verbruik, dure compressoren, dure persluchtverdeling, zeer snel bijtanken, regelmatige controle door officiëel erkend agentschap, enz.

afbeelding van pol-2
05/04/2009 - 10:35
pol

zelf zit ik ook al paar jaar uit te kijken naar deze auto aangedreven door perslucht.

maar met mijn ervaring in autobrache leert me ook dat een wagen op de markt brengen niet zo moeilijk is zoals ze hier beweren.

heb zelf een broer die onderzoeker is in aandrijfsystemen voor voertuigen en enigste dat er wereldwijd gedaan wordt is testen met hybride systemen zowel elektrisch als hydraulisch

maar er gaat wel meer geld voor onderzoek naar versnellingsbakken voor hoge vermogens en hoog komfort dan naar alternatieve systemen.

kijk maar naar nieuwe mercedes 5.8 liter met een vermogen van een vrachtwagen en een evengrote uitstoot

indien ze het geld dat ze daar aan uitgeven aan onderzoek zouden pompen om een klein handig wagentje te bouwen voor de gewone man in de staat zou deze evolutie veel sneller gaan.

maar geef nu ook toe wat valt er te verdienen aan een milieuvriendelijk wagentje en wie zal hem willen kopen

mss een idee om en topic te openen met de vraag:

zou u willen rondrijden in een klein milieuvriendelijk wagentje ?(betaalbaar)

ik zal wel bij de eerste zijn om dit aan te schaffen

afbeelding van pol-2
05/04/2009 - 12:09
pol

normaal mag het geen probleem zijn om een europees voertuig in belgie in te schrijven

voertuig is voorzien van een europees gelijkvormigheidsattest welke tevens ook door belgie aanvaard word

ben echt benieuwd wat het gaat worden
inderdaad wordt er veel geld aan het leger verkwist

vb onderzoek hybride raketlanceerders:
op moment van raketlancering weet de vijand dat van die plaats een raket afgevuurd is en vertrek er terug een raket naar deze plaats.nu vanop vrachtwagen met lichte motor maar met een hydraulisch gevulde tank van 800 liter op druk(kevlar)spurt deze naar een andere plaats met de kracht van kleine motor + kracht van druktank
zodat vrachtwagen en manschappen gespaart blijven
dit project is ontwikkeld maar zit in een kast opgesloten

groetjes

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/04/2009 - 19:58
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Leve de luchtauto!

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/04/2009 - 20:36
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Nog concurrentie voor in de stad !

Een éénasser voor 2 personen. Het ding gaat zelf op zoek naar een parkeerplaats nadat je uitgestapt bent. Ideaal om 's morgens warme broodjes te gaan halen bij de bakker.

http://www.inquisitr.com/21388/gm-segway-puma/

vr gr
Pluto

Pagina's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.