vragen bij buderus mazoutketel | Ecobouwers.be

U bent hier

vragen bij buderus mazoutketel

30/05/2018 - 20:34

Dag iedereen,

We hebben onlangs onze woning verbouwd en er werd een nieuwe verwermingsketel en boiler geplaatst. Dit betreft een buderus mazoutketel GB125/35W (incl. buitenvoeler) met een boiler van 200 liter. Deze ketel wordt zowel gebruikt voor verwarming (radiatoren) als warm water. Ik heb hierbij echter een aantal vragen:

* Ik vind dat deze brander nog al veel aanslaat. Zeker in de zomer (met deze temperaturen) zou deze toch niet veel mogen aanslaan?

* Onze installateur geeft voor het warm water een temperatuur van 55°C ingegeven, en voor de verwarming "automatisch". Ik vroeg me af of dit wel een goede instelling is? Waarom ook geen automatisch? Maar als ik dit op automatisch zet, dan wordt het water nog meer opgewarmd.

* Zou het eventueel volstaan om een programma in te stellen dat het water maar één keer per dag opgewarmd wordt? Maar ik vrees dat het water al koud zal zijn tegen wanneer we het nodig hebben, aangezien de temperatuur (die op de brander staat) toch wel relatief vlug zakt. Zou het nuttig zijn om de boiler verder te isoleren? Ze voelt niet warm aan, maar de garage (waar deze staat) is echter toch merkelijk warmer. De brander heeft een A-score en de boiler een B-score.

* Nog een vraagje in verband met de radiatoren: de thermostaat staat ingesteld op 20,5°C. Ik vroeg me af of het de bedoeling is dat de thermostatische kranen volledig opengedraaid worden (in de winter)? Of is het beter om ze bijv; in stand 3 te zetten?

Alvast bedankt!

Pieterjan

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.