ventilatie | Ecobouwers.be

U bent hier

ventilatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stefaan-9
08/11/2005 - 20:31

Hallo,
Onze architect prijst verluchtingsroosters aan voor onze verbouwing (type Renson Invisivent). Zelf hebben we enkele bedenkingen bij roosters: warmteisolatie, lawaaihinder, geluidsisolatie,...
Wat zijn jullie ervaringen?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van walter-12
08/11/2005 - 21:42

Stefaan,

Om een gezonde woning te hebben zal je moeten verluchten.
Een aantal problemen met roosters haal je al zelf aan; eventueel geluidsoverlast (lijkt me nog het minste), vrij veel energie verlies (in een goed geïssoleerde woning snel de helft van je energiebehoefte) en een comfort verlies door de koude instromende lucht. Daarnaast is het nogal eens moeilijk om zeker te zijn van correcte debieten.
Vanuit een comfort en energiebesparend standpunt kan je beter voor balansventilatie gaan. Gebruik de zoekfunctie op het forum als je meer informatie rond dit thema zoekt.

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.