Stoken met frituurolie | Ecobouwers.be

U bent hier

Stoken met frituurolie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wim-48
28/09/2005 - 19:01

Op school heb ik en enkele medestudenden de opdracht gekregen om een manier uit te werken om energie te besparen. Een idee dat in ons op kwam was een huis te verwarmen met frituurolie i.p.v. mazout.

Aangezien we dit ook moeten kunnen realiseren zou alle raad welkom zijn.

* Op welke manier moeten de ketel en brander worden aangepast?
* Hoe groot moet de inspuitdruk zijn? (bij een bep. grootte van een ketel)
* Hoe hoog mag (moet) de temp zijn?

Als iemand mij hiermee zou kunnen helpen zou ik dit appricieren

Wim

1 Reactie

Reacties

afbeelding van valérie de groote
28/09/2005 - 20:06

Beste Wim,

eerst een kleine randopmerking: door te stoken met frituurolie zal je geen energie besparen. De woning zal nog altijd even veel energie vragen voor verwarming. Aleen gebruik je een alternatieve energiebron. Omdat frituurolie van dierlijke of plantaardige oorsprong is verminder je wel de relatieve CO2-uitstoot.

Voor meer informatie kan je best eens een kijkje nemen op www.ppo.nu. Op dat forum zijn mensen actief die hun wagen laten rijden op pure plantaardige olie. Een aantal werkt ook met frituurolie.

Bij wagens is het probleem met deze alternatieve brandstoffen dat de viscositeit nogal hoog is. Ik vermoed dat dit voor branders van verwarmingsketels ook een probleem is. (Specialisten op dit forum kunnen daarover wellicht meer vertellen). Dit probleem opgelost kan worden door de brandstof voor te verwarmen. Dit gebeurt in de industrie ook bij bijvoorbeeld branders van stoomketels die op zware stookolie werken.

Verder zal ook een doorgedreven zuivering van de brandstof nodig zijn. Hoe je dit moet doen vraag je best ook eens op www.ppo.nu.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.