Selfmatic (zelfbouw systemen) | Ecobouwers.be

U bent hier

Selfmatic (zelfbouw systemen)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tmke
16/11/2005 - 15:17

'Selfmatic' (zelfbouwsystemen)

Heeft er iemand ervaring mee?
Zijn ze schappelijk van prijs, is het degelijk materiaal, ... enz.

41 Reacties

Reacties

afbeelding van thomas-15
16/11/2005 - 19:59

Wij zijn zelf installateur ,

en begeleiden ook "Doe het zelf" , doch op een totaal andere manier dan onze collega's

- uitleg en begeleiding , gratis op de werf (zoveel als nodig), door zaakvoerder

- kwaliteitmaterialen (Viessmann oa)
- plaatsen van ketel/gasleiding door onze firma
- intressante "pakket" prijzen , vanaf 2500€ voor volledige installatie met Viessmann en 8 radiatoren.
- gratis warmteverliesberekening

Thomas

Je kan me altijd mailen op thomasdebock [at] tiscali [dot] be

afbeelding van dirk-8
17/11/2005 - 14:34

Ik heb mijn cv installatie + waterleidingen in pakket bij hen gekocht en zelf geplaatst. Ben zeer tevreden maar heb toch enkele opmerkingen
- prijs werd gemaakt voor Duitse flexibele buisen, een deel van de geleverde buisen waren wel van Belgische fabrikant (ook goed maar duidelijk mindere kwaliteit)
- heb er de cursus gevolgd samen met mijn echtgenote. Interessant maar men vertelde er ons dat het warm water rechts van de kraan moet toekomen en links het koude. Tot we onze thermostatische kranen wilden aansluiten en vaststelden dat het omgekeerd zou moeten zijn.
- bij het opstarten hadden we een probleempje met de brander. Gezien de aard van het probleem werd een technieker van Renova Bulex zelf gestuurd. Dit raakte opgelost maar de firma diende wel 3 keer langs te komen.

Voor het overige gaan we nu probleemloos onze derde (warme) winter in en ben ik zeer tevreden.

selfmatic, brself, sack, ...

hebben allemaal hetzelfde principe: goede begeleiding, als je twijfels hebt,... mag je hen bellen en ze antwoorden.

over thomas zijn antwoord heb ik één opmerking: GRATIS bestaat niet, want dan krijg jij problemen met de belastingen. het kan wel zijn dat jij bij al je materialen een bepaalde winstmarge neemt zodat je met de totaalwinst per klant genoeg overhoudt om ze nog een paar uren advies te geven zonder dat ze bijkomend moeten betalen. maar ze hebben het dan wel betaald in de materialen. gratis kan alleen steve stunt (want het is met ons geld dat hij dan gewoon wat schuift: minder hier en meer daar)

bij mij is het ook zo: bij een eerste gesprek moeten potentiele klanten uiteraard niet betalen, maar dat wil wel zeggen dat ik moet zorgen dat ik met de erelonen van mij effectieve klanten voldoende over houd zodat ik die uren "kennismakingsgesprekken" kan doen zonder verlies te maken. het is dus niet gratis, want mijn effectieve klanten betalen dat mee.

om met een zelfbouwfirma je installatie te doen moet je wel met enkele zaken rekening houden:
1. je moet toch een beetje handig zijn, want ze gaan je handjes niet heel de tijd vasthouden op de werf
2. je moet ze ook de juiste gegevens doorgeven en hun gegevens (offerte) juist interpreteren (dus wat technische terminologieen kennen is belangrijk)
3. laat de warmteverliesberekening toch eens door een extern persoon nakijken, want er zijn maar weinig firmas die correct met elke cm isolatie zoals jij ze hebt geplaatst rekening houden, met als gevolg dat de ene kamer meer overgedimensioneerd zal zijn dan de andere en dat is niet zo goed (alles moet in verhouding zijn)

groeten,
christophe

afbeelding van geert-19
17/11/2005 - 21:16

Hallo,
Reeds vier installaties uitgevoerd via Selfmatic (waaronder eentje 8 jaar geleden, draait probleemloos), en behoorlijk tevreden.
Toch enkele randopmerkingetjes :
- ivm. wamteverliesberekening , zoals de meeste standaardprogrammas wordt er nogal gauw overgedimensioneerd , dus toch maar eens laten narekenen door architect...
- zeer gemakkelijk is het feit dat als je iets te veel of te kort hebt , je dat probleemloos kan ruilen of geld terug.
- toch maar eens opletten bij de eventuele hulp ter plaatse , ben slechts toevallig te weten gekomen dat het lang niet altijd gehabiliteerde gasinstallateurs zijn , dus kwestie van bvb. de gasleiding zal je moeten bijbetalen voor een extra keuring. Zeker te bespreken bij de offerte.
Maar door de band genomen vallen ze best mee.

afbeelding van Anonieme gebruiker
24/12/2005 - 00:03
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Electriciteit en verwarming met selfmatic gedaan.
Alles prima. Ze berekenen je voor wat je allemaal nodig hebt en leveren dat dan in pak met handleiding. Je kan ook gratis opleiding volgen om alles te installeren. Wel opletten dat bij het berekenen van vb. de verwarming, men niet over-dimensioneerd (vb. te grote verwaringsradiator t..o.v. de leefruimte). En ja, als er een stukje ontbreekt, dan is dat zoals bij de Ikea: geen problemen om het ontbrekend stukje te gaan halen (zonder te betalen).

afbeelding van Hans Delannoye
24/12/2005 - 08:15

Tamara

Er zijn nog vele intallateurs die met zelfbouwers werken, al maken ze er niet ongeoorloofde reclame mee als Thomas.
De commentaren en ervaringen die ik met Selfmatic heb zijn niet zo positief, er werd vroeger al meer over geschreven, zoek maar eens via de zoekfunctie.
Ik ken mensen die verre van gelukkig waren met de diensten van Selfmatic e.a.
Dat soort firma's gaat als je een simpele basis cv wil (ketel + radiatoren), alhoewel, want sommige van hun hydraulische schema's kloppen gewoon niet. En als je in de problemen komt, moet je je plan trekken. Of je krijgt een of andere mislukte "installateur" over de vloer die er nog een grotere knoeiboel van maakt dan jezelf (paar keer meegemaakt bij Sack-zelfbouw).
En de kwaliteit van hun materiaal? Goedkoop spul, ik neem aan dat dat genoeg zegt?

Geert Devos

" Reeds vier installaties uitgevoerd via Selfmatic (waaronder eentje 8 jaar geleden, draait probleemloos), en behoorlijk tevreden. "
Bouw jij om de twee jaar een nieuw huis? Of ben jij een zwartwerker, want die horen hier zeker niet thuis!
Als je CV installeert, hoor je zelf je berekening te maken, en niet door prutsers als Selfmatic! En laten narekenen door een architect? Dat wordt in de meeste gevallen ook niks.

Hans

afbeelding van marcelvm
24/12/2005 - 08:51

heb het al eens geschreven ik en mijn vader hebben over 30jaar al bij hun gekocht was toen ook al zeer goedkoop,
nooit geen problemen mee gehad,en hoe weet ik dat ik hier een betrouwbaar persoon heb en die alles van berekeningen kent,daar heeft 95 procent geen kennis van
als leek blijft het volgens mij een gok,ik kom op zeer vele plaatsen en heb al wat verhalen gehoord, en zelf meegemaakt van zeer bekende firmas,dan gaat het ook over kwalitijd maar meestal de prijs

afbeelding van Hans Delannoye
24/12/2005 - 12:06

Marcel

Als je de betrokken persoon niet kent, weet je dat inderdaad nooit. Maar een gok? Informeer eens bij mensen die zelf energiezuinig gebouwd hebben en echt met die materie bezig zijn, en er zullen er snel een paar door de mand vallen.

Nooit problemen gehad? Installatie's waren in die tijd ook heel simpel, dikwijls zelfs zonder pomp. En hoe simpeler, hoe minder kans op problemen.
Vandaag zijn die dingen veel complexer (condensatieketels, pompen, evenwichtscollectors, WAR, enz.). En als daar iets aan miskomt, heb je toch maar beter een ervaren installateur in de buurt.

" ... en hoe weet ik dat ik hier een betrouwbaar persoon heb en die alles van berekeningen kent ..."
1 ding weet ik wel zeker, ik ken geen enkele groothandel of DHZ-handel die er wel iets van kennen.

Hans

afbeelding van piet-3
24/12/2005 - 14:53

Hans,

ook ik sta nog voor de keuze voor mijn verwarming (vloerverwarming). Om budgettaire redenen moet ook ik hier wat kunnen besparen, doch liefst niet op het materiaal. Toch gaan in zulke gevallen ook mijn gedachten naar een zelfbouw-systeem, ook al omdat ik geen 2 linkerhanden heb. Kan ik, samen met een reguliere installateur, een redelijke besparing realiseren door bepaalde dingen onder begeleiding zelf te doen of samen met de installateur? Dan is mijn keuze al veel makkelijker. Dan vliegen de Sel****ic en S*ck folders zo de vuilbak in....

afbeelding van Hans Delannoye
25/12/2005 - 22:36

Peter K

" Kan ik, samen met een reguliere installateur, een redelijke besparing realiseren door bepaalde dingen onder begeleiding zelf te doen of samen met de installateur? "
Natuurlijk zijn er die dat doen, al zijn ze daar niet allemaal toe bereidt.

Hans

afbeelding van koen-67
17/05/2006 - 15:54

Mijn ervaring met Sack is eerder negatief.
De service mag dan wel ok zijn, het financiële prijskaartje mag er dan ook wel zijn ...
Hun gedreven winstbejag, weliswaar met de glimlach, is niet te doorzien bij de mooipraterij.
Mijn verwarming mag dan wel optimaal werken, wat indien er plots problemen opduiken (waar ik meerdere keren het beklag kon van lezen op andere forums...)
Voor een minieme meerprijs had ik zekerheden en garantie gehad bij een erkend installateur.
Soit, vijgen na pasen, maar ik hou mijn hart vast.

afbeelding van jeroen-1
17/10/2006 - 15:04

beste,

wij hebben zeer negatieve ervaringen met selfmatic (roeselare)...
Over de producten zal ik niets zeggen, zal wel degelijk zijn en ik ken er te weinig van...
Maar we hadden problemen met onze bulex, en we belden hen op maar we moesten het eerst zelf oplossen ( was nog in garantie)
de bulex ging telkens van onderdruk over in overdruk en visa versa, tot we thuis kwamen en 6cm water in de keuken haddden, we hebben hen terug gecontacteerd, met als antwoord dat we zagen zijn, slechte klanten, ze noemden ons meneer en mevrouw huppeldepup, en dat ze zullen bellen naar de hoofdcentrale om te zeggen dat ze beter zouden sluiten omdat ze er niets van kennen...ah, en we zijn mensen met een slecht karakter...nuja, dan maar gebeld naar de bulexservice zelf en naar het hoofdbureau, en daar ging alles er zeer vriendelijk aan toe! slechte verkopers in een goede zaak zeker...

afbeelding van Anonieme gebruiker
28/11/2006 - 09:38
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Heb mezelf een sanitaire installatie gezet die nu al byna 7 jaar ligt te ronken in de kelder en waar (tot hiertoe ) nog geen problemen mee geweest zijn . De klantenservice te Ruisbroek was daarbij een voorbeeld van hoe het hoort te zijn. Zelf een jaar na plaatsing was het gen probleem om gereedschap in bruikleen te verkrijgen om de nodige aanpassingen te doen .
Peter

afbeelding van koendockx
24/07/2008 - 11:35

kan je ook genieten van het 40% belastingsvoordeel als je je cv installatie met bv self matic plaatst?

afbeelding van koendockx
25/07/2008 - 11:00

is er echt niemand die dat weet of je met zelfbouwsystemen van oa selfmatic ook recht hebt op het fiscale aftrek, ze sturen toch immers iemand die je ketel in dienst komt nemen?

afbeelding van geert devos
25/07/2008 - 12:53

Inderdaad , ik heb dit reeds enkele malen zo gedaan (zowel voor de fiscale aftrek als voor premies van eandis) en nog nooit problemen gehad.
Je moet er wel een beetje achterzitten dat ze de juiste attesten invullen = best zelf downloaden en vooraf invullen , zodat ze enkel nog hunne stempel moeten zetten.
Ik heb de indruk dat zelfs nogal grote firma's nog steeds niet goed weten wat er precies allemaal moet vermeld worden op de factuur en de eventuele bijlagen (is nochtans allemaal op internet te vinden .

afbeelding van colembie
19/08/2008 - 10:18

Waar kan ik deze documenten vinden aub?
En gelden die premies ook voor in Wallonie?
Thanks

afbeelding van geert devos
19/08/2008 - 13:47

Energiesparen.be en eandis

er bastaan gelijkaardige sites voor wallonie , maar daar heb ik geen gevevens van , ik zou inderdaad opletten , omdat de regelgeving kan verschillen tussen de gewesten.

afbeelding van markdb
29/03/2010 - 11:16

beste,

 ik raad u deze mensen ECHT AF, hebben meer dan ervaring met deze prutsers,

Ik kocht een pakket bij hen voor sanitair, verwarming en gasleiding , alsook regenwaterinstallatie + recuperatie,en tot slotte onze vloerverwarming en zonneboiler + zonnepanelen,

Als u bekijkt wat wij nodig hadden, was de keuze voor het voordelig tarief van selfmatic vlug gemaakt.

Pas toen begon de miserie, eventjes alles op een rij

1.Levering materialen stond op straat, ongeveer 30m van de woning

2.Levering radiatoren tot 3 weken vertraging.

3.Zonnepanelen zwaar beschadigd en nieuwe levering zou 3 weken duren.

4.Er werd mij een installateur aangewezen, tot 5 maal toe afspraak maar geen installateur te zien, Ene Thermocomfort ,dimitri of zoiets.

5.Uiteindelijk installateur aanwezig,en DAN !!!!!!!!

Vastgestelde gebreken na installatie:

*Onze gasleiding werd afgekeurd,niet dicht en niet conform wetgeveing.

*Plaatsing uitlaat rookgassen,(volgens plan selfmatic) niet conform wetgeving,veel te dicht bij velux.

*bij de plaatsing van het regenwater recuperatiesysteem werd een zuigleiding als drukleiding gebruikt,met als gevolg dat deze openspatte na tweede keer te gebruiken,alles zit wel onder de vloer.Opmerking selfmatic : ja we hebben het probleem al nog gehad !!!!!!!!!!! ZULLEN U GRATIS EEN ANDERE LEIDING GEVEN ,!!!!!!!!!!!! denk niet dat deze vanzelf in de grond gaat kruipen he ???????

*koppelingen zonnepaneel lekken, reeds 3x technische dienst laten komen, lek nog even erg.

*Grote problemen om hen een tweede keuring te laten betalen voor de rookgassen en gasbuis,wij eisten een nieuwe installateur,maar dit kon niet , hadden er maar 1 ?????????????????,,,

*tijdens installatie van de vloerverwarming hoorden we de installateur bellen naar selfmatic, om te weten hoe hij een mengfles moest aansluiten ???? installateur verwarming amaai.

Tot slot hebben we dan zelf een installateur genomen, die we ZEKER aanraden,om al deze problemen op te lossen,.DUS WAT HEBBEN WE ALS VOORDEEL GEHAD MET SELFMATIC :  0.0€

Mochten ze goed zijn,dan hadden ze ROGER van vitaya niet nodig hebben voor hun reclame .

Markdb.

afbeelding van bertroeselare
29/03/2010 - 13:42

 hallo

 

ik was eigenlijk ook van plan om met selfmatic in zee te gaan, dit om de prijs wat te drukken.

Maar als ik alles zo lees van u, is dit niet echt professioneel he?

Naar welke selfmatic zijn jullie geweest?

 

geef mij gerust wat tips waar ik het dan wel goedkoop en goed kan zelf installeren

 

alvast bedankt

 

bert

afbeelding van markdb
16/09/2010 - 21:19

beste,

wij zijn in melle geweest, maar ook in roeselare,

Het probleem in roeselare was dat ze geen installateurs hadden ?

In melle wel, maar je kent het verhaal al he.

Toen hebben onze vrienden hun pakket laten maken door iemand die werd aangeraden,die echt installateur is en ook zulke paketten voor u klaar maakt,het grote voordeel van hen is dat ze zelf op^de werf komen om te kijken,en reeds alles mooi voormonteren op de werf,alles komt aan reeds gemonteerd op houten panelen , die op maat gemaakt zijn volgens uw wensen, en de prijs is even aantrekkelijk blijkbaar,hij heeft voor enkele van onze vrienden reeds gewerkt , en raden hem echt aan, dit is zijn nr, je kan hem eventueel eens contacteren, baat het niet,het schaad niet.Ze leveren en plaatsen indein nodig,alle hulp is aanwezig,

0488/06.13.96   verwarming [dot] vancoppenolle [at] gmail [dot] com

 

afbeelding van Elise B.
16/02/2012 - 09:52

Dag Mark

Heb jij zelf ervaring met Vancoppenolle? Zo ja, is dit een aanrader?

Zoals de andere op dit forum ben ik op zoek naar een goedkopere manier om verwarming en sanitair te leggen.

Bedankt!

afbeelding van Elise B.
16/02/2012 - 09:52

Dag Mark

Heb jij zelf ervaring met Vancoppenolle? Zo ja, is dit een aanrader?

Zoals de andere op dit forum ben ik op zoek naar een goedkopere manier om verwarming en sanitair te leggen.

Bedankt!

afbeelding van acdb
11/12/2012 - 11:13

Dag Elise,

Ben je in zee gegaan met Vancoppenolle Christophe? Opgelet: deze man is een oplichter! En Markdb= Vancoppenolle Christophe!

Gelieve contact op te nemen indien u slachtoffer bent of aangifte te doen bij de politie!

 

Mvg

afbeelding van acdb
11/12/2012 - 11:25

Ik wil iedereen op dit forum hier waarschuwen voor Vancoppenolle verwarming & sanitair. Ga er aub niet mee in zee! We zijn zelf slachtoffer geworden van deze man. We hebben betaald en niks in de plaats gekregen! Bovendien doet deze man aan schriftvervalsing, btw fraude, ... 

De man die hier reclame maakt voor Vancoppenolle verwarming, Markdb = Vancoppenolle Christophe. Op een ander forum is deze man nl. onder dezelfde naam ontmaskerd!

We willen ook mogelijk andere slachtoffers oproepen om hiervan melding te doen bij de politie. Het is belangrijk dat deze man geen nieuwe slachtoffers kan maken!

Verder willen we vragen aan mogelijke slachtoffers om uw facturen te controleren. Op onze factuurgegevens stond nl. een adres in Ronse vermeld. Deze persoon, een naamgenoot met een BVBA die ook in verwarming en sanitair doet bestaat wel degelijk, maar kent Vancoppenolle Christophe niet! Gelieve contact op te nemen (via deze weg of politie) indien u een factuur hebt met deze gegevens erop!

afbeelding van acdb
11/10/2011 - 18:44

We hebben in Melle een offerte laten opmaken voor de centrale verwarming.
De offerte was vlug gemaakt, maar toen kwam de aap uit de mouw. Toen we vroegen waar we onze dakdoorvoer dienden te plaatsen gaf men ons vlotjes een antwoord. Maar toen we hen confronteerden met Veluxen (ze hadden nochtans onze plannen) en verdunningsfactoren was het voor ons duidelijk dat ze daar geen kennis over hebben. Men verwees naar een keurder waar zij vaak mee werken & de keurder verwees dan weer naar Self-Matic. Terecht denk ik. En nu? Moeten wij dan eerst alles extern laten nakijken/ controleren (en betalen!) om dan bij hen te bestellen? Is dat nu het professioneel advies? 

Marc, hoe heb je dan je keuring voor rookgasafvoer in orde gekregen? Op een nieuwe plaats een buis gestoken? Hebben ze je vergoed voor de gemaakte kosten? Een tweede keuring lijkt me niet voldoende als je ziet wat voor kosten daar nog bij komen kijken... Als ik de rest van je verhaal lees, dan vrees ik ervoor...
 

afbeelding van acdb
11/12/2012 - 11:11

Ik wil iedereen op dit forum hier waarschuwen voor Vancoppenolle verwarming & sanitair. Ga er aub niet mee in zee! We zijn zelf slachtoffer geworden van deze man. We hebben betaald en niks in de plaats gekregen! Bovendien doet deze man aan schriftvervalsing. En btw, deze man hier: Markdb = Vancoppenolle Christophe! Op een ander forum is deze man onder dezelfde naam ontmaskerd!

We willen ook mogelijk andere slachtoffers oproepen om hiervan melding te doen op 0486 47 42 99 of om contact op te nemen met de politie. Het is belangrijk dat deze man geen nieuwe slachtoffers kan maken!

afbeelding van robin demey
30/10/2010 - 15:05

Wij zullen werken met Renoman.

Veel persoonlijker dan alle Selfmatic-mannen die ik gesproken heb.

Deze persoon is zelf zeer gefocust op laag-energie ed. (zelf zijn woning aan het verbouwen tot LEW).

Komt volgende week zijn offertes voorleggen.

afbeelding van acdb
11/10/2011 - 19:00

Dag Robin,

heb net even gezocht op Renoman, maar hun website doet het niet.

ben je ermee in zee gegaan? en wat zijn je bevindingen?

We zitten zelf ook met een LEW woning. We kregen al de opmerking dat de ketel die SM voorstelde overgedimensioneerd is, dus we zoeken ook iemand met kennis van zaken (die toch budgetvriendelijk kan werken).

Alvast bedankt voor wat meer info.

afbeelding van robin demey
11/10/2011 - 19:03

Helaas heeft Renoman in Augustus de boeken neergelegd.

Tot op het laatste wel een zeer goede samenwerking mee gehad. Wat er juist is misgegaan weet ik echter (nog) niet.

Ondertussen ben ik ook op zoek naar een degelijk alternatief. En dit is niet zo makkelijk te vinden blijkbaar.

Pagina's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.