Selfmatic (zelfbouw systemen)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

'Selfmatic' (zelfbouwsystemen)

Heeft er iemand ervaring mee?
Zijn ze schappelijk van prijs, is het degelijk materiaal, ... enz.

Reacties

Wij zijn zelf installateur ,

en begeleiden ook "Doe het zelf" , doch op een totaal andere manier dan onze collega's

- uitleg en begeleiding , gratis op de werf (zoveel als nodig), door zaakvoerder

- kwaliteitmaterialen (Viessmann oa)
- plaatsen van ketel/gasleiding door onze firma
- intressante "pakket" prijzen , vanaf 2500€ voor volledige installatie met Viessmann en 8 radiatoren.
- gratis warmteverliesberekening

Thomas

Je kan me altijd mailen op thomasdebock@tiscali.be

Ik heb mijn cv installatie + waterleidingen in pakket bij hen gekocht en zelf geplaatst. Ben zeer tevreden maar heb toch enkele opmerkingen
- prijs werd gemaakt voor Duitse flexibele buisen, een deel van de geleverde buisen waren wel van Belgische fabrikant (ook goed maar duidelijk mindere kwaliteit)
- heb er de cursus gevolgd samen met mijn echtgenote. Interessant maar men vertelde er ons dat het warm water rechts van de kraan moet toekomen en links het koude. Tot we onze thermostatische kranen wilden aansluiten en vaststelden dat het omgekeerd zou moeten zijn.
- bij het opstarten hadden we een probleempje met de brander. Gezien de aard van het probleem werd een technieker van Renova Bulex zelf gestuurd. Dit raakte opgelost maar de firma diende wel 3 keer langs te komen.

Voor het overige gaan we nu probleemloos onze derde (warme) winter in en ben ik zeer tevreden.

selfmatic, brself, sack, ...

hebben allemaal hetzelfde principe: goede begeleiding, als je twijfels hebt,... mag je hen bellen en ze antwoorden.

over thomas zijn antwoord heb ik één opmerking: GRATIS bestaat niet, want dan krijg jij problemen met de belastingen. het kan wel zijn dat jij bij al je materialen een bepaalde winstmarge neemt zodat je met de totaalwinst per klant genoeg overhoudt om ze nog een paar uren advies te geven zonder dat ze bijkomend moeten betalen. maar ze hebben het dan wel betaald in de materialen. gratis kan alleen steve stunt (want het is met ons geld dat hij dan gewoon wat schuift: minder hier en meer daar)

bij mij is het ook zo: bij een eerste gesprek moeten potentiele klanten uiteraard niet betalen, maar dat wil wel zeggen dat ik moet zorgen dat ik met de erelonen van mij effectieve klanten voldoende over houd zodat ik die uren "kennismakingsgesprekken" kan doen zonder verlies te maken. het is dus niet gratis, want mijn effectieve klanten betalen dat mee.

om met een zelfbouwfirma je installatie te doen moet je wel met enkele zaken rekening houden:
1. je moet toch een beetje handig zijn, want ze gaan je handjes niet heel de tijd vasthouden op de werf
2. je moet ze ook de juiste gegevens doorgeven en hun gegevens (offerte) juist interpreteren (dus wat technische terminologieen kennen is belangrijk)
3. laat de warmteverliesberekening toch eens door een extern persoon nakijken, want er zijn maar weinig firmas die correct met elke cm isolatie zoals jij ze hebt geplaatst rekening houden, met als gevolg dat de ene kamer meer overgedimensioneerd zal zijn dan de andere en dat is niet zo goed (alles moet in verhouding zijn)

groeten,
christophe

Hallo,
Reeds vier installaties uitgevoerd via Selfmatic (waaronder eentje 8 jaar geleden, draait probleemloos), en behoorlijk tevreden.
Toch enkele randopmerkingetjes :
- ivm. wamteverliesberekening , zoals de meeste standaardprogrammas wordt er nogal gauw overgedimensioneerd , dus toch maar eens laten narekenen door architect...
- zeer gemakkelijk is het feit dat als je iets te veel of te kort hebt , je dat probleemloos kan ruilen of geld terug.
- toch maar eens opletten bij de eventuele hulp ter plaatse , ben slechts toevallig te weten gekomen dat het lang niet altijd gehabiliteerde gasinstallateurs zijn , dus kwestie van bvb. de gasleiding zal je moeten bijbetalen voor een extra keuring. Zeker te bespreken bij de offerte.
Maar door de band genomen vallen ze best mee.

Electriciteit en verwarming met selfmatic gedaan.
Alles prima. Ze berekenen je voor wat je allemaal nodig hebt en leveren dat dan in pak met handleiding. Je kan ook gratis opleiding volgen om alles te installeren. Wel opletten dat bij het berekenen van vb. de verwarming, men niet over-dimensioneerd (vb. te grote verwaringsradiator t..o.v. de leefruimte). En ja, als er een stukje ontbreekt, dan is dat zoals bij de Ikea: geen problemen om het ontbrekend stukje te gaan halen (zonder te betalen).

Tamara

Er zijn nog vele intallateurs die met zelfbouwers werken, al maken ze er niet ongeoorloofde reclame mee als Thomas.
De commentaren en ervaringen die ik met Selfmatic heb zijn niet zo positief, er werd vroeger al meer over geschreven, zoek maar eens via de zoekfunctie.
Ik ken mensen die verre van gelukkig waren met de diensten van Selfmatic e.a.
Dat soort firma's gaat als je een simpele basis cv wil (ketel + radiatoren), alhoewel, want sommige van hun hydraulische schema's kloppen gewoon niet. En als je in de problemen komt, moet je je plan trekken. Of je krijgt een of andere mislukte "installateur" over de vloer die er nog een grotere knoeiboel van maakt dan jezelf (paar keer meegemaakt bij Sack-zelfbouw).
En de kwaliteit van hun materiaal? Goedkoop spul, ik neem aan dat dat genoeg zegt?

Geert Devos

" Reeds vier installaties uitgevoerd via Selfmatic (waaronder eentje 8 jaar geleden, draait probleemloos), en behoorlijk tevreden. "
Bouw jij om de twee jaar een nieuw huis? Of ben jij een zwartwerker, want die horen hier zeker niet thuis!
Als je CV installeert, hoor je zelf je berekening te maken, en niet door prutsers als Selfmatic! En laten narekenen door een architect? Dat wordt in de meeste gevallen ook niks.

Hans

heb het al eens geschreven ik en mijn vader hebben over 30jaar al bij hun gekocht was toen ook al zeer goedkoop,
nooit geen problemen mee gehad,en hoe weet ik dat ik hier een betrouwbaar persoon heb en die alles van berekeningen kent,daar heeft 95 procent geen kennis van
als leek blijft het volgens mij een gok,ik kom op zeer vele plaatsen en heb al wat verhalen gehoord, en zelf meegemaakt van zeer bekende firmas,dan gaat het ook over kwalitijd maar meestal de prijs

Marcel

Als je de betrokken persoon niet kent, weet je dat inderdaad nooit. Maar een gok? Informeer eens bij mensen die zelf energiezuinig gebouwd hebben en echt met die materie bezig zijn, en er zullen er snel een paar door de mand vallen.

Nooit problemen gehad? Installatie's waren in die tijd ook heel simpel, dikwijls zelfs zonder pomp. En hoe simpeler, hoe minder kans op problemen.
Vandaag zijn die dingen veel complexer (condensatieketels, pompen, evenwichtscollectors, WAR, enz.). En als daar iets aan miskomt, heb je toch maar beter een ervaren installateur in de buurt.

" ... en hoe weet ik dat ik hier een betrouwbaar persoon heb en die alles van berekeningen kent ..."
1 ding weet ik wel zeker, ik ken geen enkele groothandel of DHZ-handel die er wel iets van kennen.

Hans

Hans,

ook ik sta nog voor de keuze voor mijn verwarming (vloerverwarming). Om budgettaire redenen moet ook ik hier wat kunnen besparen, doch liefst niet op het materiaal. Toch gaan in zulke gevallen ook mijn gedachten naar een zelfbouw-systeem, ook al omdat ik geen 2 linkerhanden heb. Kan ik, samen met een reguliere installateur, een redelijke besparing realiseren door bepaalde dingen onder begeleiding zelf te doen of samen met de installateur? Dan is mijn keuze al veel makkelijker. Dan vliegen de Sel****ic en S*ck folders zo de vuilbak in....

Peter K

" Kan ik, samen met een reguliere installateur, een redelijke besparing realiseren door bepaalde dingen onder begeleiding zelf te doen of samen met de installateur? "
Natuurlijk zijn er die dat doen, al zijn ze daar niet allemaal toe bereidt.

Hans

Mijn ervaring met Sack is eerder negatief.
De service mag dan wel ok zijn, het financiële prijskaartje mag er dan ook wel zijn ...
Hun gedreven winstbejag, weliswaar met de glimlach, is niet te doorzien bij de mooipraterij.
Mijn verwarming mag dan wel optimaal werken, wat indien er plots problemen opduiken (waar ik meerdere keren het beklag kon van lezen op andere forums...)
Voor een minieme meerprijs had ik zekerheden en garantie gehad bij een erkend installateur.
Soit, vijgen na pasen, maar ik hou mijn hart vast.

beste,

wij hebben zeer negatieve ervaringen met selfmatic (roeselare)...
Over de producten zal ik niets zeggen, zal wel degelijk zijn en ik ken er te weinig van...
Maar we hadden problemen met onze bulex, en we belden hen op maar we moesten het eerst zelf oplossen ( was nog in garantie)
de bulex ging telkens van onderdruk over in overdruk en visa versa, tot we thuis kwamen en 6cm water in de keuken haddden, we hebben hen terug gecontacteerd, met als antwoord dat we zagen zijn, slechte klanten, ze noemden ons meneer en mevrouw huppeldepup, en dat ze zullen bellen naar de hoofdcentrale om te zeggen dat ze beter zouden sluiten omdat ze er niets van kennen...ah, en we zijn mensen met een slecht karakter...nuja, dan maar gebeld naar de bulexservice zelf en naar het hoofdbureau, en daar ging alles er zeer vriendelijk aan toe! slechte verkopers in een goede zaak zeker...

Heb mezelf een sanitaire installatie gezet die nu al byna 7 jaar ligt te ronken in de kelder en waar (tot hiertoe ) nog geen problemen mee geweest zijn . De klantenservice te Ruisbroek was daarbij een voorbeeld van hoe het hoort te zijn. Zelf een jaar na plaatsing was het gen probleem om gereedschap in bruikleen te verkrijgen om de nodige aanpassingen te doen .
Peter

kan je ook genieten van het 40% belastingsvoordeel als je je cv installatie met bv self matic plaatst?

is er echt niemand die dat weet of je met zelfbouwsystemen van oa selfmatic ook recht hebt op het fiscale aftrek, ze sturen toch immers iemand die je ketel in dienst komt nemen?

Inderdaad , ik heb dit reeds enkele malen zo gedaan (zowel voor de fiscale aftrek als voor premies van eandis) en nog nooit problemen gehad.
Je moet er wel een beetje achterzitten dat ze de juiste attesten invullen = best zelf downloaden en vooraf invullen , zodat ze enkel nog hunne stempel moeten zetten.
Ik heb de indruk dat zelfs nogal grote firma's nog steeds niet goed weten wat er precies allemaal moet vermeld worden op de factuur en de eventuele bijlagen (is nochtans allemaal op internet te vinden .

Waar kan ik deze documenten vinden aub?
En gelden die premies ook voor in Wallonie?
Thanks

Energiesparen.be en eandis

er bastaan gelijkaardige sites voor wallonie , maar daar heb ik geen gevevens van , ik zou inderdaad opletten , omdat de regelgeving kan verschillen tussen de gewesten.

beste,

 ik raad u deze mensen ECHT AF, hebben meer dan ervaring met deze prutsers,

Ik kocht een pakket bij hen voor sanitair, verwarming en gasleiding , alsook regenwaterinstallatie + recuperatie,en tot slotte onze vloerverwarming en zonneboiler + zonnepanelen,

Als u bekijkt wat wij nodig hadden, was de keuze voor het voordelig tarief van selfmatic vlug gemaakt.

Pas toen begon de miserie, eventjes alles op een rij

1.Levering materialen stond op straat, ongeveer 30m van de woning

2.Levering radiatoren tot 3 weken vertraging.

3.Zonnepanelen zwaar beschadigd en nieuwe levering zou 3 weken duren.

4.Er werd mij een installateur aangewezen, tot 5 maal toe afspraak maar geen installateur te zien, Ene Thermocomfort ,dimitri of zoiets.

5.Uiteindelijk installateur aanwezig,en DAN !!!!!!!!

Vastgestelde gebreken na installatie:

*Onze gasleiding werd afgekeurd,niet dicht en niet conform wetgeveing.

*Plaatsing uitlaat rookgassen,(volgens plan selfmatic) niet conform wetgeving,veel te dicht bij velux.

*bij de plaatsing van het regenwater recuperatiesysteem werd een zuigleiding als drukleiding gebruikt,met als gevolg dat deze openspatte na tweede keer te gebruiken,alles zit wel onder de vloer.Opmerking selfmatic : ja we hebben het probleem al nog gehad !!!!!!!!!!! ZULLEN U GRATIS EEN ANDERE LEIDING GEVEN ,!!!!!!!!!!!! denk niet dat deze vanzelf in de grond gaat kruipen he ???????

*koppelingen zonnepaneel lekken, reeds 3x technische dienst laten komen, lek nog even erg.

*Grote problemen om hen een tweede keuring te laten betalen voor de rookgassen en gasbuis,wij eisten een nieuwe installateur,maar dit kon niet , hadden er maar 1 ?????????????????,,,

*tijdens installatie van de vloerverwarming hoorden we de installateur bellen naar selfmatic, om te weten hoe hij een mengfles moest aansluiten ???? installateur verwarming amaai.

Tot slot hebben we dan zelf een installateur genomen, die we ZEKER aanraden,om al deze problemen op te lossen,.DUS WAT HEBBEN WE ALS VOORDEEL GEHAD MET SELFMATIC :  0.0€

Mochten ze goed zijn,dan hadden ze ROGER van vitaya niet nodig hebben voor hun reclame .

Markdb.

 hallo

 

ik was eigenlijk ook van plan om met selfmatic in zee te gaan, dit om de prijs wat te drukken.

Maar als ik alles zo lees van u, is dit niet echt professioneel he?

Naar welke selfmatic zijn jullie geweest?

 

geef mij gerust wat tips waar ik het dan wel goedkoop en goed kan zelf installeren

 

alvast bedankt

 

bert

beste,

wij zijn in melle geweest, maar ook in roeselare,

Het probleem in roeselare was dat ze geen installateurs hadden ?

In melle wel, maar je kent het verhaal al he.

Toen hebben onze vrienden hun pakket laten maken door iemand die werd aangeraden,die echt installateur is en ook zulke paketten voor u klaar maakt,het grote voordeel van hen is dat ze zelf op^de werf komen om te kijken,en reeds alles mooi voormonteren op de werf,alles komt aan reeds gemonteerd op houten panelen , die op maat gemaakt zijn volgens uw wensen, en de prijs is even aantrekkelijk blijkbaar,hij heeft voor enkele van onze vrienden reeds gewerkt , en raden hem echt aan, dit is zijn nr, je kan hem eventueel eens contacteren, baat het niet,het schaad niet.Ze leveren en plaatsen indein nodig,alle hulp is aanwezig,

0488/06.13.96   verwarming.vancoppenolle@gmail.com

 

Wij zullen werken met Renoman.

Veel persoonlijker dan alle Selfmatic-mannen die ik gesproken heb.

Deze persoon is zelf zeer gefocust op laag-energie ed. (zelf zijn woning aan het verbouwen tot LEW).

Komt volgende week zijn offertes voorleggen.

Selfmatic, kan ik gewoon omschrijven als amateurs, geen idee hoe een centrale verwarming werkt geen support , niemand van kennis zelf niet bij de techniekers. Na 5 maanden werkt mijn Condensation ketel nog niet, afspraken worden niet na gekomen,  gewoon af te raden. 

Kan hier 5 paginas schrijven wat er is 'misgelopen'....  

Ik zal niet meer met hen samenwerken! Ik heb mijn lesje wel geleerd. Wij hadden 4 offertes laten maken voor 4 verschillende werken. We hebben er 1 aanvaard, maar gezien de onprofessionele manier van naverkoop, blijft het bij deze ene keer. Ik ben ook verre van gelukkig met hun diensten. En als je commentaar durft geven, is het hek al zeker van de dam. Op het onbeschofte af. De elementaire beleefdheid is nog bijlange niet uitgevonden in hun verkooppunt in Melle.

De ontvangst was de eerste keer nochtans zeer correct en ze namen zeker de tijd om het ganse plan te overlopen. 1 x de bon getekend - en vooral na 100% betaling van de bestelbon - was het al heel wat minder... En dat in 2011... Van marketing hebben ze niet teveel kaas gegeten.

Ik vind hun concept nochtans zeer goed gevonden.

Het is hier ondertussen wel duidelijk dat zo'n selfmatic toestanden niet aan te raden zijn. Maaaar, wat zijn dan eventuele alternatieven die wel werken en ook de kosten drukken?

thx

We hebben in Melle een offerte laten opmaken voor de centrale verwarming.
De offerte was vlug gemaakt, maar toen kwam de aap uit de mouw. Toen we vroegen waar we onze dakdoorvoer dienden te plaatsen gaf men ons vlotjes een antwoord. Maar toen we hen confronteerden met Veluxen (ze hadden nochtans onze plannen) en verdunningsfactoren was het voor ons duidelijk dat ze daar geen kennis over hebben. Men verwees naar een keurder waar zij vaak mee werken & de keurder verwees dan weer naar Self-Matic. Terecht denk ik. En nu? Moeten wij dan eerst alles extern laten nakijken/ controleren (en betalen!) om dan bij hen te bestellen? Is dat nu het professioneel advies? 

Marc, hoe heb je dan je keuring voor rookgasafvoer in orde gekregen? Op een nieuwe plaats een buis gestoken? Hebben ze je vergoed voor de gemaakte kosten? Een tweede keuring lijkt me niet voldoende als je ziet wat voor kosten daar nog bij komen kijken... Als ik de rest van je verhaal lees, dan vrees ik ervoor...
 

Dag Robin,

heb net even gezocht op Renoman, maar hun website doet het niet.

ben je ermee in zee gegaan? en wat zijn je bevindingen?

We zitten zelf ook met een LEW woning. We kregen al de opmerking dat de ketel die SM voorstelde overgedimensioneerd is, dus we zoeken ook iemand met kennis van zaken (die toch budgetvriendelijk kan werken).

Alvast bedankt voor wat meer info.

Helaas heeft Renoman in Augustus de boeken neergelegd.

Tot op het laatste wel een zeer goede samenwerking mee gehad. Wat er juist is misgegaan weet ik echter (nog) niet.

Ondertussen ben ik ook op zoek naar een degelijk alternatief. En dit is niet zo makkelijk te vinden blijkbaar.

inderdaad moeilijk, maar wie zoekt die vindt zeker?

houden we mekaar op de hoogte van onze zoektocht?

Graag. Wij zijn van regio IEPER. Voor ventilatie werken we nu samen met Rudy Bruyland uit Beselare.

Dag Mark

Heb jij zelf ervaring met Vancoppenolle? Zo ja, is dit een aanrader?

Zoals de andere op dit forum ben ik op zoek naar een goedkopere manier om verwarming en sanitair te leggen.

Bedankt!

Dag Mark

Heb jij zelf ervaring met Vancoppenolle? Zo ja, is dit een aanrader?

Zoals de andere op dit forum ben ik op zoek naar een goedkopere manier om verwarming en sanitair te leggen.

Bedankt!

ik heb zojuist mijn zelfgeplaatste centrale verwarming ,laten afstellen en in gang zetten, daar ik in walonie woon heb ik alles gekocht bij selfmatic angleur, ik moet zeggen ,die mens daar weet waarover hij praat, ik kreeg heel goe advies, alles werd

op papier gezet, waarna ik alles thuis nog eens controleerde, na enkele aanpassingen,werd de bestelling geplaatst,de radiatoren zijn van het belg.merk superia de condensatieketel  junkers,dus alles goede materialen,normaal zou ik alles zelf doen,maar bij selfmatic wist men mij te vertellen dat ik goedkoper af ben als ik een gedeelte liet doen,zelfdoen is 21% btw

werken laten doen is 6%btw, dus heb ik zelf de radiatoren ,leidingen en colector geplaatst, zelf alles aangesloten, de ketel is een technieker komen aansluiten ,daarna werd alles ontlucht en nagekeken op lekken,heel vriendelijke zeer bekwame man, daarna   ,kwam er een tweede technieker langs om de brander af te stellen en in gang te zetten,ook deze mens wist waarover hij sprak, na alles gekontrellerd werd de instalatie in gang gezet: alles werkte perfect, alle afspraken werden correct nagekomen bij levering van de radiators ontbrak er een< niet in stock>deze werd binnen 4 dagen nageleverd,materialen welke ik over had werden zonder problemen terug overgenomen,ik kan echt niet anders dan deze firma aanbevelen

Beste DHZ'ers,

Ik ben van opleiding installateur - brandertechnieker en overweeg om op te starten als vertegenwoordiger van deze pakketten.

Graag zou ik mensen wat bewuster maken van onze ecologische voetafdruk en hen helpen om zoveel mogelijk zelf te doen. Op deze manier kan er meer geinvesteerd worden in isolatie, warmtepomp, wkk, vloerverwarming, ketel, WAR etc.. en drukken we samen onze uitstoot aan een aanvaardbare prijs.

Ik zie deze zelfbouwsystemen als een ideaal vertrekpunt, jammer genoeg is het commerciële aspect in deze firma's belangrijker dan een correcte berekening, dimensionering en ondersteuning. Enerzijds begrijp ik dit ook wel, vele klanten staren zich blind op de goedkoopste offerte en dan zijn ze verplicht om ergens te snoeien om dit te kunnen aanbieden. Anderzijds zijn die bedrijven "professioneel" en zouden ze zich dus ook zo moeten opstellen t.o.v. de klant.

De warmteverliesberekening, hydraulisch schema, verdunningsfactor etc worden hier terecht aangehaald, het is onverantwoord als deze gebrekkig zijn! Aan de andere kant weet ik uit ervaring dat men meerdere uren zoet is met een correcte WVB (indien plannen en technische documentatie voor handen zijn), hetzelfde geld voor de opmaak van een drukverliesschema. We moeten dus realistisch zijn.. voor kwaliteit moet je nu eenmaal iets meer willen investeren.

Gouden raad : investeer in een WVB! Deze investering hebt u in de meeste gevallen al terug bij de dimensionering, niemand kan u dan nog blaasjes wijsmaken en uw maandelijkse energiefactuur zal lager zijn.

De hierboven genoemde onderwerpen zijn pijnpunten die ik zeker zal aanhalen in het 2de sollicitatiegesprek deze week. De aangeboden materialen zijn ook een punt, deze worden als professioneel omschreven en dat zullen ze me dus zeker mogen toe lichten. Iedereen is welkom om me tips te geven over andere tekortkomingen binnen deze sector!

Als ik me niet kan terug vinden in de visie van het bedrijf zal ik de job niet aanvaarden. Misschien start ik dan wel een eigen bedrijfje waar ik mijn visie wel kan doordrukken.. dromen mag hé :)

Vriendelijke groeten,

Dimi

 

 

 

Beste DHZ'ers,

Ik ben van opleiding installateur - brandertechnieker en overweeg om op te starten als vertegenwoordiger van deze pakketten.

Graag zou ik mensen wat bewuster maken van onze ecologische voetafdruk en hen helpen om zoveel mogelijk zelf te doen. Op deze manier kan er meer geinvesteerd worden in isolatie, warmtepomp, wkk, vloerverwarming, ketel, WAR etc.. en drukken we samen onze uitstoot aan een aanvaardbare prijs.

Ik zie deze zelfbouwsystemen als een ideaal vertrekpunt, jammer genoeg is het commerciële aspect in deze firma's belangrijker dan een correcte berekening, dimensionering en ondersteuning. Enerzijds begrijp ik dit ook wel, vele klanten staren zich blind op de goedkoopste offerte en dan zijn ze verplicht om ergens te snoeien om dit te kunnen aanbieden. Anderzijds zijn die bedrijven "professioneel" en zouden ze zich dus ook zo moeten opstellen t.o.v. de klant.

De warmteverliesberekening, hydraulisch schema, verdunningsfactor etc worden hier terecht aangehaald, het is onverantwoord als deze gebrekkig zijn! Aan de andere kant weet ik uit ervaring dat men meerdere uren zoet is met een correcte WVB (indien plannen en technische documentatie voor handen zijn), hetzelfde geld voor de opmaak van een drukverliesschema. We moeten dus realistisch zijn.. voor kwaliteit moet je nu eenmaal iets meer willen investeren.

Gouden raad : investeer in een WVB! Deze investering hebt u in de meeste gevallen al terug bij de dimensionering, niemand kan u dan nog blaasjes wijsmaken en uw maandelijkse energiefactuur zal lager zijn.

De hierboven genoemde onderwerpen zijn pijnpunten die ik zeker zal aanhalen in het 2de sollicitatiegesprek deze week. De aangeboden materialen zijn ook een punt, deze worden als professioneel omschreven en dat zullen ze me dus zeker mogen toe lichten. Iedereen is welkom om me tips te geven over andere tekortkomingen binnen deze sector!

Als ik me niet kan terug vinden in de visie van het bedrijf zal ik de job niet aanvaarden. Misschien start ik dan wel een eigen bedrijfje waar ik mijn visie wel kan doordrukken.. dromen mag hé :)

Vriendelijke groeten,

Dimi

 

 

 

Een warmteverliesberekenig.  Daar liep het al fout bij ons!  Wij hebben 4,7kW nodig en zij boden ons een ketel aan van 25kW!  Lager konden ze nieti  Zijn dan naar HBB gegaan en kreeg een Elco 9kW wat beter afstemt aan ons behoefte!

Mijn bezoek  (op afspraak) aan Selfmatic Melle even kort samenvatten:

  • Zeer klantonvriendelijk!
  • Doen geen plaatsbezoeken?
  • Plannen werden doorgestuurd via mail en had ik extra bij op stick, maar dit was niet voldoende. Ik moest een papieren versie tonen. Afdrukken in het kantoor was absoluut geen optie (zou niet zichtbaar zijn op a4, bureau lag vol met plannen op a4!!!)
  • Heb geen idee van de kwaliteit maar als ze al van in het begin zo onvriendelijk zijn, kan je al raden wat er zou gebeuren als er problemen zouden opduiken....
  • Ik vroeg waar ik de buurt wel kon afdrukken, na dit gezegd te hebben, is me ook letterlijk gezegd dat ik niet meer moest terug keren?! Wat ik dus niet van plan was.

Ben uiteindelijk 5 minuten binnen geweest en onder deze behandeling zelf nog beleefd en vriendelijk gebleven

Met Brainbox veel betere ervaring, zeer klantvriendelijk, doen plaatsbezoeken, zoeken alles goed voor je uit en prijs, naar ik lees in andere topics, gelijkaardig.

Ik wil iedereen op dit forum hier waarschuwen voor Vancoppenolle verwarming & sanitair. Ga er aub niet mee in zee! We zijn zelf slachtoffer geworden van deze man. We hebben betaald en niks in de plaats gekregen! Bovendien doet deze man aan schriftvervalsing. En btw, deze man hier: Markdb = Vancoppenolle Christophe! Op een ander forum is deze man onder dezelfde naam ontmaskerd!

We willen ook mogelijk andere slachtoffers oproepen om hiervan melding te doen op 0486 47 42 99 of om contact op te nemen met de politie. Het is belangrijk dat deze man geen nieuwe slachtoffers kan maken!

Dag Elise,

Ben je in zee gegaan met Vancoppenolle Christophe? Opgelet: deze man is een oplichter! En Markdb= Vancoppenolle Christophe!

Gelieve contact op te nemen indien u slachtoffer bent of aangifte te doen bij de politie!

 

Mvg

Ik wil iedereen op dit forum hier waarschuwen voor Vancoppenolle verwarming & sanitair. Ga er aub niet mee in zee! We zijn zelf slachtoffer geworden van deze man. We hebben betaald en niks in de plaats gekregen! Bovendien doet deze man aan schriftvervalsing, btw fraude, ... 

De man die hier reclame maakt voor Vancoppenolle verwarming, Markdb = Vancoppenolle Christophe. Op een ander forum is deze man nl. onder dezelfde naam ontmaskerd!

We willen ook mogelijk andere slachtoffers oproepen om hiervan melding te doen bij de politie. Het is belangrijk dat deze man geen nieuwe slachtoffers kan maken!

Verder willen we vragen aan mogelijke slachtoffers om uw facturen te controleren. Op onze factuurgegevens stond nl. een adres in Ronse vermeld. Deze persoon, een naamgenoot met een BVBA die ook in verwarming en sanitair doet bestaat wel degelijk, maar kent Vancoppenolle Christophe niet! Gelieve contact op te nemen (via deze weg of politie) indien u een factuur hebt met deze gegevens erop!

Voor Elektriciteit hebben we samengewerkt met Ruban Zelfbouw. Daar zijn wij ook tevreden van (alhoewel ze niet zo heel veel hebben moeten doen voor ons).