regenwaterput | Ecobouwers.be

U bent hier

regenwaterput

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van georgesdraps
19/08/2014 - 11:17

Sedert enkele weken heb ik wateroverlast in mijn keuken. Vermoedelijk komt dit door een ver vervuilde regenwaterput en daardoor vestopte afvoerbuizen. Ik kan echter de regenput
niet meer openenen. reden: de twee kaders zijn in elkaar geroest. Ik heb getracht met heel mat materiaal de te scheiden, maar onmogelijk. Heeft iemand een oplossing zonder ik mijn tegels hoef te kappen? tegels zijn namelijk niet meer te bekomen.
Misschien een stof (ecologisch) die sneller bladere en goor oplost en verdund?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van brother paul
19/08/2014 - 11:19

je zult sowieso een paar kilogram natriumhydroxide er moeten in kappen om een beetje significante werking te hebben.

beste is uw rooster eruit te krijgen, en laten uitpompen. kost u 500euro.

afbeelding van Hans Delannoye
19/08/2014 - 13:25

de slijpschuif nemen en het deksel er uit slijpen, als je tegels beschadigt leg je gewoon een nieuw deksel dat 10 cm groter is.

afbeelding van Kamp C
19/08/2014 - 15:45

Je kunt proberen om via een toezichtsput of aansluitput de regenwaterafwatering langs daar te ontstoppen. Dat kan mogelijks met een ontstoppingsveer, te huur bij verhuurbedrijven bouwmaterialen.

Het zou wel een goede zaak zijn om de regenwaterput terug toegankelijk te maken. Misschien lukt dat met een ontroester. Volgens een oud volksgeloof kan dat cola zijn maar er zijn ook professionele middelen in de handel.

Eens je het deksel terug open hebt kan het zijn dat je weer naar die ontstoppingsveer moet grijpen.

Dit werkje kan ook door professionele firma's uitgevoerd worden.

Als het deksel echt helemaal aangetast is door roest kun je het maar beter vervangen. Zie ook de reactie van Hans. Een rond deksel kan nooit door zijn eigen opening vallen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.