Referenties Bostoen | Ecobouwers.be

U bent hier

Referenties Bostoen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van KarenM
02/07/2012 - 21:51

Wij hebben bouwgrond gekocht. Sowieso willen we lage energie bouwen, en hebben reeds contacten gehad met bouwfirma Bostoen. Graag kwamen we in contact met mensen die wonen in een passiefwoning van Bostoen en hierbij ook zelf de grond aanbrachten, dus geen grond met woning op kochten maar zelf als vragende partij naar Bostoen gestapt zijn. Hebben jullie positieve/negatieve ervaring met deze manier van werken?

50 Reacties

Reacties

afbeelding van Ingir
02/07/2012 - 23:25

Bostoen en passiefhuis... ik krijg er geen warm gevoel bij. Als je echt met Bostoen in zee wilt, zorg dan in ieder geval dat je van Bostoen een volledige PHPP-berekening ontvangt met bijbehorend PH-certificaat. En aangezien je de vraag op dit forum stelt: PH kan ook op onecologische wijze behaald worden, bijvoorbeeld met veel PUR, elektrische verwarming en SWW met een gesubsidieerde PV-installatie als quasi-ecologische schaamlap.

afbeelding van stefan-14
03/07/2012 - 19:21

terecht opgemerkt volgens mij, maar keuze PUR en elektische boiler, ... ligt toch bij de klant (en zijn budget) ?

 

 

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
07/07/2012 - 14:52

 

 

Verleden jaar had ik op de stand van Bostoen op Batibouw gehoord dat zij liefst werken met een warmtepomp met een diepteboring. Dat klinkt toch fatsoenlijk. En ook dat ze eigen technieken hebben om systematisch een n50 van 0,6 te behalen.

afbeelding van Ingir
07/07/2012 - 23:58

Op een beurs wordt van alles gezegd om de verkoop te bevorderen. Het gaat er om wat ze standaard aanbieden, dat zal eerder een elektrisch vuurtje zijn als ik het PH-lastenboek mag geloven: verwarming met 3 elektrische wandconvectoren (3 kW) en SWW met elektrische boiler van 150 liter...

 

afbeelding van m2ts
08/07/2012 - 08:11

Vrienden van ons hebben met Bostoen hun passiefhuis gezet en hun certificaat gehaald. Ze hebben - als ik me goed herinner - een warmtepomp met diepteboring. Of hen eerst zuivere elektrische verwarming werd aangeboden weet ik echter niet.

afbeelding van passivewatcher
02/10/2012 - 12:57

[...]

Bovendien bouwden ze enkele jaren geleden nog huizen die zo goed als niet geïsoleerd waren. Daarom vraag ik mij ook af hoe ze de stap naar passiefbouwen gemaakt hebben. [...]

afbeelding van MaiaVanmanwe
02/10/2012 - 13:40

Aha passivewatcher,

 

Interessant. Volgens mij  lopen er hier ook een paar van dat bestuur rond.

Gelukkig dat ze elkaar prijzen kunnen geven.

 

 

Trouwens die klanten dat is colleteral dammage. Open ruimte ook. Véél belangrijker is PH op de Vlaamse Kaart zetten.

http://ecobouwers.be/forum/post/bostoen-winnaar-batibouw-eco-award

 

G

 

 

 

afbeelding van passivewatcher
02/10/2012 - 14:48

Inderdaad! Het passiefhuisconcept is veel te waardevol. Via één of andere weg zou men moeten kunnen verhinderen dat zo'n firma's hieraan afbreuk kunnen doen, want daar komt het uiteindelijk op neer. Ze voelen dat er geld te verdienen is in dat marktsegment en gaan zich daarop storten. En dan alle truccen van de foor gebruiken om te kunnen verkopen.

afbeelding van MaiaVanmanwe
02/10/2012 - 15:32

Je bent nog niet helemaal mee vrees ik.

Tegenwoordig zingt niet meer elk vogeltje zoals het gebekt is, maar worden er vooral veel pluimen verloren:

http://www.bondbeterleefmilieu.be/page.php/115/665/14030

 

 

Of zouden ze verlegen zitten om een sponsor ?

http://www.bostoen.be/nl/samenwerking-met-bbl

 

G

afbeelding van Chicken power
02/10/2012 - 16:02

G,

Dat meen je toch niet? En das toch te erg voor woorden?

Na al die ellende met dat onbewoonbaar verklaarde huis blijkt die ellende dus gewoon door te gaan. In het Koninkrijk der Nederlanden hebben we met Curaçao natuurlijk ook een ploegje wat van “comme ci comme ça” weet.

Maar zo kort onder de meet wil het ook maar niet beteren, dat is echt je ware Kafka!

 

Het Ps van Costaccount uit een andere PH draad doet nog pijnlijk veel opgeld:

“PS: Ik heb al meer gehad aan enkele huizen in het zuiden te bestuderen, dan aan vele PH in Duitsland te bestuderen.”

 

Groet, Cp

 
 
 
 
 
 
afbeelding van MaiaVanmanwe
02/10/2012 - 17:03

Cp,

Ik wil niet in plaats van C antwoorden, maar ik denk dat hij echt wel de Zuiderse huizen bedoelde.

Maar dat belet niet dat anderen het misschien wel voordeliger vonden om de Zuiderse  Politiek en  Gewoontes te bestuderen.

Werkbezoeken in Sicilië ?  Wie zal het zeggen ... :0)

 

G
 

afbeelding van Chicken power
02/10/2012 - 17:27

G,

 

Zo verstond ik Costaccountant ook. Ook ik ben er nu van overtuigd dat het blind achter Duitse of Oostenrijkse concepten hier drama’s oplevert.

 

Voor hier heb je echt een aangepast concept nodig, en vooral met een goed toezicht  op de detaillering en uitvoering.

 

En het lijkt me even evident dat dit toezicht, evenals het promoten van het PH door consumentenorganisaties (wat BBL me toch lijkt), strikt onafhankelijk is.

 

Ik ben niet goed bekend met een Vzw. Maar moeten zulke verstrekkende beslissingen niet eerst voorgelegd worden aan de leden van die Vzw.?

 

 

Groet, Cp

afbeelding van charel
03/10/2012 - 17:33

BBL, ecobouwers, passiefhuisplatform, commerciele bedrijven, lid van, sponsoring, samenwerkingsakkoorden met, links naar commerciele site's, toch overheidssubsidies, enz... enz...

Een raar kluwen, geen wonder dat er wantrouwen (al dan niet terecht) is.

Spijtige zaak voor het beoogde doel waar ik trouwens achtersta.

Charel

 

 

afbeelding van Hans Delannoye
03/10/2012 - 17:56

charel

daar heb je gelijk in, maar hoe moeten dat soort organisaties aan hun centen geraken? ben jij bereidt elke maand 25 € neer te tellen om gebruik te maken van ecobouwers?  en het is toch ook maar dank zij de bedrijven die centen in passiefhuisplatform willen steken dat zulke initioatieven van de grond kunnen komen.

ik vind het veel erger dat bedrijven die met de beste bedoelingen verenigingen steunen direct zwart worden gemaakt "want daar zal wel een verborgen agenda achtersteken".    natuurlijk is er een reden waarom bedrijven dat doen, proberten een nieuwe markt in te palmen en daar centen mee te verdienen, maar daar is toch niks fout aan? 

het lijkt tegenwoordig wel dat je als bedrijf je daarvoor moet schamen, soms is dat erg frustrerend.

afbeelding van charel
03/10/2012 - 20:55

Hans,

Er is inderdaad niets fout met bedrijven  en zelfstandigen die ecobouwers en Php steunen, er mee samen werken en er zelfs lid van zijn. Niet alleen vanwege hun waarschijnlijk eerlijke bekommernis met het milieu maar ook omwille van het zakelijke voordeel. Zij moeten zich in het geheel niet schamen.

Wetende ook dat mede door enkelen van hen het php is ontstaan is het zeer begrijpelijk dat ze zich van kortbij willen blijven engageren.

Echter het feit dat BBL op die manier werkt vindt ik dan wel onverstandig en kan niet blijvend een garantie zijn voor onafhankelijkheid.

Het doet denken aan vroegere tijden toen de politieke partijen zwaar werden gesponsord door het bedrijfsleven. Zoiets begint gewoonlijk met de beste intenties maar vroeg of laat moet hier altijd tol voor betaald worden. Het is niet voor niets dat men daar paal en perk aan gesteld heeft.

Als onafhankelijke organisatie, en dat stellen ze toch voorop, zou je je nooit op geen enkele manier schatplichtig mogen maken.

Ik ben nu eerlijk gezegd iets meer sceptisch dan ik al was tov BBL.

Groeten,

Charel

 

afbeelding van Hans Delannoye
03/10/2012 - 21:08

charel

maar wat is het alternatief?  hoe moet een organisatie als BBLV rondkomen, van waar moeten de centen komen om het geheel draaiende te houden?   

overigens, ik ben ook niet zo gelukkig met al die reclame.

afbeelding van charel
03/10/2012 - 23:23

Hans,

Ja, inderdaad waarschijnlijk moeilijk.

De politieke partijen kregen daar ter compensatie een budget voor toegewezen van de overheid.

De overheid geeft nu ook al veel subsidies om de bevolking te sensibiliseren ivm de milieuproblematiek, trouwens niet altijd op de meest verstandige manier.

Moest de overheid een deel van die subsidies ter sensibilisering aan zulke organisaties spenderen dan zouden die ten minste al veel onafhankelijker kunnen werken.

De negatieve commentaren die er nu al zijn zijn hopelijk overdreven en niet helemaal terecht maar de kans is groot dat ze dat ooit wel worden en dan is het kalf verzopen.

Ik ben hier maar wat denkpistes aan het uitproberen zonder de pretentie te willen hebben dat ik een oplossing heb, maar deze manier van werken is niet optimaal en dat voel jij ook aan merk ik.

Charel  

afbeelding van jef-14
04/10/2012 - 06:43

 

Er zijn heel wat organisaties die er in slagen goed werk te verrichten zonder dit soort “subsidie” ( er bestaan andere woorden voor wat hier gebeurd)  Als AZG steun zou ontvangen van bvb Eternit zou de bewering van AZG dat Eternit  geen gezondheidsrisico betekent helemaal anders overkomen. Gelooft er iemand Testaankoop nog als ze betaald worden door een koelkastfabrikant en die koelkast plots “Best Koop “ wordt ?

Je kan veel excuses verzinnen maar dit ondermijnt de geloofwaardigheid van BBL wel degelijk 

afbeelding van Hans Delannoye
04/10/2012 - 08:22

jef

bblv beweerd ook niet dat bostoen, viessmann en wie dan ook beste koop zijn. als ze dat zouden doen is het er inderdaad over.  bblv geeft geen waardeoordeel over de adverteerders.  en voorlopig gelukkig ook nog geen advertenties van bedrijven die PUR e.a. giltige producten aanprijzen.

het gaat hier niet om excuses, maar om realiteit.  ik heb de vraag al eerder gesteld, ben jij bereid elke maand bv 25 € te storten (en met jou alle deelnemers) om de site draaiende te houden?  want je kan wel van alles bekritiseren, maar zo'n site draait nu eenmaal niet voor niks. 

maar blijkbaar ken jij de oplossing, want ik ken geen organisaties die zonder steun kunnen werken, ik zou dus graag willen horen hoe die dat oplossen.

ik wil er overigens op wijzen dat, hoewel er behoorlijk wat - al dan niet terechte - kritiek op bostoen geuit wordt, deze toch mooi blijft staan.  en dat pleit dan m.i. toch wel in het voordeel van bblv, want ze zouden dat net zo goed kunnen schrappen.

afbeelding van passivewatcher
04/10/2012 - 08:55

Ze zeggen inderdaad niet letterlijk dat deze de beste koop zijn. Maar ze creëren wel de suggestie dat dit DE bedrijven zijn waar je moet zijn als je passief wilt bouwen. Mensen laten zich hier onbewust door beïnvloeden en dus maken ze misbruik van hun positie.

Hans, je spreek ook over de realiteit. Wel, de realiteit is dat Bostoen enkele jaren geleden grote problemen had om zijn passiefwoningen te certificeren, m.a.w. de kwaliteit die ze neerzetten was niet altijd volgens de regels van de kunst om het zacht uit te drukken. Nadien hebben de zaakvoerder en hun architect, Kristof de Brabander, zich kandidaat gesteld voor de raad van bestuur bij het PHP België. Sindsdien zijn de certificaten geen probleem meer. Stel je je hier dan geen vragen bij? Of vind je dat dit moet kunnen...van belangenvermenging gesproken Hans, is het niet zo dat ook jij bij het PHP hebt gewerkt terwijl je zelf een zaak hebt die van alles en nog wat verkoopt voor Passiefwoningen?!? Volgens mij is een belangrijke taak van het PHP om de klant objectieve informatie te verschaffen. Vraag me niet waarom, maar ik heb hierbij het gevoel dat er iets niet klopt. Ik heb zo een zaken reeds aangekaart bij het PHP Nederland en die mensen vragen zich af hoe het mogelijk is dat zoiets kan en waarom men er hier niet in slaagt om commerciële en onafhankelijke instellingen van elkaar te scheiden... Maar lang leve de belangenvermenging en vriendjespolitiek. Het zijn zo een praktijken die de bouwwereld en in dit geval ook het passief bouwen zijn negatieve imago geven.

[...]

Mvg en nog een prettige dag

afbeelding van Hans Delannoye
04/10/2012 - 09:17

[...]

Dit is een leugen. 

ik heb ook nooit gewerkt bij PHP, ik heb wel dag en nacht gewerkt om PHP van de grond te krijgen.  maar eens de organisatie op poten stond heb ik nooit deel uitgemaakt van noch het personeel, noch de RVB, maar ik neem wel deel aan stuurgroepen e.a.

je insinuaties zijn weerzinwekkend, en een zwaar affront voor de mensen die de certificatie doen bij PHP.  lage beschuldigingen zonder het minste bewijs. dat bostoen in den beginnen problemen hadden om hun huizen passief te krijgen lijkt mij nogal normaal, dat is voor alle bedrijven het geval neem ik aan.  zeker voor een groot bedrijf dat daar nooit mee bezig is geweest, moet dat een hele opgave zijn, maar je leert bij, en blijkbaar slagen ze er nu wel in.  maarv 't is natuurlijk makkelijk loze beschuldigingen te uiten.

(,,,)

 

afbeelding van jef-14
04/10/2012 - 10:23

[...]

Terzake : ik citeer even benjamin:

" BBL staat achter de jurybeslissing om Bostoen de Eco-Award te geven. Hoewel de visie van BBL en Bostoen (uiteraard) niet op alle punten gelijk loopt, vinden we dat Bostoen in Vlaanderen passiefbouw op de kaart gezet heeft. En daarmee ligt de lat voor andere bouwbedrijven ook direct een heel stuk hoger. Bostoen heeft in een korte tijdsspanne een sterke visie op duurzaam bouwen ontwikkeld. We hopen dat het bedrijf in de toekomst ook duurzame ruimtelijke ordening en duurzaam materialengebruik een plaats geeft in die visie."

Als ik dit combineer met het samenwerkingsakkoord tussen BBL en Bostoen bekijk ik de jurybeslissing wel degelijk met een andere blik !

Hans , of ik de oplossing heb weet ik niet maar of Beter Leefmilieu en commercieële belangen altijd samen gaan weet ik niet zo zeker [...]. Als Gaia zich laat sponseren door een fabrikant van hondenbrokken geloof ik ze ook niet meer maar Gaia slaagt erin, Greenpeace , Testaankoop slagen erin onafhankelijk te blijven maar BBL laat zich betalen om Bostoen een prijs te kunnen uitreiken en jij vind dat normaal ?????
 

afbeelding van MaiaVanmanwe
04/10/2012 - 11:22

Hans,

 

Als ik de datum van de Eco-award bekijk, de datum van de samenwerkingsakkoorden en de data waarin de voorbereidingen werden getroffen om meer samenwerking (lees: 'geld') te zoeken met de bedrijfswereld,

dan wordt het wel op z'n minst een beetje wrang die prijs op Batibouw laatstleden.

Een prijs die enorm veel weerklank (reclame) heeft gehaald in de pers. In de Jury BBL en PHP.

 

Het zal ook wel bijzonder zuur zijn om hier tussen hamer en aanbeeld te moeten ziitten.

Enerzijds ben je als zelfstandig aannemer van (ecologische variant van)PH hier al jaren één van de voortrekkers op het forum van deze bouwwijze. Samen met nog een héél pak andere leden van het PHP trouwens.

Een symbiose die zowel aan deze aktieve forumleden een platform bezorgt voor enige bekendheid, maar anderzijds ook het forum 'ecobouwers' ook een kwalitatief niveau bezorgt dat in de loop der jaren uitgegroeid is tot één van de bekendste en populairste fora voor ecologisch bouwen. Dáár en alleen daar heeft BBL zijn faam aan te danken waar het gaat over ecologisch bouwen. Een faam waar ondermeer jij zelf dus jaren tijd ingestoken hebt, GRATIS (en de reclame mooi meegenomen maar dat is je gegund)

 

Maar wat doet de BBL nu? Nu stelt ze deze faam (naar pers en breed publiek, maar ook de natte droom van iedere marketeer: een uitgebreid specifiek doelpubliek in de vorm van een forum) te koop aan de meest biedende.  Wegens financiële redenen.

BBL die oorspronkelijk en nog steeds voor 99% uit milieugroeperingen bestaat en amper know-how heeft over bouwen....

 

Normaal zou je moeten staan steigeren en briesen tegenover de BBL ...

Maar waarom dan die ingehouden reactie ?

(...)

(ik vraag me toch af vanwaar die lauwe reactie naar de BBL komt)

 

G

afbeelding van Hans Delannoye
04/10/2012 - 13:57

g

ik heb al eerder mijn bedenkingen over de eco-award gemaakt tegenover BBLV, wees gerust.  anderzijds is het niet bblv, maar een aantal organisaties (vooral uit de bouw) die de prijs uitreieken, en dat is een van de minder aangename gevolgen van democratie, de meerderheid beslist.  ze hadden er zich misschien beter buiten gehpuden (bij njader inzien), maar hun bedoeling was wel goed, ze rekenden erop dat ze door hun inbreng alles een beetje in de goede richting konen sturen, zonder hen was het misschien wel recticell of gelijklaardig geworden, wat nog veel erger zou zijn.

overigens zijn er wel meer bedrijven die sponsoren, zoals viessmann, primus, belfius (zoveel beter dan bostoen?), xella.  overigens, bostoen zie ik er niet meer tussenstaan.

hoe PHP aan z'n financiering komt?  daar is ook niks geheim aan, dat wordt elk jaar op de algemene vergadring uit de doeken gedaan, en die vergadering is voor iedereen vrij toegankelijk.  een deel zijn subsidies van de overheden, een deel lidgelden (particulieren en bedrijven), een deel komt van vlaamse, belgische en europese  projecten waar PHP aan deelneemt.  ik dnek dat ik daarmee de belangrijkste heb genoemd.  voor de beurs is er nog sponsoring van de grote jongens (recticel, isover, wienerberger en ja, ook bostoen, niet onlogisch als je alleen maar passiefhuizen bouwt.  40% van de omzet van bostoen, dat is ook lulkoek, waar haal je dat?  van de certificatie mogelijk wel, maar dat doet weinig ter zake, want certificiering is (of was dat altijd, heb de laatste cijfers niet) een verlieslatende post binnen PHP.

 

afbeelding van MaiaVanmanwe
04/10/2012 - 14:46

Hans,

Mijn antwoord staat onderaan. de kolommen worden weer akelig smal.

G

 

afbeelding van Hans Delannoye
04/10/2012 - 16:09

jef

[...]

wel, bostoen heeft nooit een mannetje in de RVB van PHP gehad, dat is een grote leugen.  en ik was echt niet de enige tegenstemmer, daarom zit bostoen ook niet in de RVB.  maarv er zijn hier figuren die op alle manieren PHP in een negatief daglicht willen stellen, en dat zergert me materloos, want onterecht.  ikzelf, als stichter van het PHP ben ook hun grootste criticus, dat mag je hen gerust vragen.  en met mij nog anderen waken we zorgvuldig dat het geheel niet verwaterd.  en het doet dan een beetje pijn als types die het lef hebben zich passivehousewatcher te noemen - maar hun echte naam wijselijk verzwijgen - zulke valselijke geruchten proberen de wereld in te sturen.  daar ging het om, niet om die ECO- award, waar ik ook niet achter sta.  maar dat is ook het probleem van democratie, 't is niet bblv die de prijs geeft, er zijn meerdere partijen, en de meerderheid beslist.

volgens mij kunnen commerciële belangen wel samengaan.  maar je draait de dingen om, bostoen vind het blijkbaar zinvol bblv te sponsoren, wat is daar mis mee?  testaankoop werkt misschien zonder subsidies en sponsoring (?) maar de som die je daar jaarlijks moet neerleggen is niet min.  greenpeace is een grote internationale vereniging, die zullen ook wel bronnen van inkomsten hebben, ik kan me niet voorstellen dat je van de particuliere giften alleen een vloot schepen kan kopen en onderhouden, dat lijkt me toch erg onwaarschijnlijk.

en bblv is niet alleen ecobouwers, maar is ook de koepelorganistaie van de milieuverenigingen in vlaanderen (ook allemaal kleien verenigingen zonder centen) en doet ook een hoop lobbywerk, en dat kost nu eenmaal centen, en die kosten kunnen niet gedekt worden door de subsidies.  nog eens, ben jij bereidt elke maand af te dokken om ecobouwers recht te houden?  want daar heb makkelijkheidshalve je niet op gereageerd.

 

 

afbeelding van DirkK
04/10/2012 - 10:30

Passivewatcher, ik vind dat je de grenzen van het welvoeglijke ver overschreden hebt. Ongepaste en in dit geval bovendien onterechte en persoonlijke aantijgingen horen niet en al zeker niet op dit forum. Bij de missie van de bond beter leefmilieu staat o.a.: verenigen van mensen en zo bijdragen tot maatschappelijke betrokkenheid en sociale cohesie, mensen een geïnformeerde stem geven en burgers zo laten wegen op het beleid.

Als je persoonlijk iets af te rekenen zou hebben met Hans moet je dat elders doen en bovendien op een andere manier.

Ikzelf, als niet gemakkelijke klant,  ken Hans al jaren als iemand die serieus, eerlijk, bezield en bevlogen met zijn vak bezig is en dit met veel betrokkenheid. Dat daar soms een vleugje prettige gestoordheid bijkomt of zoals uit zijn reactie nu juist ook mag blijken, de nodige emotionaliteit bij komt kijken maakt het plaatje voor mij helemaal compleet.

Zijn jarenlange bezieling en toewijding bij zijn vele reacties op dit forum bevestigen dit trouwens alleen maar.

Het is mij bovendien een compleet raadsel waarom sommigen hier op dit forum bij voorkeur de eigen rangen willen uitmoorden.

Ook aan iedereen een prettige dag, ik begin eraan als mijn misselijkheid over is.

Dirk

afbeelding van jef-14
04/10/2012 - 12:23

" Passivewatcher, ik vind dat je de grenzen van het welvoeglijke ver overschreden hebt. Ongepaste en in dit geval bovendien onterechte en persoonlijke aantijgingen horen niet en al zeker niet op dit forum"

Dirk , ik stel voor dat Passivewatcher zijn beweringen staaft voor de rest zie ik daar helemaal niets onwelvoeglijk in. [...] Alvorens Hans heilig te verlaren merk ik  dat Hans zijn winkel verdedigt ( zijn goed recht) maar onbaatzuchtig is het niet !  

 

 

afbeelding van Hans Delannoye
04/10/2012 - 16:04

jef

ik citeer de watcher even:

<< Hoe ze de certificaten behalen, daar mag je ook je bedenkingen bij maken. Ze hebben namelijk iemand van hun eigen firma in de raad van bestuur zitten in het passiefhuisplatform die geregeld "druk uitoefent" om bepaalde gebouwen gecertificeerd te krijgen.>>

dat kan hij ook niet staven want dat klopt niet.  integendeel, bostoen en hun architect zijn beiden weggestemd bij de verkiezingen van de RVB van php. maar ik mag natuurlijk niet zeggen dat ie een leugenaar is.  overigens niet alleen in deze, maar ook in een andere vraagstaart komt ie leugens en halve waarheden af en maakt allerlei verdachtmakingen, in dat geval aan mijn adres.  ik mag dan van jou zulke woorden wel niet gebruiken, maar ik mag toch wel reageren als er over mij of anderen leugens verteld worden?

overigens, ik begrijp niet waar mijn belangenvermenging zit, bostoen is zeker niet mijn favoriete aannemer, en is ook geen klant van mij.

 

 

 

 

 

 

afbeelding van MaiaVanmanwe
04/10/2012 - 11:38

Ik  neem aan dat de gelikte reactie van de Communicatie-expert (een van de 38 voltijds equivalente werknemers) van de BBL deze keer wat langer op zich laat wachten.

Maar alle begrip: de BBL is namelijk niet meer even vrij om te communiceren in deze zaken en zit waarschijnlijk op dit moment druk teksten uit te wisselen met de Eco-Award-winnaar.

Het verhaal van rechten en plichten.

Freedom of speech ? Drukkingsgroep , tja eerder de gebonden hond aan de ketting van hun eigen Charter:

Beginsel 5 uit hun overeenkomst:  1.5. respecteren elkaars autonomie, onafhankelijkheid en belangen. Voor elk van
de partijen zit een toegevoegde waarde vervat in de samenwerking. Alle
communicatie met betrekking tot de samenwerking wordt vooraf, ter
wederzijdse goedkeuring, voorgelegd.
 
G

 

 

Pagina's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.