marina pomp cam98-crf met flusstronic | Ecobouwers.be

U bent hier

marina pomp cam98-crf met flusstronic

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van martin bertin
19/03/2007 - 11:38

Ik heb onlangs een marina pomp cam98-crf met flusstronic geplaatst. Het probleem is wanneer ik bv. 1 emmer water aftap en de kraan sluit dat de pomp blijft draaien. Sluit ik de stroom af en daarna terug aan dan draait de pomp terug met alle kranen dicht. Wacht ik lang genoeg om terug in te schakelen dan blijft de pomp in ruststand staan. Dit fenomeen doet zich niet voor als ik bv. een 1/2 u tot een 1 u water oppomp. Heb reeds alle verbindingen (terugslagklep incl.)in de aanzuigleiding vernieuwd om valse lucht te vermijden.Kan mij hier iemand bij helpen? Alvast bedankt.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van rudy-2
28/05/2007 - 18:43

Ik heb hetzelfde probleem geconstateerd bij de pomp van mijn ouders.
Wat mij opgevallen is: het gele ledje (indicatie dat de pomp draait) dooft, terwijl de pomp toch blijft draaien!
Mijns insziens is dit een relais die blijft "plakken". Met andere woorden: het stuursignaal om de relais te schakelen valt wel weg, maar de hoofdkontakten blijven gesloten. De reden kan zijn dat er een inbranding is op de kontaktpunten van het relais, waardoor deze als het ware aan mekaar "gelast" worden en dus niet meer opengaan wanneer het stuursignaal (merkbaar aan de gele led dus) onderbroken wordt door de drukomvormer.
Vermits hun groep nog onder garantie valt, zal ik hem dus moeten terugsturen voor herstelling.
Indien je hetzelfde fenomeen konstateert bij jouw groep, had ik dit trouwens graag geweten....

Groetjes, Rudy

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.