kan iemand mijn zoldervloer isoleren tegen teveel warmte in living eronder?

Beste, ik zoek iemand die het zoldertje boven mijn living isoleert, t.t.z. de vloer daarvan. (er ligt geen echte vloer, wel houten balken). Dit is een lagere achterbouw aan mijn huis, zie afbeeldingen in bijlage.

Afmetingen ongeveer 6 m breed en 5 meter diep. Het zadeldak heeft een helling van 25 °. Deze zolder is enkel langs de buitenzijde te bereiken. In de winter is het handig als de kou beter buiten zou blijven, zodat de living eronder minder moet verwarmd worden. Maar ik ben er ook beducht voor dat het in de zomer niet te warm mag zijn. Mijn opzoekwerk doet me besluiten dat het gebruik van glaswol dan best is. Klopt dat? Ik wil graag zo duurzaam mogelijk, is Glaswol met ECOSE® Technology een goede oplossing?

Alvast bedankt voor uw advies. Graag ook naam van aan te raden firma in de buurt van Beveren-Waas.

vriendelijke groeten, An

Bestanden als bijlage
Reacties

Welke soort isolatie gebruik ik dan best? Houtwol of glaswol of ???

Hoi Anna,

Een ervaring of referentie van een firma in je buurt die kleine na-isolatie werken uitvoert kan ik je niet geven.  Gezien het een echt klein werkje is, zou ik een lokale klusjesman aanraden.  

Wil je zelf aan de slag wat referentie info;

https://www.dialoog.be/zelf-je-zoldervloer-isoleren/

Of over de keuze van je isolatiemateriaal vind je hier ook info: bv 

https://www.ecobouwers.be/duurzaam-bouwen/artikels/het-juiste-isolatiem…

 

Voor het stukje dat je wil isoleren en als je de zolder niet gebruikt;

- leg een dampscherm over de zoldervloer  

- welke isolatie; het is een kleine opp; op zich niet zo belangrijk.   Wil je de ruimte toch als opslagruimte gebruiken, op een harder materiaal kan je wat stapelen.  En anders kunnen alle isolaties van glaswol tot houtwol tot papiervlokken.  

Wil je zoveel mogelijk bescherming tegen warmtedoorslag, dan is isolatie op basis van cellulose beter.  Of het relevant beter is, is moeilijk zeggen omdat de zolderruimte zelf al zal helpen tegen warmtedoorslag.  Hier thuis met 20cm glaswol in de zoldervloer ervaren we geen warmtedoorslag in de zomer.  Maar dat is een grotere zolder die ook met weinige isolatie zelf al niet zeer warm wordt.  

En meer isolatie is beter... en vergeet dat dampscherm dus niet...