ISOBOIS SOLAR + www.zonnecellen.be | Ecobouwers.be

U bent hier

ISOBOIS SOLAR + www.zonnecellen.be

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ikkefdv
25/12/2007 - 12:15

Iemand ervaring met de firma ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg of met www.zonnecellen.be? Ik ben aan het kijken om mijn huidige PV installatie uit te breiden met een tweede PV installatie van 12 PV-panelen. Zo botste ik op de website www.zonnecellen.be. Daar kan men via email volledig vrijblijvend een offerte te bekomen van een leverancier van fotovoltaïsche zonnepanelen of thermische zonnecollectoren. Aangezien ik toch bij zoveel mogelijk firma's offertes aan het opvragen was, probeerde ik dit. Ekele dagen later kreeg ik telefonisch contact met een zogenaamde tussenpersoon die mij voor mijn gevraagde installatie een indicatieve prijs ging opmaken en doormailen. De persoon wenste niet te vermelden welke firma de installatie ging realiseren. Het enige dat ik kon lospeuteren was dat ik kon kiezen tussen goedkopere Chinese panelen of Schueco panelen. Ik liet hem prijs opmaken voor de Schueco panelen aangezien ik geen vertrouwen heb in de Chinese en liever kies voor degelijke Duise kwaliteit. De offerte was zeer vaag. Men levert mij een Schueco inverter (weet nog steeds niet welk type) en Schueco panelen (welke???) voor een installatie van 2,4kWpiek. Verder nog wat algemene tekst over de groene stroom certificaten, subsidie, enz.... Ik vroeg de datasheet op van de panelen en de inverter die men mij aanbied. Geen reactie daarop. Gisteren kreeg ik weer telefoon van de tussenpersoon. Nu kreeg ik wel te horen welke firma de installatie zou instaleren : ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg. Ik haalde mijn vraag om datasheets aan en kreeg dezelfde dag nog een algemene folder van Schueco via email. Na wat rekenwerk zag ik dat men met geen enkel paneel dat in die folder vermeld staat de 2,4kWpiek kan bereiken. Met andere woorden, men geeft een prijs op voor iets dat onmogelijk met die panelen kan bereikt worden. Bovendien heb ik reeds een prijs gekregen van een andere Schueco partner die bijna 2000Euro lager ligt dan deze van Isobois. Dus mijn vraag: Wie heeft er nog ervaring met de firma ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg of met www.zonnecellen.be?

48 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
25/12/2007 - 20:00

Ikke

" Het enige dat ik kon lospeuteren was dat ik kon kiezen tussen goedkopere Chinese panelen of Schueco panelen"
Laat je niks wijsmaken, die van Schüco komen ook uit China hoor!

Plop

Loze beschuldigingen, er zijn ook heel wat mensen in deze sector die degelijk werk en eerlijke prijzen aanbieden. Maar zoals overal zit er veel kaf tussen het koren, dat is niet typisch voor de ecosector.

Hans

afbeelding van paul-6
25/12/2007 - 21:40

Op gebied van zonnecellen is Isobois nog een volledig nieuwkomer en had er tot voor kort totaal geen ervaring mee.
Is altijd een leverancier van ramen/deuren en bouwmaterialen en beton geweest, maar wil nu diversifiëren (wat natuurlijk altijd een goed zaak is)in o.a. sanitair.
Genoeg vakmannen in dienst, maar de meesten zullen vooral ervaring hebben in de schrijnwerkerij.
Weet niet hoe de prjzen nu liggen, maar in het verleden waren ze zeker niet van de goedkoopste.
De ontvangst was ook niet altijd van de vriendelijkste, afhankelijk door wie van de familie je ontvangen werd (als ze goesting hadden)
Heb het altijd aangevoeld als een eerder grote door rijke familie geleide stroeve zaak.
Maar alles kan natuurlijk veranderen ... (hoop ik)

afbeelding van ikkefdv
25/12/2007 - 22:22

Paul,

Dank U voor uw uitleg. Ik had deze namiddag al op het internet info zitten verzamelen over Isobois. Zo kwam ik op het forum van www.bouwinfo.be terecht. Daar werd ook al vermeld dat ze duur zijn voor hun ramen en deuren.
Dit lijkt ook zo te zijn voor hun PV installaties. Ik heb hen een nieuwe en duidelijker offerte gevraagd. Ik zie wel wat er uit de bus komt, maar ik denk dat ze te duur zullen uitvallen. Ze gaan toch hun prjs diep moeten laten zakken want ik heb een offerte binnen die bijna 2000euro lager ligt dan deze van Isobois.

afbeelding van edmond
05/01/2008 - 14:40

Had een contact om zonnecellen te laten installeren.
Weinig professionele inhoud en een gebrek aan beleefdheid om te antwoorden op een mail met vragen hebben mij doen besluiten met een andere firma in zee te gaan. Electro-Direct te Overmere schreversschrev(http://www.electrodirect.be/ ) waar ik wel de nodige uitleg en ook bijkomende uitleg kreeg.

afbeelding van lambert-2
05/01/2008 - 17:08

Edmond, lijkt me toch heel simpel. Met zo'n mensen ga je niet in zee.

Maw je verliest tijd ... en eigenlijk al een tijdje.

afbeelding van yoeri-2
05/01/2008 - 18:10

Beste forumleden,

Wij hebben sinds september 2005 een pv-installatie met 2,4kW piekvermogen. Deze is geplaatst door Ineltra systems uit Genk, en ligt op een achterbouwtje.
Correcte offerte, perfecte plaatsing en goede naservice.
Eventueel een tip voor de geïntresseerden!
Ben trouwens van zin om nog een paar kW bij te plaatsen

Groetjes
Yoeri

afbeelding van zonstraal
05/01/2008 - 19:00

beste
dit jaar pv panelen verleden jaar zonneboiler
instalateur correct vriendelijk ja zelf meegaand
en ben maar naar 1 installateur geweest als het dicht bij kan Waarom niet liever ne € meer dan geen naservive
zie mijn sitje onder links staat links bovenaan
Groeten een zonstraaltje

http://www.zonstraal.net/zonne-energie.htm

afbeelding van patrick-43
07/01/2008 - 09:29

beste,

persoonlijk heb ik zeer goede ervaring met schuco materialen
zij geven de beste garanties, en zijn één van de enige die een tolerantie van -0/+5 % opgeven dwz dat een paneel van 180 Watt minimum 180 Watt tot zelfs 5 % meer levert. Dit ligt bij de andere leveranciers meestal op -5/+5 %. wat bij bv 20 panelen al direct veel verschil kan maken.
Ik heb zelf een schuco installatie van 5,3 KWpiek en ben hier zeer tevreden over

afbeelding van johan l-2
11/02/2008 - 00:29

ISOBOIS uit HodBerg: aanpak was wat amateuristisch - niet echt goed op de hoogte van materie PV. Prijs was ook aan hoge kant.

SCHUCO panelen daar kan ik Patrick gelijk geven dat deze m.i. beter scoren dan andere. Deze krijgen bij productie een "flashtest" en verlogen wordt per paneel op keerzijde genoteerd. Installateur kan dan bij samenstellen van "strings" hiermee rekening houden. Heb ze wel aan 0,99 euro per Wp incl BTW goedkoper kunnen krijgen dan bij ISOBOIS.

ZONNECELLEN: zelfde ervring als supra "dubieuse" tussenpersoon die zelf niet te veel info gaf en naar firmla "sunstream" doorverwees waar nergens al enige info over te vinden was. Betrouwde het zaakje niet....

afbeelding van machteld
13/02/2008 - 10:13

Beste,

We hebben ook prijs gevraagd bij verschillende leveranciers.
Uiteindelijk hebben we gekozen voor Solar Spirit uit Grasheide - Putte (dus als je dan toch in de buurt van Heist op den berg op zoek bent). Hun website is nog niet volledig klaar maar je kan wel via die weg contact met ze opnemen. Jong bedrijf met een zaakvoerder die al 10 jaar ervaring heeft in de sector (heeft 7 jaar voor Schuco gewerkt!!). Solar Spirit heeft ook het grootste zonne-energie park in België verwezenlijkt.
Dus als er één bedrijf is waar wij vertrouwen in hadden...
PS: trouwens ook heel vriendelijk onthaald

afbeelding van lochpa
10/03/2008 - 19:06

Beste allemaal,

wat ik hier allemaal lees verbaasd mij toch enigzins.
ik ben sales manager bij Schüco International KG uit Duitsland.

Als ik even direct mag zijn, één van mijn betere klanten in Vlaanderen is de Firma ISOBOIS uit Heist op den Berg.

Zowel zaakvoerders als personeel hebben allen een professionele opleiding genoten in ons scholingscentrum te Bielefeld.

Persoonlijk heb ik wekelijks contact met deze firma, klachten van eindklanten heb ik tot op heden nog niet ontvangen.

Wat betreft leveringstermijnen; langere wachtijden zijn te wijten aan een te grote vraag aan zonnepanelen, dit probleem stelt zich wereldwijd, en iedereen die ook maar iets afweet van zonneenergie is hiervan op de hoogte. Leveringstermijnen van 4 tot 6 maanden zijn geen uitzondering.

Mensen die problemen hebben met eender welke klant van Schüco mag dit rechtstreeks melden aan mij persoonlijk. Ik zal U dan graag te woord staan. Lastercampagnes die gebaseerd zijn op geruchten kunnen beter niet in Forums verspreid worden.

Ik wil graag ook reageren aan de bond beter leefmileu, dat zij beter eerst controleren wat er geplaatst wordt op hun website. Dit kan op deze manier behoorlijk uit de hand lopen. Als ik als concurent van bv Isobois deze firma graag wil afbreken is dit voor mij de ideale plaats om dit te doen.

Ik hoop dat ik bij deze vele misverstanden heb rechtgezet

Met verbaasde groeten
De Locht Patrick
Sales manager Schüco International KG
rechtstreeks nummer GSM 0475 51 04 56
pdelocht [at] schueco [dot] com

ikkefdv schrijft:

> Iemand ervaring met de firma ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg of met www.zonnecellen.be?
>
> Ik ben aan het kijken om mijn huidige PV installatie uit te breiden met een tweede PV installatie van 12 PV-panelen. Zo botste ik op de website www.zonnecellen.be. Daar kan men via email volledig vrijblijvend een offerte te bekomen van een leverancier van fotovoltaïsche zonnepanelen of thermische zonnecollectoren.
> Aangezien ik toch bij zoveel mogelijk firma's offertes aan het opvragen was, probeerde ik dit. Ekele dagen later kreeg ik telefonisch contact met een zogenaamde tussenpersoon die mij voor mijn gevraagde installatie een indicatieve prijs ging opmaken en doormailen. De persoon wenste niet te vermelden welke firma de installatie ging realiseren. Het enige dat ik kon lospeuteren was dat ik kon kiezen tussen goedkopere Chinese panelen of Schueco panelen. Ik liet hem prijs opmaken voor de Schueco panelen aangezien ik geen vertrouwen heb in de Chinese en liever kies voor degelijke Duise kwaliteit. De offerte was zeer vaag. Men levert mij een Schueco inverter (weet nog steeds niet welk type) en Schueco panelen (welke???) voor een installatie van 2,4kWpiek. Verder nog wat algemene tekst over de groene stroom certificaten, subsidie, enz....
> Ik vroeg de datasheet op van de panelen en de inverter die men mij aanbied. Geen reactie daarop.
> Gisteren kreeg ik weer telefoon van de tussenpersoon. Nu kreeg ik wel te horen welke firma de installatie zou instaleren : ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg. Ik haalde mijn vraag om datasheets aan en kreeg dezelfde dag nog een algemene folder van Schueco via email. Na wat rekenwerk zag ik dat men met geen enkel paneel dat in die folder vermeld staat de 2,4kWpiek kan bereiken. Met andere woorden, men geeft een prijs op voor iets dat onmogelijk met die panelen kan bereikt worden.
> Bovendien heb ik reeds een prijs gekregen van een andere Schueco partner die bijna 2000Euro lager ligt dan deze van Isobois.
> Dus mijn vraag: Wie heeft er nog ervaring met de firma ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg of met www.zonnecellen.be?

afbeelding van een schuco fan
10/03/2008 - 20:53

laat dit gezegd zijn

ik vind het mooi van schuco dat zij het opnemen vor hun klanten.

Duitse Kwaliteit ten top

afbeelding van Anonieme gebruiker
10/03/2008 - 21:08
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik heb eigenlijk ook geen klagen van Isobois Solar.

Ik heb wel alleen contact gehad via mail. Steeds een correct antwoord gekregen, het nodige advies en na een paar mailtjes een offerte gekregen via mail met vermelding van een wachttijd van ongeveer 5.5 maanden....
Tot hier toe dus alles héél correct en behulpzaam.

Wij hebben wel besloten om bij een andere leverancier onze bestelling te plaatsen, dus van het verdere verloop kan ik geen mening geven...

afbeelding van Anonieme gebruiker
11/03/2008 - 08:32
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Een investering in zonnepanelen dat doe je toch niet bij de eerste de beste! Voor zo'n bedragen wil je toch het vertrouwen hebben in het bedrijf dat de installatie doet.
Schüco zijn, mijn inziens, zeer goede panelen maar misschien kan de sales manager van Schüco ook eens bevestigen waar en door wie die panelen gefabriceerd worden. Naar ik heb vernomen zouden die door Mitsubischi gemaakt worden in Japan. Zoöok de omvormers met Schüco label worden gemaakt door SMA ? Uiteraard ook topkwaliteit.
Dus Schüco is zeker kwaliteit maar niet uitzonderlijk op de markt. ISOBOIS Solar is wel met handen en voeten gebonden aan Schüco en zal deze kwaliteit dan ook als troef naar voor brengen maar...
Mijn advies: koop in vertrouwen.

afbeelding van lochpa
11/03/2008 - 13:40

Alle schüco panelen zijn van het eigen merk en worden op verschillende plaatsen wereldwijd gefrabiceerd. Geen enkele fabrikant verkoopt gelijke panelen met deze van Schüco. Alle onderdelen zijn appart geselecteerd voor montage. Het ontwerp van het paneel komt uit de Schüco studie burelen. Fabricageplaats heeft niet te maken met de kwaliteit van het produkt, enkel de produktgarantie kan het tegendeel bewijzen.

Al ooit gehoord dat bijvoorbeeld Porsche Cayenne in Polen gefrabiceerd wordt. Kunnen we daardoor de posrche vergelijken met een lada? ik denk het niet.

Wat betreft de omvormers van SMA, 100 % gelijk, Schüco verkoopt deze ook als SMA omvormers. Naast deze serie komen we nu op de markt met een eigen schüco omvormer met standaard 10garantie

Sales manager Schüco
De Locht Patrick

afbeelding van ludo-6
13/03/2008 - 09:50

Mooi van Schüco dat ze opkomen voor hun verdelers.
Logisch toch want zij doen de verkopen in België.
Schüco is zonder twijfel van goede kwaliteit, maar ze moeten zorgen dat ze ook met kwaliteitsvolle installateurs werken.
Isobois Solar horen daar zeker niet bij.
Het zijn amateurs die alleen uit zijn op GELD.
Ze hebben niet eens eens electriker in dienst ???
Hij zijn mannen die ramen en deuren plaatsen die uw installatie komen leggen en aansluiten !!!
Over kwaliteit gesproken.
Je vindt Schüco ook bij méér betrouwbare bedrijven in België.

afbeelding van christof
07/04/2008 - 20:17

Kunnen jullie dan installateurs opgeven van Schuco uit de streek van Kortrijk?

MVG
Christof

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/04/2008 - 20:50
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

ik ken er hier nog één in Edegem.
Tijdens het groene energie weekend eind februari heeft hij de belofte gedaan om in de loop van de week daarna langs te komen met een offerte (of toch minstens contact op te nemen om een afspraak te maken).

Ondertussen zijn we 6 weken verder en nog steeds niets van hem gehoord... niks...nada...

afbeelding van petra
22/04/2008 - 12:22

beste allemaal, het is ondertussen wel 4 jaar geleden dat ik bij de firma isobois ramen en een deur kocht maar mijn ervaring is goed. de leveringstermijn was ietsje langer dan afgesproken maar daar moet je al bijna bij elke ondernemer in de bouwsector rekening mee houden. voor de rest alles prima verlopen zelfs de service na verkoop. mvg petra

afbeelding van de rocca
23/04/2008 - 09:25
Wim

Mijn ervaring met isobois ramen en deuren zijn ook gelijkaardig als sommige bovenstaanden :

Offerte correct, prijs redelijk.
Eerst werd de beloofde levertermijn niet nagekomen (1 maand te laat ongeveer, omdat men beloofd had te leveren voor het bouwverlof, en men pas één week na het bouwverlof kwam). Dit uitstel werd ons pas medegedeeld na het betalen van het voorschot.
Nadat het eerste deel van de plaatsing had plaats gevonden (men had zelf een raam gebroken en één groot schuifraam niet geleverd) vroeg men me vriendelijk eerst het volledige bedrag te betalen, alvorens men de rest van de ramen zou komen plaatsen... ZO geef je natuurlijk vrij spel aan de willekeur van de firma, en heb je geen garantie dat je ramen spoedig geplaatst zouden worden...
Ik heb na veelvuldige klachten van onze kant en onderhandelingen via de architect uiteindelijk afgesproken dat de dame met wie we steeds in contact waren dat ze haar cheque mocht komen ophalen als alle ramen er in stonden. Uiteindelijk stond ze al op haar centen te wachten op het moment dat de plaatsers nog de laatste ramen aan het plaatsen waren... Geheel volgens hun eigen contractvoorwaaren heb ik ze laten wachteb tot alle ramen er instaken, en totdat ik ze gekeurd had...
Correct is anders vind ik, daar het trouwens zelfs in hun eigen contract vermeld staat... Eindfactuur dient voldaan te worden bij/na volledige oplevering van de goederen... Zelf hebben ze meermaals de gedane beloften gebroken, en ik vind niet dat je als klant moet opdraaien voor de problemen die ze zelf veroorzaken (onvolledig leveren + beschadigen van materialen ijdens de plaatsing...)

Niet echt een eerlijk bedrijf vind ik. Als je je beloften niet kan nakomen moet je het zeggen, en moet je niet afkomen met valse beloften, om het contract binnen te krijgen, (een andere leverancier kon met 100% zekerheid wel op tijd leveren), en moet je ook nog niet het volledige factuurbedrag opeisen als de levering nog niet volledig in orde is...

afbeelding van gunter
23/04/2008 - 13:59

Een goede service zonder iets gedaan te hebben.

De firma Alrasol Energy uit Wellen heeft bij mijn ouders een plaatsbezoek gebracht i.v.m. het plaatsen van een zonne-installatie (oost-west-oriëntatie, mogelijke schaduw door bomen). Na het hele zaakje bekeken te hebben deelden zij mee dat het te inefficiënt zou zijn om een PV-installatie te plaatsen door de mindere oriëntatie en de beschaduwing.

Ik vond dit een mooi staaltje van klantvriendelijkheid!

afbeelding van rudy r
01/05/2008 - 00:02

Laat me vertellen dat ik als huidige klant ook absoluut niet tevreden ben over Isobois; noch over hun dienstverlening, noch over hun professionaliteit !!!

Voor wij met Isobois NV een overeenkomst tekenden, was er een wachttijd voorzien van 10 weken ipv de standaard 8 weken; aangezien wij absoluut Schüco wilden, was dit voor ons geen probleem.
Wij hadden toen ook gevraagd of het mogelijk was om de krukken in dezelfde RAL-kleur te krijgen als de ramen en deuren; zij gingen de fabriek contacteren om na te vragen of er een meerprijs voor was, maar dit was zowiezo in gewone lak en niet in structuurlak, die we gekozen hadden om beter tegen krassen te beschermen, kleur 7026.

Nadat de overeenkomst getekend was, kregen we al snel te horen dat de levertijd 12 weken geworden was.
Nog wat later was dat al 14 weken !!!
We hebben onze aansluitende aannemers dus reeds tweemaal moeten verplaatsen !!!

Na de opmeting kregen we dan te horen dat de krukken enkel konden geleverd worden in natuurkleur; geen enkele keuze of weg terug dus, want getekend is getekend !

En als klap op de vuurpijl kregen we twee wekend geleden te horen onze gekozen RAL-kleur niet te leveren is in structuurlak !
ONGELOFELIJK ! We hebben dus een andere RAL-kleur moeten kiezen om in onze gekozen afwerking te kunnen blijven.

PS. Ik heb al 14 dagen een mailtje gestuurd naar de sales manager die hierboven antwoordt op andere klachten; tot hiertoe nog geen enkele reactie !!!!

afbeelding van harald
16/05/2008 - 13:33

Beste forumleden,
Ik heb vrijwel dezelfde problemen als de vorige schrijver, Rudy. Ik heb ook Patrick De Locht proberen te e-mailen. Op de e-mail kwam geen reactie, daarom zijn GSM ingesproken. Na 3 dagen geen reactie. Bij tweede keer bellen nam hij wel op. Hij verwees me echter door naar het hoofdbureau in Eupen. Hun telefoonnummer is 089/590.610. Ze blijken echter de hele dag al niet op te nemen. Daarom heb ik ze m'n e-mail nog maar eens doorgestuurd.

Kort mijn klachten:
1) Werkelijke levertijd 6 maanden (na opmeting en ondertekening van offerte) terwijl er ook 10 weken beloofd was. Levertijd ook verschillende malen opgeschoven met smoesjes.
2) Arrogant en onvriendelijk aan de telefoon.
3) Na installatie blijkt er siliconenkit gebruikt te zijn tussen kozijn en raam. Isobois beweert dat dit normaal is. Twee andere leveranciers van Schueco materiaal beweren echter dat dat niet zo is.
4) Een week na plaatsing: siliconenkit begint al te scheuren.
5) Nadere inspectie van de kozijnen toont aan dat de verschillende profielen niet goed op elkaar aansluiten: dit levert kieren op waardoor je naar buiten kan kijken. Lijkt me niet zo milieuvriendelijk

Nog een goede tip: wij zijn ook voor PV-panelen bij Isobois wezen informeren maar zijn gelukkig naar Natec (www.natec.be) uitgeweken. Absolute topservice: goede prijs, prachtige panelen en Natec zorgt voor alle papieren!!!

afbeelding van steven-7
27/05/2008 - 22:05

Ik heb recent een PV-installatie laten installeren door Isobois Solar. Ik ben uiterst tevreden over het geleverde werk. De plaatsers waren heel vriendelijk en hebben de panelen perfect gelegd. Wij hebben voor Isobois gekozen omwille van de betere garantievoorwaarden op Schüco-panelen dan bij andere merken en ook omdat verschillende familieleden reeds ramen van Isobois hebben en steeds tevreden waren. De verkoopster in de toonzaal heeft ons ook een zeer goede uitleg gegeven. Het enige minpunt is de lange levertijd, maar blijkbaar is dat een probleem dat alle installateurs van PV-installaties hebben.
ikkefdv schrijft:
> Iemand ervaring met de firma ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg of met www.zonnecellen.be?
>
> Ik ben aan het kijken om mijn huidige PV installatie uit te breiden met een tweede PV installatie van 12 PV-panelen. Zo botste ik op de website www.zonnecellen.be. Daar kan men via email volledig vrijblijvend een offerte te bekomen van een leverancier van fotovoltaïsche zonnepanelen of thermische zonnecollectoren.
> Aangezien ik toch bij zoveel mogelijk firma's offertes aan het opvragen was, probeerde ik dit. Ekele dagen later kreeg ik telefonisch contact met een zogenaamde tussenpersoon die mij voor mijn gevraagde installatie een indicatieve prijs ging opmaken en doormailen. De persoon wenste niet te vermelden welke firma de installatie ging realiseren. Het enige dat ik kon lospeuteren was dat ik kon kiezen tussen goedkopere Chinese panelen of Schueco panelen. Ik liet hem prijs opmaken voor de Schueco panelen aangezien ik geen vertrouwen heb in de Chinese en liever kies voor degelijke Duise kwaliteit. De offerte was zeer vaag. Men levert mij een Schueco inverter (weet nog steeds niet welk type) en Schueco panelen (welke???) voor een installatie van 2,4kWpiek. Verder nog wat algemene tekst over de groene stroom certificaten, subsidie, enz....
> Ik vroeg de datasheet op van de panelen en de inverter die men mij aanbied. Geen reactie daarop.
> Gisteren kreeg ik weer telefoon van de tussenpersoon. Nu kreeg ik wel te horen welke firma de installatie zou instaleren : ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg. Ik haalde mijn vraag om datasheets aan en kreeg dezelfde dag nog een algemene folder van Schueco via email. Na wat rekenwerk zag ik dat men met geen enkel paneel dat in die folder vermeld staat de 2,4kWpiek kan bereiken. Met andere woorden, men geeft een prijs op voor iets dat onmogelijk met die panelen kan bereikt worden.
> Bovendien heb ik reeds een prijs gekregen van een andere Schueco partner die bijna 2000Euro lager ligt dan deze van Isobois.
> Dus mijn vraag: Wie heeft er nog ervaring met de firma ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg of met www.zonnecellen.be?

afbeelding van wim vandermaesen
28/05/2008 - 10:18
Wim

Wel handig dat de voorgaande 'positieve' mailer bij Isobois werkt....

Misschien is hij bevooroordeeld of bevoorrecht?

(klik op zijn alias, en de deur zal voor u open gaan...)

afbeelding van bert-42
28/05/2008 - 23:05

Wim,

de positieve mailer heet Vertommen, net zoals hun verkoper/eigenaar(?). tis misschien familie, of misschien is het de man in hoogsteigen persoon? Fijn dat hij meeleest, helaas doen niet al hun potentiële klanten dat.

Bert

afbeelding van rudy-4
19/08/2008 - 11:36

Ervaring met Isobois Solar,

Tot hiertoe, heb ik geen enkele reactie gevonden van iemand die wel een PV installatie gekocht en laten plaatsen heeft bij Isobois Solar!?
De vraag rest mij dan of er verder gegaan kan worden op zulke beschuldigingen ? Ikzelf heb een installatie gekocht bij deze firma,
ze hebben me duidelijk vermeld dat er leveringsproblemen zijn en dat het dus wel +/- 4 maand kan duren voor ik mijn installatie in werking zou zien treden.
we zijn nu reeds 6 maanden verder en mijn installatie werd 5 weken geleden geplaatst + 3 weken geleden gekeurd, alles verliep vlot, keuringsinstantie had
geen enkele opmerking en de installatie werkt tot op heden nog altijd perfect! Wat betalingen betreft heb ik 4 maanden geleden 30% voorschot betaald, dit
is geld dat je anders zou kunnen besteden in die lange tijd, maar eens je voorwaarden getekend hebt is het zo dat je je hier aan moet houden en je hier dus
niet onderuit kan.
Wat de afhandeling voor de verkoop betreft, heb ik wel 2 weken op mijn offerte moeten wachten, dit omdat de vraag zo hoog bleek te zijn, ik denk dat we
allemaal wel weten dat een sterke stijging van intresse niet alleen positief kan zijn, maar ook veel werk met zich mee kan brengen. Ik heb mij hier dan
ook niet aan geërgerd! Ik denk niet de enige tevreden klant te zijn van deze firma, wat ik wel denk is dat de tevreden klanten niet op zoek
zijn naar topics zoals deze waardoor er ook niet veel positieve reacties kunnen gepost worden...

Rudy

afbeelding van christof
20/08/2008 - 07:39

Beste,

Ik heb dit weekend ook mijn offerte mogen ontvangen van Isobois.

Dit na de offerte gevraagd te hebben in april, van snelle respons gesproken

zo'n firma zijn te mijden

Pagina's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.