ISOBOIS SOLAR + www.zonnecellen.be

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Iemand ervaring met de firma ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg of met www.zonnecellen.be? Ik ben aan het kijken om mijn huidige PV installatie uit te breiden met een tweede PV installatie van 12 PV-panelen. Zo botste ik op de website www.zonnecellen.be. Daar kan men via email volledig vrijblijvend een offerte te bekomen van een leverancier van fotovoltaïsche zonnepanelen of thermische zonnecollectoren. Aangezien ik toch bij zoveel mogelijk firma's offertes aan het opvragen was, probeerde ik dit. Ekele dagen later kreeg ik telefonisch contact met een zogenaamde tussenpersoon die mij voor mijn gevraagde installatie een indicatieve prijs ging opmaken en doormailen. De persoon wenste niet te vermelden welke firma de installatie ging realiseren. Het enige dat ik kon lospeuteren was dat ik kon kiezen tussen goedkopere Chinese panelen of Schueco panelen. Ik liet hem prijs opmaken voor de Schueco panelen aangezien ik geen vertrouwen heb in de Chinese en liever kies voor degelijke Duise kwaliteit. De offerte was zeer vaag. Men levert mij een Schueco inverter (weet nog steeds niet welk type) en Schueco panelen (welke???) voor een installatie van 2,4kWpiek. Verder nog wat algemene tekst over de groene stroom certificaten, subsidie, enz.... Ik vroeg de datasheet op van de panelen en de inverter die men mij aanbied. Geen reactie daarop. Gisteren kreeg ik weer telefoon van de tussenpersoon. Nu kreeg ik wel te horen welke firma de installatie zou instaleren : ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg. Ik haalde mijn vraag om datasheets aan en kreeg dezelfde dag nog een algemene folder van Schueco via email. Na wat rekenwerk zag ik dat men met geen enkel paneel dat in die folder vermeld staat de 2,4kWpiek kan bereiken. Met andere woorden, men geeft een prijs op voor iets dat onmogelijk met die panelen kan bereikt worden. Bovendien heb ik reeds een prijs gekregen van een andere Schueco partner die bijna 2000Euro lager ligt dan deze van Isobois. Dus mijn vraag: Wie heeft er nog ervaring met de firma ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg of met www.zonnecellen.be?

Reacties

Ikke

" Het enige dat ik kon lospeuteren was dat ik kon kiezen tussen goedkopere Chinese panelen of Schueco panelen"
Laat je niks wijsmaken, die van Schüco komen ook uit China hoor!

Plop

Loze beschuldigingen, er zijn ook heel wat mensen in deze sector die degelijk werk en eerlijke prijzen aanbieden. Maar zoals overal zit er veel kaf tussen het koren, dat is niet typisch voor de ecosector.

Hans

Op gebied van zonnecellen is Isobois nog een volledig nieuwkomer en had er tot voor kort totaal geen ervaring mee.
Is altijd een leverancier van ramen/deuren en bouwmaterialen en beton geweest, maar wil nu diversifiëren (wat natuurlijk altijd een goed zaak is)in o.a. sanitair.
Genoeg vakmannen in dienst, maar de meesten zullen vooral ervaring hebben in de schrijnwerkerij.
Weet niet hoe de prjzen nu liggen, maar in het verleden waren ze zeker niet van de goedkoopste.
De ontvangst was ook niet altijd van de vriendelijkste, afhankelijk door wie van de familie je ontvangen werd (als ze goesting hadden)
Heb het altijd aangevoeld als een eerder grote door rijke familie geleide stroeve zaak.
Maar alles kan natuurlijk veranderen ... (hoop ik)

Paul,

Dank U voor uw uitleg. Ik had deze namiddag al op het internet info zitten verzamelen over Isobois. Zo kwam ik op het forum van www.bouwinfo.be terecht. Daar werd ook al vermeld dat ze duur zijn voor hun ramen en deuren.
Dit lijkt ook zo te zijn voor hun PV installaties. Ik heb hen een nieuwe en duidelijker offerte gevraagd. Ik zie wel wat er uit de bus komt, maar ik denk dat ze te duur zullen uitvallen. Ze gaan toch hun prjs diep moeten laten zakken want ik heb een offerte binnen die bijna 2000euro lager ligt dan deze van Isobois.

Kijk ook eens bij
www.rebotech.be

Had een contact om zonnecellen te laten installeren.
Weinig professionele inhoud en een gebrek aan beleefdheid om te antwoorden op een mail met vragen hebben mij doen besluiten met een andere firma in zee te gaan. Electro-Direct te Overmere schreversschrev(http://www.electrodirect.be/ ) waar ik wel de nodige uitleg en ook bijkomende uitleg kreeg.

Edmond, lijkt me toch heel simpel. Met zo'n mensen ga je niet in zee.

Maw je verliest tijd ... en eigenlijk al een tijdje.

Beste forumleden,

Wij hebben sinds september 2005 een pv-installatie met 2,4kW piekvermogen. Deze is geplaatst door Ineltra systems uit Genk, en ligt op een achterbouwtje.
Correcte offerte, perfecte plaatsing en goede naservice.
Eventueel een tip voor de geïntresseerden!
Ben trouwens van zin om nog een paar kW bij te plaatsen

Groetjes
Yoeri

beste
dit jaar pv panelen verleden jaar zonneboiler
instalateur correct vriendelijk ja zelf meegaand
en ben maar naar 1 installateur geweest als het dicht bij kan Waarom niet liever ne € meer dan geen naservive
zie mijn sitje onder links staat links bovenaan
Groeten een zonstraaltje

http://www.zonstraal.net/zonne-energie.htm

beste,

persoonlijk heb ik zeer goede ervaring met schuco materialen
zij geven de beste garanties, en zijn één van de enige die een tolerantie van -0/+5 % opgeven dwz dat een paneel van 180 Watt minimum 180 Watt tot zelfs 5 % meer levert. Dit ligt bij de andere leveranciers meestal op -5/+5 %. wat bij bv 20 panelen al direct veel verschil kan maken.
Ik heb zelf een schuco installatie van 5,3 KWpiek en ben hier zeer tevreden over

ISOBOIS uit HodBerg: aanpak was wat amateuristisch - niet echt goed op de hoogte van materie PV. Prijs was ook aan hoge kant.

SCHUCO panelen daar kan ik Patrick gelijk geven dat deze m.i. beter scoren dan andere. Deze krijgen bij productie een "flashtest" en verlogen wordt per paneel op keerzijde genoteerd. Installateur kan dan bij samenstellen van "strings" hiermee rekening houden. Heb ze wel aan 0,99 euro per Wp incl BTW goedkoper kunnen krijgen dan bij ISOBOIS.

ZONNECELLEN: zelfde ervring als supra "dubieuse" tussenpersoon die zelf niet te veel info gaf en naar firmla "sunstream" doorverwees waar nergens al enige info over te vinden was. Betrouwde het zaakje niet....

Beste,

We hebben ook prijs gevraagd bij verschillende leveranciers.
Uiteindelijk hebben we gekozen voor Solar Spirit uit Grasheide - Putte (dus als je dan toch in de buurt van Heist op den berg op zoek bent). Hun website is nog niet volledig klaar maar je kan wel via die weg contact met ze opnemen. Jong bedrijf met een zaakvoerder die al 10 jaar ervaring heeft in de sector (heeft 7 jaar voor Schuco gewerkt!!). Solar Spirit heeft ook het grootste zonne-energie park in België verwezenlijkt.
Dus als er één bedrijf is waar wij vertrouwen in hadden...
PS: trouwens ook heel vriendelijk onthaald

Beste allemaal,

wat ik hier allemaal lees verbaasd mij toch enigzins.
ik ben sales manager bij Schüco International KG uit Duitsland.

Als ik even direct mag zijn, één van mijn betere klanten in Vlaanderen is de Firma ISOBOIS uit Heist op den Berg.

Zowel zaakvoerders als personeel hebben allen een professionele opleiding genoten in ons scholingscentrum te Bielefeld.

Persoonlijk heb ik wekelijks contact met deze firma, klachten van eindklanten heb ik tot op heden nog niet ontvangen.

Wat betreft leveringstermijnen; langere wachtijden zijn te wijten aan een te grote vraag aan zonnepanelen, dit probleem stelt zich wereldwijd, en iedereen die ook maar iets afweet van zonneenergie is hiervan op de hoogte. Leveringstermijnen van 4 tot 6 maanden zijn geen uitzondering.

Mensen die problemen hebben met eender welke klant van Schüco mag dit rechtstreeks melden aan mij persoonlijk. Ik zal U dan graag te woord staan. Lastercampagnes die gebaseerd zijn op geruchten kunnen beter niet in Forums verspreid worden.

Ik wil graag ook reageren aan de bond beter leefmileu, dat zij beter eerst controleren wat er geplaatst wordt op hun website. Dit kan op deze manier behoorlijk uit de hand lopen. Als ik als concurent van bv Isobois deze firma graag wil afbreken is dit voor mij de ideale plaats om dit te doen.

Ik hoop dat ik bij deze vele misverstanden heb rechtgezet

Met verbaasde groeten
De Locht Patrick
Sales manager Schüco International KG
rechtstreeks nummer GSM 0475 51 04 56
pdelocht@schueco.com

ikkefdv schrijft:

> Iemand ervaring met de firma ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg of met www.zonnecellen.be?
>
> Ik ben aan het kijken om mijn huidige PV installatie uit te breiden met een tweede PV installatie van 12 PV-panelen. Zo botste ik op de website www.zonnecellen.be. Daar kan men via email volledig vrijblijvend een offerte te bekomen van een leverancier van fotovoltaïsche zonnepanelen of thermische zonnecollectoren.
> Aangezien ik toch bij zoveel mogelijk firma's offertes aan het opvragen was, probeerde ik dit. Ekele dagen later kreeg ik telefonisch contact met een zogenaamde tussenpersoon die mij voor mijn gevraagde installatie een indicatieve prijs ging opmaken en doormailen. De persoon wenste niet te vermelden welke firma de installatie ging realiseren. Het enige dat ik kon lospeuteren was dat ik kon kiezen tussen goedkopere Chinese panelen of Schueco panelen. Ik liet hem prijs opmaken voor de Schueco panelen aangezien ik geen vertrouwen heb in de Chinese en liever kies voor degelijke Duise kwaliteit. De offerte was zeer vaag. Men levert mij een Schueco inverter (weet nog steeds niet welk type) en Schueco panelen (welke???) voor een installatie van 2,4kWpiek. Verder nog wat algemene tekst over de groene stroom certificaten, subsidie, enz....
> Ik vroeg de datasheet op van de panelen en de inverter die men mij aanbied. Geen reactie daarop.
> Gisteren kreeg ik weer telefoon van de tussenpersoon. Nu kreeg ik wel te horen welke firma de installatie zou instaleren : ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg. Ik haalde mijn vraag om datasheets aan en kreeg dezelfde dag nog een algemene folder van Schueco via email. Na wat rekenwerk zag ik dat men met geen enkel paneel dat in die folder vermeld staat de 2,4kWpiek kan bereiken. Met andere woorden, men geeft een prijs op voor iets dat onmogelijk met die panelen kan bereikt worden.
> Bovendien heb ik reeds een prijs gekregen van een andere Schueco partner die bijna 2000Euro lager ligt dan deze van Isobois.
> Dus mijn vraag: Wie heeft er nog ervaring met de firma ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg of met www.zonnecellen.be?

laat dit gezegd zijn

ik vind het mooi van schuco dat zij het opnemen vor hun klanten.

Duitse Kwaliteit ten top

Ik heb eigenlijk ook geen klagen van Isobois Solar.

Ik heb wel alleen contact gehad via mail. Steeds een correct antwoord gekregen, het nodige advies en na een paar mailtjes een offerte gekregen via mail met vermelding van een wachttijd van ongeveer 5.5 maanden....
Tot hier toe dus alles héél correct en behulpzaam.

Wij hebben wel besloten om bij een andere leverancier onze bestelling te plaatsen, dus van het verdere verloop kan ik geen mening geven...

Een investering in zonnepanelen dat doe je toch niet bij de eerste de beste! Voor zo'n bedragen wil je toch het vertrouwen hebben in het bedrijf dat de installatie doet.
Schüco zijn, mijn inziens, zeer goede panelen maar misschien kan de sales manager van Schüco ook eens bevestigen waar en door wie die panelen gefabriceerd worden. Naar ik heb vernomen zouden die door Mitsubischi gemaakt worden in Japan. Zoöok de omvormers met Schüco label worden gemaakt door SMA ? Uiteraard ook topkwaliteit.
Dus Schüco is zeker kwaliteit maar niet uitzonderlijk op de markt. ISOBOIS Solar is wel met handen en voeten gebonden aan Schüco en zal deze kwaliteit dan ook als troef naar voor brengen maar...
Mijn advies: koop in vertrouwen.

Alle schüco panelen zijn van het eigen merk en worden op verschillende plaatsen wereldwijd gefrabiceerd. Geen enkele fabrikant verkoopt gelijke panelen met deze van Schüco. Alle onderdelen zijn appart geselecteerd voor montage. Het ontwerp van het paneel komt uit de Schüco studie burelen. Fabricageplaats heeft niet te maken met de kwaliteit van het produkt, enkel de produktgarantie kan het tegendeel bewijzen.

Al ooit gehoord dat bijvoorbeeld Porsche Cayenne in Polen gefrabiceerd wordt. Kunnen we daardoor de posrche vergelijken met een lada? ik denk het niet.

Wat betreft de omvormers van SMA, 100 % gelijk, Schüco verkoopt deze ook als SMA omvormers. Naast deze serie komen we nu op de markt met een eigen schüco omvormer met standaard 10garantie

Sales manager Schüco
De Locht Patrick

Mooi van Schüco dat ze opkomen voor hun verdelers.
Logisch toch want zij doen de verkopen in België.
Schüco is zonder twijfel van goede kwaliteit, maar ze moeten zorgen dat ze ook met kwaliteitsvolle installateurs werken.
Isobois Solar horen daar zeker niet bij.
Het zijn amateurs die alleen uit zijn op GELD.
Ze hebben niet eens eens electriker in dienst ???
Hij zijn mannen die ramen en deuren plaatsen die uw installatie komen leggen en aansluiten !!!
Over kwaliteit gesproken.
Je vindt Schüco ook bij méér betrouwbare bedrijven in België.

Kunnen jullie dan installateurs opgeven van Schuco uit de streek van Kortrijk?

MVG
Christof

ik ken er hier nog één in Edegem.
Tijdens het groene energie weekend eind februari heeft hij de belofte gedaan om in de loop van de week daarna langs te komen met een offerte (of toch minstens contact op te nemen om een afspraak te maken).

Ondertussen zijn we 6 weken verder en nog steeds niets van hem gehoord... niks...nada...

beste allemaal, het is ondertussen wel 4 jaar geleden dat ik bij de firma isobois ramen en een deur kocht maar mijn ervaring is goed. de leveringstermijn was ietsje langer dan afgesproken maar daar moet je al bijna bij elke ondernemer in de bouwsector rekening mee houden. voor de rest alles prima verlopen zelfs de service na verkoop. mvg petra

Mijn ervaring met isobois ramen en deuren zijn ook gelijkaardig als sommige bovenstaanden :

Offerte correct, prijs redelijk.
Eerst werd de beloofde levertermijn niet nagekomen (1 maand te laat ongeveer, omdat men beloofd had te leveren voor het bouwverlof, en men pas één week na het bouwverlof kwam). Dit uitstel werd ons pas medegedeeld na het betalen van het voorschot.
Nadat het eerste deel van de plaatsing had plaats gevonden (men had zelf een raam gebroken en één groot schuifraam niet geleverd) vroeg men me vriendelijk eerst het volledige bedrag te betalen, alvorens men de rest van de ramen zou komen plaatsen... ZO geef je natuurlijk vrij spel aan de willekeur van de firma, en heb je geen garantie dat je ramen spoedig geplaatst zouden worden...
Ik heb na veelvuldige klachten van onze kant en onderhandelingen via de architect uiteindelijk afgesproken dat de dame met wie we steeds in contact waren dat ze haar cheque mocht komen ophalen als alle ramen er in stonden. Uiteindelijk stond ze al op haar centen te wachten op het moment dat de plaatsers nog de laatste ramen aan het plaatsen waren... Geheel volgens hun eigen contractvoorwaaren heb ik ze laten wachteb tot alle ramen er instaken, en totdat ik ze gekeurd had...
Correct is anders vind ik, daar het trouwens zelfs in hun eigen contract vermeld staat... Eindfactuur dient voldaan te worden bij/na volledige oplevering van de goederen... Zelf hebben ze meermaals de gedane beloften gebroken, en ik vind niet dat je als klant moet opdraaien voor de problemen die ze zelf veroorzaken (onvolledig leveren + beschadigen van materialen ijdens de plaatsing...)

Niet echt een eerlijk bedrijf vind ik. Als je je beloften niet kan nakomen moet je het zeggen, en moet je niet afkomen met valse beloften, om het contract binnen te krijgen, (een andere leverancier kon met 100% zekerheid wel op tijd leveren), en moet je ook nog niet het volledige factuurbedrag opeisen als de levering nog niet volledig in orde is...

Een goede service zonder iets gedaan te hebben.

De firma Alrasol Energy uit Wellen heeft bij mijn ouders een plaatsbezoek gebracht i.v.m. het plaatsen van een zonne-installatie (oost-west-oriëntatie, mogelijke schaduw door bomen). Na het hele zaakje bekeken te hebben deelden zij mee dat het te inefficiënt zou zijn om een PV-installatie te plaatsen door de mindere oriëntatie en de beschaduwing.

Ik vond dit een mooi staaltje van klantvriendelijkheid!

Laat me vertellen dat ik als huidige klant ook absoluut niet tevreden ben over Isobois; noch over hun dienstverlening, noch over hun professionaliteit !!!

Voor wij met Isobois NV een overeenkomst tekenden, was er een wachttijd voorzien van 10 weken ipv de standaard 8 weken; aangezien wij absoluut Schüco wilden, was dit voor ons geen probleem.
Wij hadden toen ook gevraagd of het mogelijk was om de krukken in dezelfde RAL-kleur te krijgen als de ramen en deuren; zij gingen de fabriek contacteren om na te vragen of er een meerprijs voor was, maar dit was zowiezo in gewone lak en niet in structuurlak, die we gekozen hadden om beter tegen krassen te beschermen, kleur 7026.

Nadat de overeenkomst getekend was, kregen we al snel te horen dat de levertijd 12 weken geworden was.
Nog wat later was dat al 14 weken !!!
We hebben onze aansluitende aannemers dus reeds tweemaal moeten verplaatsen !!!

Na de opmeting kregen we dan te horen dat de krukken enkel konden geleverd worden in natuurkleur; geen enkele keuze of weg terug dus, want getekend is getekend !

En als klap op de vuurpijl kregen we twee wekend geleden te horen onze gekozen RAL-kleur niet te leveren is in structuurlak !
ONGELOFELIJK ! We hebben dus een andere RAL-kleur moeten kiezen om in onze gekozen afwerking te kunnen blijven.

PS. Ik heb al 14 dagen een mailtje gestuurd naar de sales manager die hierboven antwoordt op andere klachten; tot hiertoe nog geen enkele reactie !!!!

Beste forumleden,
Ik heb vrijwel dezelfde problemen als de vorige schrijver, Rudy. Ik heb ook Patrick De Locht proberen te e-mailen. Op de e-mail kwam geen reactie, daarom zijn GSM ingesproken. Na 3 dagen geen reactie. Bij tweede keer bellen nam hij wel op. Hij verwees me echter door naar het hoofdbureau in Eupen. Hun telefoonnummer is 089/590.610. Ze blijken echter de hele dag al niet op te nemen. Daarom heb ik ze m'n e-mail nog maar eens doorgestuurd.

Kort mijn klachten:
1) Werkelijke levertijd 6 maanden (na opmeting en ondertekening van offerte) terwijl er ook 10 weken beloofd was. Levertijd ook verschillende malen opgeschoven met smoesjes.
2) Arrogant en onvriendelijk aan de telefoon.
3) Na installatie blijkt er siliconenkit gebruikt te zijn tussen kozijn en raam. Isobois beweert dat dit normaal is. Twee andere leveranciers van Schueco materiaal beweren echter dat dat niet zo is.
4) Een week na plaatsing: siliconenkit begint al te scheuren.
5) Nadere inspectie van de kozijnen toont aan dat de verschillende profielen niet goed op elkaar aansluiten: dit levert kieren op waardoor je naar buiten kan kijken. Lijkt me niet zo milieuvriendelijk

Nog een goede tip: wij zijn ook voor PV-panelen bij Isobois wezen informeren maar zijn gelukkig naar Natec (www.natec.be) uitgeweken. Absolute topservice: goede prijs, prachtige panelen en Natec zorgt voor alle papieren!!!

Ik heb recent een PV-installatie laten installeren door Isobois Solar. Ik ben uiterst tevreden over het geleverde werk. De plaatsers waren heel vriendelijk en hebben de panelen perfect gelegd. Wij hebben voor Isobois gekozen omwille van de betere garantievoorwaarden op Schüco-panelen dan bij andere merken en ook omdat verschillende familieleden reeds ramen van Isobois hebben en steeds tevreden waren. De verkoopster in de toonzaal heeft ons ook een zeer goede uitleg gegeven. Het enige minpunt is de lange levertijd, maar blijkbaar is dat een probleem dat alle installateurs van PV-installaties hebben.
ikkefdv schrijft:
> Iemand ervaring met de firma ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg of met www.zonnecellen.be?
>
> Ik ben aan het kijken om mijn huidige PV installatie uit te breiden met een tweede PV installatie van 12 PV-panelen. Zo botste ik op de website www.zonnecellen.be. Daar kan men via email volledig vrijblijvend een offerte te bekomen van een leverancier van fotovoltaïsche zonnepanelen of thermische zonnecollectoren.
> Aangezien ik toch bij zoveel mogelijk firma's offertes aan het opvragen was, probeerde ik dit. Ekele dagen later kreeg ik telefonisch contact met een zogenaamde tussenpersoon die mij voor mijn gevraagde installatie een indicatieve prijs ging opmaken en doormailen. De persoon wenste niet te vermelden welke firma de installatie ging realiseren. Het enige dat ik kon lospeuteren was dat ik kon kiezen tussen goedkopere Chinese panelen of Schueco panelen. Ik liet hem prijs opmaken voor de Schueco panelen aangezien ik geen vertrouwen heb in de Chinese en liever kies voor degelijke Duise kwaliteit. De offerte was zeer vaag. Men levert mij een Schueco inverter (weet nog steeds niet welk type) en Schueco panelen (welke???) voor een installatie van 2,4kWpiek. Verder nog wat algemene tekst over de groene stroom certificaten, subsidie, enz....
> Ik vroeg de datasheet op van de panelen en de inverter die men mij aanbied. Geen reactie daarop.
> Gisteren kreeg ik weer telefoon van de tussenpersoon. Nu kreeg ik wel te horen welke firma de installatie zou instaleren : ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg. Ik haalde mijn vraag om datasheets aan en kreeg dezelfde dag nog een algemene folder van Schueco via email. Na wat rekenwerk zag ik dat men met geen enkel paneel dat in die folder vermeld staat de 2,4kWpiek kan bereiken. Met andere woorden, men geeft een prijs op voor iets dat onmogelijk met die panelen kan bereikt worden.
> Bovendien heb ik reeds een prijs gekregen van een andere Schueco partner die bijna 2000Euro lager ligt dan deze van Isobois.
> Dus mijn vraag: Wie heeft er nog ervaring met de firma ISOBOIS SOLAR uit Heist op den Berg of met www.zonnecellen.be?

Wel handig dat de voorgaande 'positieve' mailer bij Isobois werkt....

Misschien is hij bevooroordeeld of bevoorrecht?

(klik op zijn alias, en de deur zal voor u open gaan...)

Wim,

de positieve mailer heet Vertommen, net zoals hun verkoper/eigenaar(?). tis misschien familie, of misschien is het de man in hoogsteigen persoon? Fijn dat hij meeleest, helaas doen niet al hun potentiële klanten dat.

Bert

Ervaring met Isobois Solar,

Tot hiertoe, heb ik geen enkele reactie gevonden van iemand die wel een PV installatie gekocht en laten plaatsen heeft bij Isobois Solar!?
De vraag rest mij dan of er verder gegaan kan worden op zulke beschuldigingen ? Ikzelf heb een installatie gekocht bij deze firma,
ze hebben me duidelijk vermeld dat er leveringsproblemen zijn en dat het dus wel +/- 4 maand kan duren voor ik mijn installatie in werking zou zien treden.
we zijn nu reeds 6 maanden verder en mijn installatie werd 5 weken geleden geplaatst + 3 weken geleden gekeurd, alles verliep vlot, keuringsinstantie had
geen enkele opmerking en de installatie werkt tot op heden nog altijd perfect! Wat betalingen betreft heb ik 4 maanden geleden 30% voorschot betaald, dit
is geld dat je anders zou kunnen besteden in die lange tijd, maar eens je voorwaarden getekend hebt is het zo dat je je hier aan moet houden en je hier dus
niet onderuit kan.
Wat de afhandeling voor de verkoop betreft, heb ik wel 2 weken op mijn offerte moeten wachten, dit omdat de vraag zo hoog bleek te zijn, ik denk dat we
allemaal wel weten dat een sterke stijging van intresse niet alleen positief kan zijn, maar ook veel werk met zich mee kan brengen. Ik heb mij hier dan
ook niet aan geërgerd! Ik denk niet de enige tevreden klant te zijn van deze firma, wat ik wel denk is dat de tevreden klanten niet op zoek
zijn naar topics zoals deze waardoor er ook niet veel positieve reacties kunnen gepost worden...

Rudy

Beste,

Ik heb dit weekend ook mijn offerte mogen ontvangen van Isobois.

Dit na de offerte gevraagd te hebben in april, van snelle respons gesproken

zo'n firma zijn te mijden

Mededeling:
Het systeem Rayvin collector is op zich goed bedacht maar in de praktijk geeft dit toch problemen. De RVS collector gaat stuk op de laserlas. Door het verschil van warmte en koude (beweging) ontstaan haarscheurtjes op de las.
Lekkage is het gevolg, dus na 1 a 2 jaar de collector weer van het dak is niet zo,n prettige ervaring.
Wanneer de vervangende collector is gemonteerd is het helaas wachten op weer lekkage, dus ondanks de 10 jaar garantie toch extra kosten voor de koper.
Kosten staan voor het repareren en monteren op het dak,
niet gunstig voor de koper.
Dan blijkt goedkoop toch duurkoop.
Rebotech bvba is voorlopig gestopt met de verkoop van deze collectoren.
www.rebo-holding.nl

Wat Patrick Delocht ( Schuco) schrijft is minstens dubbelzinnig.
Enerzijds overtreft ( volgens hem) de vraag ruimschoots het aanbod en toch gaat ze in zee met onervaren verdelers van ....ramen en deuren.
Tuurlijk iedereen moet leren maar een oerdegelijke , Duitse firma die de vraag niet kan volgen doet er toch goed aan haar starters goed op te volgen.
De sneer naar BBl is helemaal ongelooflijk !
Bedrijven publiceren voortdurend bedrieglijke reclame maar ontevreden klanten mogen hun ongenoegen niet publiek maken ??? Komt daarbij dat dit forum niet gemaakt is om reclame te maken voor een bedrijf

Wil u ramen bij ISOBOIS bestellen?

Dan kan ik u maar 1 ding aanraden: DON'T DO IT !!!

Ik ben blijkbaar niet de enige met klachten over het bedrijf in Heist od Berg. Ook ik bestelde Schüco-ramen bij deze firma. Goed om weten: de bestelling dateert van december 2007... Voorlopig staan er nog geen ramen in mijn huis... En het vertrouwen in de firma is zo ver onder het vriespunt gezakt dat ik zelfs twijfel of we ooit onze ramen zullen zien.
Bijkomend probleem is dat men nu bijna het volledige bedrag factureert en men een betaling eist nog voor er ook maar 1 raam op de werf staat. Met andere woorden: ik moet zo'n 30.000 euro neertellen voor iets dat er (nog) niet is?! Dat lijkt mij verre van redelijk. Ik wil 'met plezier' betalen, maar dan verwacht ik op z'n minst dat de ramen op de werf staan en dat de plaatsing aan de gang is.

Het ziet er ondertussen ook naar uit dat dit een rechtzaak zal worden want ze willen geen duimbreed toegeven...

(Kleine nota: wij wonen nu tijdelijk in een caravan naast het huis. Binnen een 4-tal weken verwachten we ons eerste kindje. Een baby in een koude vochtige caravan in de winter is geen aanrader. Iemand een huis met ramen voor ons op overschot?)

Grtn

ik heb hetzelfde voor gehad, heb vi de architect gezegd dat ik met de cheque klaarsta op het moment dat ze de ramen plaatsen.... en inderdaad, madam stond er om de cheque op te halen, toen de rramen geplaatst werden ....

Hallo,

is mss of topic, maar dat boter bij de vis is blijkbaar standaard in de branche voor het leveren en plaatsen van ramen en deuren.

CAmba in Genk doet dit net hetzelfe.
Betalen of er wordt niet van de vrachtwagen afgeladen.
Ik versta dit niet.
Dit heb ik met andere aannemers niet voorgehad, toen ik met mijn metser sprak over een voorshot zei hij, dat doen we niet, dit is neit standaard in de bouw.
Je krijgt tussentijdse facturen NA dat bepaalde delen zijn afgewerkt.
Wel die man kreeg de zelfde dag nog zijn centen, net zoals bij mijn bezetter.
Daar doe je faire zaken mee.
De houding van die ramenzetters, die zijn maar in 1 ding geinteresseerd, uw geld.
Ze hadden niet alles in orde gebracht, maar ik moest alles tot de laatste cent betalen of mocht mijn eigen huis niet meer binnen, ik kreeg de sleutels NIET.
Bezint eer ge begint, maak zeer goede afspraken zet die op het kontrakt en laat noteren dat eventuele algemene voorwaarden deze afspraken niet overrulen, want over de kleine letters achteraan op het kontrakt spreekt ook geen kat.

Succes

PS, ik ben ook gestart met prijsvragen, maar als ik dit alles hier lees, dan krijg ik er wel kippenvel van.

Aanvulling op mijn bericht van 01-05-2008 00:02
***********************************************

De eerlijkheid gebiedt mij op een vervolg te schrijven om mijn eerder gepost bericht; ramen & deuren werden rond de laatste vooropgestelde datum geleverd en werden (na eerste inspectie) perfect geplaatst; alle afspraken werden stipt opgevolgd en de weinige details die momenteel nog niet perfect in orde zijn, worden - naar mijn mening - wel degelijk opgevolgd en au serieux genomen...

Het geheel ziet er PRACHTIG uit ! (kijk maar op www.rudyrens.be --> doorklikken naar bouwavontuur)

Als het goed is, mag het ook gezegd worden...

Toen wij offertes kregen van verschillende PV leveranciers vonden wij die
van Isobois de meest realistische. Zij gaven goede uitleg en de persoon die
kwam kijken was tenminste niet bang om op het dak te kruipen. We
hebben er andere gehad. Die meneer vertelde ook dat het geen zin had om
meer panelen te zetten omdat alles wat maar een beetje schaduw geeft op
de panelen, de hele installatie beïnvloedt en het dus minder rendabel maakt.
De offerte was er binnen de twee weken, wat ik zeer netjes vind. Ook toen
we vroegen om een keer terug te komen en toch nog eens te kijken wat de
mogelijkheden waren was dat geen probleem en binnen de week was
diezelfde persoon er.
Sommige leveranciers zeggen dat er meer PVcellen op het dak zouden
passen, maar we kunnen zelf toch ook rekenen.
Wat men bij Isobois ook vertelde dat is dat je eigenlijk 50 cm van het dak
van je buren moet afblijven of je moet aan de buren toestemming vragen.
Ik vond dit een goede benadering. Dit hadden we van geen enkele andere
leverancier gehoord.
Nu moeten ze nog geïnstalleerd worden ! Een bestellingstijd van 3 à 4
maanden is heel gewoon.

Als er iemand de moeite heeft genomen dit onderwerp te lezen is het wel duidelijk dat Isobois te Heist op den berg te mijden is.

Misschien kunnen we best eens samenleggen voor een goede advokaat.

Ik veronderstel dat architecten die deze firma aanraden daar zelf wel iets voor terugkrijgen en mensen met een positieve ervaring met deze firma héél véél geluk gehad hebben.

Een goede raad: neem een andere firma voor zowel je zonnepanelen en buitenschrijnwerk.

AMATEURS,

ik kan alleen maar bovenstaande bevestigen.
Isobois zijn amateurs.
slechte service, slechte levering en plaatsing.
Onbekwaam personeel door het vele verloop van personeel.
Geen kennis van zake. Puur gericht op geldgewin.
Klant is na voorschot te hebben betaald puur bijzaak.
Eigenaars hebben géén respect voor klanten en denken alleen aan hun bankrekeningen die ze zo snel mogelijk willen vullen.

Een gouden raad, blijf er weg.

Lars

gouden raad voor isobois:
wordt er geen klant van
heb met hen ook gebouwd (ramen)
geen enkel van de opgemeten ramen was zoals afgesproken
wachttijd van bijna 1 jaar!
eisen volledige betaling voor plaatsen van ramen
onvriendelijk
heb er al spijt van gehad dit ik niet bij een andere firma ramen besteld heb

Wel , wel , klagen doen ze allemaal maar ik zeker niet .Ik heb een paar jaar geleden ramen aangekocht en laten plaatsen door de firma Isobois uit Heist op den Berg en ben er zeer mar dan ook zeer tevreden over de ramen de plaatsing en de afwerking ervan en nu ga ik er zeker ook mijn nieuwe voordeur bestellen . Ik heb er de nodige uitleg gehad over de bestelling , het materiaal , levering en betaling ervan , ook de service nadien was zeker uitstekend . Met andere woorden mij zien ze er terug .
Fouten gebeuren overal en overal zal het om de centen gaan . Ze zeggen dan wel ik spijt dat ik niet bij een andere firma gegaan zijn , wel mensen , ik kan u garanderen dat het zeker niet beter is want mijn achterdeur komt van een andere firma en daar was kwa service en materiaal veel minder .

Jawel,
Dat betalen voordat er geplaatst wordt is blijkbaar standaard in die sector hoor.
Ik moest bij mijn leverancier van ramen uit Genk ook alles betalen voor de installatie, uitgezonderd 10%.
Die moest ik betalen bij de oplevering of anders kreeg ik geen sleutels van mijn woning, maw, ik kon mijn eigendom niet betreden.
En weet ge dat schrijven ze dan in die superkleine lettertjes op de achterkant van hun kontrakt, zoiets wat een gewone mens normaal niet lees, dat heb ik ondertussen wel bijgeleerd.

Het straffe van de zaak was nog dat niet alles in orde was, sommige ramen niet opgespoten, een glas waar een barst in zat, maar het antwoord was zeer simpel, niet betalen geen sleutels, ik heb 3 maanden moeetn wachten op de herstelling.
Ik vraag me af wat er zou gebeurd zijn indien ik het zou nalaten een factuur zolang niet te betalen.
Dit is de enige leverancier waar ik problemen bij gehad heb.
Mijn ruwbouw was voor de helft klaar voordat ik de eerste factuur kreeg van de aannemer, wel die is de volgende dag betaald net zoals zijn andere facturen.

Bart,
Goed voor jouw dat je er positieve ervaringen mee hebt.
Maar ik denk ook dat je begrip moet opbrengen voor diegene die er moeilijkheden mee hebben.
Het klopt idd, fouten gebeuren overal, het is hoe ze met die fouten omgaan dat de kwaliteit bepaald van de firma.

Tom

aanvulling op bericht van 04/09/2008

Ondertussen hebben ze bijna al hun geld gehad, op 10% na... En toch blijven ze moeilijk doen. Vorige week kregen we een eindafrekening in de bus, en dit terwijl er nog heel wat dient te gebeuren: 2 hordeuren niet geleverd, siertrekker niet geleverd, opspuiten ramen aan buitenzijde moet nog volledig gebeuren, afwerken dakraam,...
Je vraagt je af waar ze het lef vandaan halen om reeds een eindafrekening te sturen!
Bijkomend probleem: sleutels van de deuren krijgen we niet. Eerst alles betalen natuurlijk. Hehe...

KLOTE-firma!

Sinds eergisteren liggen on zonnepanelen erop. We hebben wel lang moeten wachten (9 maanden), omdat met de eerste levering wat mis was gegaan met als gevolg dat we nu wel zwaardere panelen hebben (200Wp ipv 185Wp). Dus ook hierbij zijn we tevreden. Bij het plaatsten bleek een zonnepaneel en de meter stuk te zijn, maar diezelfde avond om 20:30!! kwamen ze deze nog omwisselen en de volgende dag maakte we onze eerste kWatjes. Al bij al ben ik zeer tevreden van Isobois Solar. Ze zijn altijd zeer behulpzaam geweest en hebben goede en duidelijk informatie gegeven.

BOUWBLUNDERS GEZOCHT !

Nogal wat mensen die ooit verbouwden of bouwden, hebben er mee te
maken gehad : blunderende aannemers.

Vol vertrouwen neem je een vakman onder de arm, maar door pure onkunde
of nalatigheid is je peperdure renovatie een gigantische puinhoop. Je nieuwe
aanbouw is onbewoonbaar, je onafgewerkte zolder is versierd met
levensgevaarlijke, losliggende bedrading of lekkende leidingen zijn de
oorzaak van gapende scheuren in je plafond,...

Je zit letterlijk in zak en as want de bouwvakkers zijn met de noorderzon
vertrokken en lieten je achter met een financiële
kater en een aan diggelen geslagen droom.

Als jij je herkent in dit verhaal, neem dan als de bliksem contact
met ons op, want misschien kunnen wij je helpen.

Voor een nieuw televisieprogramma zijn we immers op zoek naar mensen
die het slachtoffer zijn geworden van professionele prutsers.

Mail je verhaal en je contactgegevens naar
bouwblunders@kanakna.com of bel ons op 0485/47 12 83.

Wie weet ben je binnenkort van je nachtmerrie verlost!

Ga niet in zee met de Firma ISOBOIS SOLAR!!!

U bent verwittigd!

 

De zaakvoerder Filip Vertommen en zijn vrouw Ann Maes zijn volgens hun eigen installateurs geldwolven en dan heeft u mijn verhaal nog niet gehoord.

 

Ik wacht sinds juni 2008 op mijn installatie van SCHUECO schuco PV zonnepanelen.

Het is nu juni 2009 en de panelen liggen er nog maar pas. MAAR niet aangesloten.

De panelen werden pas geplaatst nadat ik de firma ISOBOIS SOLAR in gebreke stelde!

Echter de installatie is niet aangesloten en heb bijgolg nul opbrengst...

 

Binnenkort meer.

 

Ik heb naar de heer Patrick Delocht (pdelocht@schueco.com) gemaild en wacht op een reactie.

Patrick werkt bij SCHUECO en heeft in het begin van dit verhaal een reactie gepost.

Net zoals FILIP Vertommen hier reageert (in de hoedanigheid of onder het mom van klant te zijn bij ISOBOIS SOLAR). Echter FILIP VERTOMMEN is zaakvoerder van ISOBOIS SOLAR zelf en is dus schuldig aan tenmisnte bedriegelijke misleiding.

Weet dat zijn werkmensen moesten lachen toen ze opmerkten dat er geen ramen, noch deuren in mijn aanbouw staan: 'bij ISOBOIS SOLAR besteld zeker? Woehahaa!" Gelukkig niet, want ik wil niet nog eens 1 jaar wachten.

 

Ah ja, Ik heb ook meer dan 80% reeds moeten betalen voor ik nog maar 1 paneel had gezien!

Zoals beloofd, binnenkort mijn hele verhaal.

Na reactie van SCHUECO zelf!

 

Ik ben woest op deze Firma en vooral de incompetentie van ANN MAES

Ik kan dit laatste alleen maar beamen.

Isobois zijn oplichters. Véél beloven tot ze uw geld (voorschot ) vast hebben.

Daar na latten ze u stikken, zijn ze zelfs onbeleefd en gedragen zich als boeren.

Véél verloop van personeel door onmenselijke eigenaars - Vertommen/Maes.

Er zijn degelijke firma's genoeg, laat je niet vangen door deze.

Een gouden raad van een man die echt weet waarover hij spreekt.

Jongens toch! Ben ik even slecht geworden van deze mails. Vraagje (misschien ironisch): Zijn er ook die onlangs nog positieve ervaringen hebben opgedaan met Isobois? Ook inzake warmtepomp, ventilatie, ramen, deuren,... ?

Zouden er willen mee in zee gaan. Nu twijfel...