hout gestookte cv ketel | Ecobouwers.be

U bent hier

hout gestookte cv ketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van peperkoek
23/10/2006 - 12:07

een open systeem heeft zo z'n beperkingen, er is een hoogte verschil nodig tussen het open vat en de pomp omdat dit anders leidt tot cavitatie in de pomp.
Bij een open systeem is er wel degelijk een probleem met zuursof in het water en dus roest.
Als water wordt verwarmd gaat de zuurstof eruit koelt het water weer af dan neemt het weer zuurstof op. alleen bij een flink hoogte verschil tussen open expansievat en de installatie is dit probleem kleiner.
Bij een gesloten systeem kun je het water "dood" stoken.
Zorg dat een overstortventiel in de aanvoer vlak achter de ketel zit en een flinke afmeting heeft bijv. 1".
Ook moet je er voor zorgen dat deze beveiliging niet heet wordt omdat anders de rubber klepbedekking vast gaat zitten op de zitting van de klep en de openingsdruk van 3 ato ver gepasseerd kan worden.Bedenk ook dat een houtgestookte cv ketel zomaar een inhoud van 100 liter kan hebben.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.