Doorstromer of gasketel met aparte boiler voor warm water | Ecobouwers.be

U bent hier

Doorstromer of gasketel met aparte boiler voor warm water

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Math
13/04/2012 - 22:38

Hallo, Ik heb thuis een condensatieketel van Remeha, type Quinta 45. Dit is een solo toestel (dus enkel verwarming). Momenteel is het warm water nog door een elektrische boiler verwarmd maar die is bijna kapot, dus moeten we kijken voor een andere oplossing. Nu hebben we verschillende mogelijkheden. 1. boiler naast huidige ketel hangen en laten opwarmen door de condensatieketel 2. nieuwe doorstromer plaatsen voor verwarming en warm water en huidige ketel wegdoen? Wetende dat huidige ketel wel wat overgedimensioneerd is (40kW) terwijl ik er maar 25kW nodig heb om woning op te warmen... Wat is het interessantst? Wat verbruikt het minst? Ik laat me vertellen dat een doorstromer een stuk minder verbruikt omdat die enkel opwarmt wanneer je warm water vraagt. Bij een boiler moet je altijd de volledige voorraad opwarmen... wie kan me een antwoord geven? alvast bedankt

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
14/04/2012 - 07:30

 Een doorstromer verbruikt idd het minst omdat je geen stilstandsverliezen hebt.

 

In uw geval heb je al een ketel staan en ga je moeten zien wat de kostprijs is van beide systemen.

CV boiler of doorstromer? Je gaat moeten kijken welke het meeste werk met zich meebrengt want er zal wel wat leidingen moeten verlegd worden of er zal een gasleiding bij moeten komen voor de doorstromer. De doorstromer zal ook ergens een schouw moeten hebben.

 

Hoe dan ook, smijt zo snel mogelijk die elektrische boiler buiten want deze is 3x duurder in verbruik dan op gas. Doorstromer of niet...

 

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
14/04/2012 - 10:05

 

 

Als uw condensatieketel goed moduleert en niet te oud is, zult ge de kostprijs van een nieuwe ketel, gecombineerd met een doorstromer, niet snel terugverdienen. Volgens Hans is het interessanter een afzonderlijk geiser/gasboiler te hebben. Met een gasgeiser hebt ge wel telkens als ge de kraan opendraait een dode tijd om het water in de leiding te vernieuwen en de geiser te doen a anslaan.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.