cv kachel | Ecobouwers.be

U bent hier

cv kachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van lieven.camps@telenet.be
21/12/2007 - 12:19

Hallo,

Wij hebben centrale verwarming(cv) met gas. Daarbij willen we ook een houtkachel en dan deze bij op de cv aansluiten.
Dat het bestaat weten we, in Nederland, Duidsland...
Maar een installateur en wat meer info is moeilijk te vinden.
Kan iemand mij wat meer uitleg verschaffen.

Met vriendelijke groeten.
Lieven.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van maarten 1
26/12/2007 - 10:26

lieven ,
ik heb dat ook gehad in mijn vorig huis,had het plan om dat i9n mijn hieuwe huis ook te doen maar de hout kachel is sterk genoeg om mijn huis alleen te verwarmen.
zet tussen de leiding van de hout kachel naar de bestaande cv leiding een ciculatie pomp in de retour leiding ,let op de stroom richting! ,in de bestaande retour leiding na de aftakking[ dus direct onder de ketel] onder de cv ketel een terugslagklep.dan kan de hout cv pomp geen water door de cv ketel stuwen.
het mooist zou een open expansie vat zijn maar een extra exp.vat [ 0,5x18 liter]zou genoeg moeten zijn .
verwacht echter geen groot resultaat van een hout cv op deze manier , als je de water temp. op 35 graden krijgt mag je al blij zijn .
voorts zal de verbranding in je hout kachel stukken slechter,onvollediger worden, je schoorsteen snel[ler] dicht komen te zitten omdat de warmte wisselaar heel veel warmte op slokt en de hout gassen onvolledig verbranden omdat de temp. in de kachel ,voor hout verbranding, te laag is.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.