cv kachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Wij hebben centrale verwarming(cv) met gas. Daarbij willen we ook een houtkachel en dan deze bij op de cv aansluiten.
Dat het bestaat weten we, in Nederland, Duidsland...
Maar een installateur en wat meer info is moeilijk te vinden.
Kan iemand mij wat meer uitleg verschaffen.

Met vriendelijke groeten.
Lieven.

Reacties

lieven,
had ik in mijn vorig huis ook gedaan ,is heel simpel.[ voor mij als loodgieter/cv monteur.]
mijnwarmte wisselaar in de hout kachel was een vierkant, dubbelplaatje [ ong. 30 x30 x 2 cm] met twee pijpjes er aan [ diam. 15 mm] die op de cv installatie aangesloten zaten.
in de retour leiding moet dan ook een circulatie pomp en ik zou er ook een expansie vat bij plaatsen[ 0,5 x 18 liter], en een tweede overstort ventiel.
onder de bestaande cv ketel , in de retour, een terugslag klep bij plaatsen om te voorkomen dat de hout kachel pomp het water door de cv ketel tegenstrooms zou gaan pompen.
verwacht niet te veel warmte van de hout cv , ik denk datje de water temp.niet warmer dan een graat of 35 krijgt gestookt.
ook de hout kachel zal minder warmte produceren en meer afvalgassen omdat door de koeling van het cv water de verbrandings temp. veel te laag zal zijn.

lieve

ik heb in mijn schip een hout cv van 17 kw koste 700 euro

tel 0113306022 0651259979 dit zijn de tel van verkoper hij zit in zeeland

mijn woonkamer is 10 lang 6 breed keuken 4 bij 4 ook de stuurhut bemaningverblijf