boiler of doorstromer | Ecobouwers.be

U bent hier

boiler of doorstromer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van eva-2
02/11/2005 - 08:40

Hallo,

Ook wij zijn van plan om een nieuwe ketel te plaatsen, een condensatie ketel. We hebben al van verschillende mensen advies gekregen, maar de ene zegt 'zeker met boiler' en de andere 'dat kan gerust zonder'.
Er is een afstand van +/- 12m tussen de boiler en onze badkamer.
Alvast bedankt.
Groetjes Eva

5 Reacties

Reacties

afbeelding van solarlin
02/11/2005 - 11:15

Eva,

De keuze hangt af van de hoeveelheid warm water dat je nodig hebt. Met een boiler kan je meer warmwater tappen dan met een doorstroomtoestel al zijn er al doorstroomtoestellen die 9 l/min van 60C leveren. Als je veel warmwater gebruikt zou ik een boiler nemen, heb je enkel een douche dan een doorstroomtoestel.

afbeelding van pat-8
02/11/2005 - 11:34

In jouw geval moet je voor een boiler kiezen.
Omdat de afstand tussen ketel en badkamer tever uiteen liggen.
En daarom moet je met een retour leiding werken en dit werkt enkel met een boiler anders moet je telang wachten voordat je warmwater hebt.
Buiteferekend het probleem van de afstand verkies ik altijd een boiler meer debiet en comfort.

Groeten

Patrick

afbeelding van werner van der cruyssen
02/11/2005 - 14:02

Chico,

En wat is er verkeerd aan een kleine doorstromer op gas die in de badkamer geïnstalleerd staat? Vlak naast de aftappunten en geen retourleiding nodig...

Ik ben zel geen specialist maar ik denk dat vooral het antwoord op de vraag hoeveel warm water je tegelijkertijd nodig hebt bepaalt of je voor een boiler of doorstromer kiest.

Zelf hebben we een doorstromer op gas van 24 kW staan in de badkamer. Aangezien we tegelijk maximaa 1 spaardouche + 1 lavabo gebruiken (iets van een 9 l/minuut) is het debiet aan voldoende hoge temperatuur nooit een probleem. Uiteraard, ndien je een douchecel met 6 massagekoppen hebt dan kan je er met een doorstromer nooit geraken en zal je met een (grote) boiler moeten werken.

afbeelding van werner van der cruyssen
02/11/2005 - 14:10

OK, vraag verkeerd gelezen, het gaat niet over een in de badkamer zelf geplaatste doorstromer...

Vorig bericht negeren aub,

Werner

afbeelding van marcelvm
02/11/2005 - 20:23

iik heb zelf laatst een boiler ge instaleerd heb heh in een kast gestopt met zeker 30 centimeter isolatie rond de boiler,zodat deze nu heel goed is geisoleerd
heb dan leidingen van10 naar de keuken en badkamer gelegt en geeft meer dan voldoende water om te douche en de lavabo, bad duurt nu iets langer,maar dat mag toch geen probleem zijn daar men voor een bad toch ook meestal zen tijd neemt
door die dunnere buizen heeft men nu ook zeer vlug warm water vroeg moest er ongeveer 5liter late lopen om warm water te hebben, nu nog amper 1.5 liter is toch een hele besparing en men moet niets aan comfort inleveren integendee men heeft nog rapper warm water
ps vroeger zat er wel een stuk tussen van drie kwart

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.