aansluiting isolatie binnenmuur | Ecobouwers.be

U bent hier

aansluiting isolatie binnenmuur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pauwel
05/01/2006 - 22:13

beste forumgangers,

probleem: aanbrengen van binnenisolatie (beschermd dorpszicht) in alleenstaande woning d.d. 1850, dikte volle muren: 45 tot 55 cm. centimersdikke oude pleister is reeds verwijderd wegens plaats-overweging, wandopbouwdikte dus beperkt,

1 Reactie

Reacties

afbeelding van luc vandenbroele
16/11/2007 - 12:58

Vandaag is het de eerste maal dat ik op het energieforum terecht kom. Ik heb met belangstelling uw vraag gelezen. Die raakt een probleem waarop vandaag amper een antwoord te vinden is, met name het juist isoleren van oude woningen. Dat het beleid geld pompt in isolatieinspanningen bij nieuwbouw, is uiteraard niet verkeerd, maar wat ondersteuning en onderzoek naar aanpassen van 'oudere' woningen lijkt mij dringender, effectiever en socialer. Ik hoop via uw vraag meer over dit thema te lezen.
Bij hulp bij de verbouwing van een oude woning bracht de stukadoor een vochtwerende strijklaag aan op een ontkalkte muur waarop een nieuwe bezetting met MP75 werd aangebracht. Isolerende ingrepen waren hem 'niet bekend'. Vreemd, ook de architect wist niet beter. Gevolg, schimmelvorming. Ocharme.

succes

Luc

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.