Vaillant ecotec plus brommend geluid????

Hallo,

al enige tijd durft onze condensatieketel soms grommen. Als de verwarming aan staat, na enkele minuten gebrom en getril. De ene keer aan de driewegkraan, de andere keer aan de ventilator in de brander. Als we dan een tijdje het warm water opendraaien stopt het als we geluk hebben. En dan kan het zijn dat alles perfect werkt. Al een technieker laten komen. Die zei: pomp, driewegkraan en brander vernieuwen en het is opgelost. Hij had alles in voorraad. Heb dit voorlopig niet laten doen. Alles van leidingen en radiatoren is vorig jaar vernieuwd. Ketel niet. 

Reacties

Als je alles vernieuwd is het natuurlijk opgelost ;-).  

Opdat zoiets niet gebeurt, wordt voorgeschreven een akoestische ontkoppeling te voorzien op belangrijke plaatsen in de installatie. 

Ik verwacht dat trillingen in pompen of trillingen die gewoon ontstaan door transport van water de oorzaak zijn.  

In de praktijk wil dat zeggen dat iedere ophanging van ketel, waterleiding of kraan iets flexibel moet hebben.  Bv een stuk dikker rubber tussen muur en een buishouder.  Of een flexibele leiding  tussen toestellen en de radiators of warmwaterleidingen.  

De ventilator is volgens mij een ander probleem; die durven in de loop van hun leven wel wat extra geluid gaan maken.  

Walter

Beste Walter, er is akoestische ontkoppeling geplaatst en de muurbeugels allemaal voorzien van rubbers. Als de verwarming niet aanligt (zomerperiode) hebben we het niet. Zou het niet kunnen dat er kalk zit in de driewegkraan waardoor deze het juiste debiet niet kan geven en op die manier trillingen in de brander verzaakt?

hadden wij ook soms bij onze vaillant ecotec.

Wanneer dit lawaai zich voordeed, openden we 2 seconden de warmwaterkraan en daarna was het lawaai weg.

Het is waarschijnlijk de klep die overschakelt van sanitair warm water leveren naar chauffage warm water leveren.

Tegenwoordig hebben we er geen last van omdat we niet meer verwarmen met aardgas, maar met LL warmtepomp.

Aardgas wordt enkel nog gebruikt voor productie sanitair warm water.(en dan blijft die klep altijd in die stand staan).

Het brommende geluid dat u hoort bij uw Vaillant Ecotec Plus kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de driewegkraan, de pomp en de ventilator in de brander. Het kan ook te maken hebben met de leeftijd van de ketel en slijtage van bepaalde onderdelen.