Bestaat er zonnewerende folie die je niet op glas hoeft te plakken ? We kunnen die magnetisch op de buitenkant ramen aanbrengen.

Kent u warmtewerende folie die soepel op metalen raamkaders kan aangebracht worden met magneten ?

- houdt IR-stralen van buiten naar binnen tegen

- kan gemakkelijk aangebracht worden als er een hittegolf wordt aangekondigd, en daarna terug verwijdert, doordat de aanhechting gebeurd met magneten

- als de folie voldoende transparant is kan die zelfs de hele zomer op het raam blijven

- na de zomer wordt de folie in elk geval verwijdert om de warmte en het licht van de zon terug volop in huis toe te laten

- momenteel hebben we zo al een vliegenraam (hor) dat we op die manier gemakkelijk kunnen aanbrengen/verwijderen

Laat me weten of jullie zo'n folie kennen ?

We hebben gekozen voor driedubbel glas met g-factor 0,62 om maximaal zonnewarmte binnen te laten in de winter, gebruiken beweegbare zonneschermen, houtwol, zonnepanelen, lichtkleurige crepi om de warmte buiten te houden, maar op bepaalde plaatsen zouden we tijdens hete zomers de zon tijdelijk willen buiten houden door de zonnewerende folie aan te brengen, en na de hete zomer de zonnewering er terug af te halen. Dat lukt al vlot met het vliegenraam.

met vriendelijke groeten,

Sus   bezoek ons huis op 11/11/2021: https://www.ecobouwers.be/opendeur/gebouw/leuven/leuven-1 

Reacties

We hebben een dergelijk net van op ons dak tot beneden hangen tijdens de zomer. De wind waait er relatief goed doorheen, dus heeft er meestal niet erg veel vat op, maar harde wind wel.

Ze hebben ergens in hun gamma ook specifieke zonwerende versies.
https://www.huck.be/Veiligheidsnetten/steigernetten_19474/

We hebben recent ontdekt/gepland dat we zo 'n zeil ook met magneten boven de ramen kunnen vastmaken. De raamprofielen zijn van alu, maar boven de meeste ramen zijn er zichtbare qegalvaniseerde elementen (stelcon?) waar we dergelijke zeilen op elegantere wijze mbv magneten aan hopen te bevestigen.