Traspleister of minerale pleister op houtwolplaten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo iedereen,

Ik zou graag de gevel van onze  houtskeletverbouwing in opbouw afwerken met "CREPI" ,

gebruik makende van een houtvezelplaat, type STEICO PROTECT, GUTEX thermowall , DIFFUTHERM pavatherm, ..

Deze zal gecombineerd worden met het kaleien van 2 bestaande gevels. 

 



Wie van jullie heeft ervaring met minerale pleister en traspleister? 

Wie heeft er een idee mbt richtprijs? 

En vooral: wie kent er goede aannemers in Oost-Vlaanderen die het werkje aandurven?

 

Dank!

Met hartelijke groet,

Hans

 

Reacties

Beste Hans,

 

Wij hebben een aantal jaren terug ook een hsb geplaatst, met een minerale pleister op de gevel (in combinatie met hout).

Aangezien ik (ook) niet onmiddellijk adressen vond van pleisteraars in de buurt heb ik de vraag gesteld aan 2 Oost vlaamse handelaars die dergelijke steico, gutex,... platen verdeelden:  wonen en natuur en aan ecostore.

Uiteindelijk zijn de pleisterwerken bij ons uitgevoerd door Ruben Witthouck van de groene goeste: http://www.degroenegoeste.be/ en we zijn zeer tevreden over de uitgevoerde werken! Aangezien het wel een redelijk grootte oppervlakte betrof zijn er op een bepaald moment ook nog andere pleisteraars komen meehelpen om alles gedaan te krijgen (o.a. ook http://www.stuc-and-staff.be/)

De pleister is bij ons aangebracht op een 6cm Gutex plaat, naar verluidt niet de goedkoopste (exacte prijzen weet ik wel niet meer...), maar kwalitatief heel degelijk! Het verschil met bvb een steico plaat merk je wel 

Davy