Luchtreiniger

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft er iemand ervaring met een luchtreiniger, ev. in combinatie met een luchtbevochtiger ? Zo ja, welk merk en type ?

Ik denk een aan te kopen : DELONGHI AC 150 (enkel reiniger) of Sharp KCA40EU (reiniger en bevochtiger).

Reacties

Het moeilijke om luchtreinigers te vergelijken is dat er niet altijd (onafhankelijke) testresultaten te vinden zijn.
En als je ze vindt zijn ze soms misleidend voorgesteld en moeilijk met elkaar vergelijkbaar.

Ik heb zelf lang gezocht naar een goede luchtreiniger en vind deze van de merken Genano en IQAir de beste die ik onderzocht heb omdat deze redelijk goed zeer fijn en zelfs ultrafijn stof uit de lucht kunnen halen (beiden werken wel met een totaal andere technologie). De meeste luchtreinigers die ik bekeken heb doen dit amper, wat niet wil zeggen dat ze daarom voor de rest slecht zijn.
Over de toestellen die je opnoemt ken ik te weinig. Sharp staat wel bekend om haar luchtreinigers.

Als je een ventilatiesysteem D hebt is het model GenanoTube (3000 euro) ideaal. Hiermee wordt al de lucht die je huis binnenkomt gezuiverd.

Andere aandachtspunten: geluidsniveau, indien filters worden gebruikt: kostprijs en levensduur ervan (vervang deze tijdig om te voorkomen dat je extra bacteriƫn in de lucht gaat blazen i.p.v. ze te zuiveren), indien van toepassing: onderhoudskosten, elektriciteitsverbruik.

Succes met je zoektocht ;-)