pelletkachels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Oei oei we hebben net een pelletkachel gekocht bij Pellet&Pumps in Ninove(nieuwe winkel).
Als ik dit allemaal lees krijg ik toch wa schrik!
Nu had ik graag geweten waar ik de pellets kan kopen in de regio A'pen.
We waren ook eens gaan zien in Binkom voor een pelletkachel te kopen,maar de uitleg over het systeem en de aansluiting van de kachel heeft ons doen uitzien naar een ander verkoopspunt.Zo zijn we naar Pellet&Pumps gegaan.
Het was een groot prijs verschil!!!!
Nu maar afw8ten op het resultaat.

Reacties

Steven

De winkel in Merksplas heeft deze een internet site ook ?

deze is voor mij het dichtsbijzijnde.

grt

Luc

Luc,

Ik zal u dat via email versturen, dan maken we geen reclame.

De meeste info kan je ook vinden op www.pellets.forummotion.com

Mvg,

Steven

Steven

bedankt voor deze informatie.

grt

Luc

wij zijn van plan om ons een pelletsysteem aan te schaffen. Ofwel vervangen we onze houtcassette door een pellet inbouwkachel (sara) ofwel plaatsen we mits wat verbouwingen een vaste kachel monica of illaria. Wat kunnen mensen met ervaring ons aanraden, een inbouw of vrijstaande kachel. Verder ben ik heel bang dat de kachel te veel lawaai zal maken. Ik las hier al van alles daarover. Is het echt storend ??

mvg

Geert

Geert,

als je echt schrik hebt van het geluid, koop dan een vrijstaande pelletkachel zonder ventilator. Die is heel stil.

www.pellets.forummotion.com

Mvg,

Steven

Wij hebben nu 2 jaar de Ecologica van Extraflame. Buiten de verkoper ("de enige in Binkom" waar we zeer ontevreden van zijn, maar hier niet verder op in zal gaan of we zijn even bezig...of ja toch één vb: na 1 jaar ontdekken wij via een andere verdeler dat er stukken ontbreken aan onze kachel, dat zegt genoeg zeker ). Voort zijn we met de kachel al bij al zeer tevreden. Qua geluid geen overlast, motor is bijna geruisloos. Venster wordt idd snel vuil maar ja das even wennen en op tijd kuisen. Raad: zeer dikwijls de verwarmingselementen kuisen door de 2 straven op en af te laten gaan. Als je dat niet doet komt er vuil op te zitten dat er na een tijd zeer moeilijk nog van af gaat en de staven vast komen te zitten. Ook een goede raad, koop enkel pellets bij een erkende verdeler en van goede kwaliteit. Wij verbruiken zo'n 15 a 20 kilogram per dag nu in de volle winter. Ruimte is vrij groot (200 vierkante meter) maar krijgen het toch goed verwarmt met onze 12Kw kachel. Wij zijn tevreden met onze koop. Het ennige waar ik over twijfel is of we niet beter een kachel met silo laten zetten hadden, want elke dag een of meerdere zakken van 15kg uit de kelder halen wordt na een tijd wel vervelend...

Ik heb sinds een 2-tal jaar een pelletkachel van het mer PALAZZETTI gekocht en ik moet zeggen ik ben meer dan positief verschoten zowel van het merk als van de firma EURO-DOMUS in Ranst alwaar ik het toestel aangeschaft heb. Ze hebben zzen perfecte dienst na verkoop en een zeer ruime keuze in de toonzaal ik schat een 20-tal verschillende modellen, een ander voordeel is ook dat we er steeds terecht kunnen voor pellets. Euro-Domus is ook rechtstreekse invoerder van PALAZZETTI met als voordeel dat ze 'hun' merk echt kennen en dit merk je gewoonweg. Ik kan iedereen aanraden om eens een bezoek te brengen aan EURO-DOMUS en dan merk je het verschil.

Bedankt voor je tip van euro-domus, ik ga er zeker eens langs.

Wij hebben sinds juli 2008 een fair pelletkachel, gekocht bij ecokachels in Buggenhout. Wij zijn zeer tevreden van de kachel maar niet van de 100kg pellets die erbij geleverd zijn,deze waren in december al opgebruikt terwijl de kachel alleen in de weeekend brandt want ze staat in ons tweeede verblijf.Nu hebben wij donkerkleurige pellets van enercobois, heel tevreden over, veel minder stof de helft verbruik en ook de helft asse.

Ann Van den Bossche.

verkopen ze bij Euro Domus ook pellets?

Ann Van Den Bossche,

Waar heb je die pellets gekocht?

Mvg,

Steven

je kunt je pellets tegenwoordig ook in westmalle halen, daar is een pas geopende winkel, zij hebben badger tegen een prijs van 3,85€... ik vind ze goed

inderdaad Jules,die bager pellets zijn zeer goed ,ik gebruik die ook, weinig stof en branden veel harder dan die andere, zodat je de draai tijd van de worm kan verminderen, en zo je verbruik verminderd.
gr

Wie kan mij informatie geven over het gebruik van de MEMO pelletkachel van het merk RIKA
Deze kachet "blaast" niet en is dus hopelijk wat stiller bij het branden!

Marleen,

Kijk eens op het pelletforum: http://pellets.forummotion.com/rika-f49/kenmerken-rika-pelletkachel-t228.htm

Je hebt wel een goede schouw nodig met die kachel.

Mvg,

Steven

Beste pelletsvreters.

Ik heb 3 jaar geleden ook een Ecoforest pelletskachel gekocht bij Ecolution.

Deze kachel brand al 3 jaar zonder een enkel probleem.

Volgens mij is dit de beste kachel die er is het onderhoud doe ik zelf deze kachel is zeer simpel en betrouwbaar.

Er is een nadeel aan en dat is de pelletsprijs deze is hier in Rimst op 3 jaar flink gestegen.

Ik ben aan een L&G cop 5.6 lucht lucht warmtepomp op nachtstraam aan het denken.

Ik heb het idee dat deze zeker op nachtstroom met timer nog goedkoper werkt als mijn pelletskachel.