zonnewering onder de vorm van leibomen of zoiets

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Er is gebleken dat het door ons voorziene zonneweringssysteem niet voldoende is / volgens berekening nog steeds een oververhitting. Daarom zouden wij van onze architect moeten overgaan naar opbouw screens of iets anders. Zelf zoek ik liever dan voor bv leibomen of een andere boom te voorzien. Maar hoe moet dit dan ingegeven worden in het PHPP ? Heeft iemand dit al gedaan ? Ervaring mee ? Wie kan mij helpen en zeggen hoe ver deze bomen dan van ons raam moeten staan ?
Alvast bedankt,
Anne

Reacties

in phpp geef je percentage beschaduwing in dus is het voor natuurschaduwelementen wat koffiedik kijken, tenzij je gaat doorrekenen zoals in de massiefpassief boek van een stenenfabrikant, daar hebben ze immers een bestaande boom in rekening gebracht. Eventjes googlen en proberen het handboek te pakken te krijgen. jammergenoeg een extra kost.
naast die firma zijn hier op het forum nog een resem "specialisten" die dit in hun link staan hebben...

kan je werken met nachtkoeling ? ramen op kip

er zijn PH met kiwi, hop planten op patio als zonnewering, groeit snel aan en geeft snel bladverlies in winter.

let alvast op met het type boom
- wortelstelsel en nabijheid buizen /fundering
- bladgroei en bladverlies in welke periodes
- aangepastheid aan omgeving - ondergrond

alternatieven voor screens
- schuifpanelen met lamellen
- zonnezeilen
- rieten matten
- klassieke luiken