Triple glas in renovatiewoning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wanneer plaats je het best triple glas in een renovatiewoning?
Als de muren van kalksteen zijn, dan een spouw die niet geïsolleerd is en dan nog de bakstenen.
Is het dan zinvol om triple glas te kiezen?
Ook al is deze meerprijs 700 boven op het hoogrendementsglas?
De raamfrabrikant heeft berekend dat als we triple glas nemen we op een gemiddelde Uw waarde hebben van 1,2.
Er van uitgaande dat de meeste muren een waarde hebben van 1.1, zouden de ramen met triple glas kunnen en zo ook op lange tijd besparen.

Zinvol OF niet ? En haal je de meerprijs er na een aantal jaren uit?

tot nu toe hebben we enkel het dak geïsoleerd... de muren en de kelder nog niet... dit misschien meetellen als onze ventilatie?

Bedankt

Reacties

 Ik heb er ook geplaatst. Eurotherm heatmirrorglas in de bestaande houten raamkaders....
Maar de voorwaarde is wel dat je tenminste je spouw opvult.

De reden is een verhaal van condens voorkomen!

Een stenen muur met ongeventilleerde spouw isoleert ietsje beter dan hoogrendementsglas. Maar als je hier triple glas zou nemen, slaat de condens op de muren omdat die kouder zijn. Conclusie: vul die spouw op, zelfs al zou het een kleine spouw zijn.  (milieuvriendelijke suggestie: spuitwol van Knauff;
SLS20F silicaatschuimkorrels) En ga voor het triple glas voor die geringe meerprijs. Bij mij was dit ook zo, en heb er geen spijt van hoewel die pas halverwege de afgelopen winter geplaatst werd in dezelfde week met de spouwopvulling. De besparing heb ik echt gevoeld en ook gezien op de factuur, spijts ik nog maar een halve winter ervan kon genieten