Na-isolatie PUR

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Ik ben zinnens de spouwmuren van mijn huis te laten opvullen met PUR (als resultaat van de studie van Jeroen Meeusen van de UGent). Nu heb ik wel enkele vragen daarbij.

1/ Ik heb een 6-tal adressen (Vivixtum, Pluimers, Maxipur, Purotec, Isoprotect, Verbiest & partner) van uitvoerders opgezocht, maar enkel Pluimers (is de naam die steeds terugkomt) blijkt een ATG certificaat te hebben. Is dit certificaat een noodzaak? Tegenwoordig schieten de plaatsers van na-isolatie als paddestoelen uit de grond, maar hoe maak je het verschil tussen de cowboys op de markt en de kwaliteitsbedrijven.

2/ Als een Nederlandse firma (al dan niet met VENIN certificering) de werken zou uitvoeren, kom ik dan nog in aanmerking voor de 6% BTW alsook voor de subsidies van Eandis en de belastingaftrek?

3/ Hoe wordt doorslag van het vloeibare mengsel vermeden aan ingebouwde rolluiken (de spouw erboven is gewoon open)?

Alvast bedankt voor reacties.
DeJohan

Reacties

enkel een kleine reactie over de diensten van een nederlandse firma en de subsidies etc. Vermits de subsidies vereisen dat de plaatsing door een geregistreerde aannemer wordt gedaan kan men veronderstellen dat een nederlandse firma niet als belgische aannemer geregistreerd is. Dus volgens mij geen mogelijkheid voor subsidie.

Wat wel kan, is dat een buitenlandse firma de installatie verzorgt in opdracht van een belgische firma. De facturatie komt dan van een geregistreerde aannemer. Zo gebeurde dit bij plaatsing van mijn zonnepanelen (= Duitsers) en zonneboiler (= Nederlanders).