KOKEN OP HOUT IN LUCHTDICHTE WONING

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
volgende , voorlopig hypothetische, vraag :

stel ik heb een volledig luchtdichte , super geisoleerde woning , waarbij verwarming ,san warm water en ventilatie eventjes geen punt van discussie vormen.

Ik wil echter wel koken op een houtgestookt fornuis (type AGA of iets dergelijks)

hoe doe je dat dan met je luchtdichtheid ?
hoe evacueer je je rookgassen ?
hoe kom je aan verse lucht voor je kookfornuis ?

dit alles zonder dood te gaan aan CO- vergiftiging.

bestaan er kookfornuizen op hout die in een gesloten systeem werken (type gesloten condensatieketel...) ?

Reacties

Als ik het bekijk tov. mijn finoven:

Eerst en vooral moet je nagaan of de kachel/oven luchtdicht is of toch zo goed als luchtdicht.

Met luchtaanvoer (die je kan afsluiten) van buiten of vanuit de kelder.

wij hebben dit geplaatst:

http://picasaweb.google.com/Walter.Veerle/OpDeMuggenberg#53108908539068…

En in de afvoerbuis een klep steken, kan luchtstromingen misschien wat verminderen?

 

dacht dat er pelletkachels bestonden met fornuis EN voor verwarming CV.