tips voor onderparket in OSB?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik zou graag zelf een OSB onderparket leggen om daar later een massief of half-massief parket op te leggen.

Ik renoveer een oud appartement, waar een oude industriele gietvloer in ligt, die momenteel helemaal versleten, gekrakeleerd en kuipvormig is. Op die vloer legde ik de elektriciteitsleidingen.

Het plan is nu om dwarsbalkjes te leggen van 2,4cm op 3cm (om de 30cm) en daar mijn OSB-plaat op te bevestigen.

Ik heb kurkmat om onder die balkjes te leggen en contactgeluid te vermijden, en kurkkorrels om de 'kamers' op te vullen en holle geluiden (klankkasteffect) te vermijden.

Maar hoe leg ik best de dwarsbalkjes? Moet ik ze vastvijzen in mijn oude vloer, of gewoon los leggen?

En hoe leg ik de OSB, vastvijzen aan de dwarsbalkjes?

Ik las op enkele sites ook iets dat er een plastic-folie moet gelegd worden onder een ondervloer, om opstijgend vocht te vermijden of zoiets. Is dat nodig, ook als mijn appartement zich op de vijfde verdieping van het gebouw benvind? En indien ja hoe moet ik dat plastic-folie precies leggen?

Bedankt op voorhand voor alle hulp!
diederik.

Reacties

een folie leggen hoeft in jouw geval niet.(omdat de buur onder jouw +/- dezelfde temperatuur gaat hebben)
folie is alleen nodig als je gaten hebt in je vloer (holle welfsels)
een lattenconstructie leggen die alleen met elkander verbonden is en niet in de vloer is vastgevezen gaat beter zijn ivm. contactgeluid.