wandverwarming + ontluchting

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Ik zou in de 2 wanden(yton) van mijn douche een wandverwarming willen voorzien, daarna wordt het betegeld. Vraagjes :

* Hoe zit het met het ontluchten van de wandverwarming moet de collector(met ontluchter) boven de wandverwarming staan ?
* best horizontaal of vertikaal leggen ?
* Mag ik alpex-achtige buis gebruiken, geen probleem met de uitzetting van de buizen ?
* Is leempleister beter i.v.m. de uitzetten dan gewone pleister of kan het beter de warmte opslaan ?
* de ruimte tussen de wanden is maar 90 cm dus ik zou ze moeten inslijpen lukt dit in ytonblokken ?

Kan iemand me daar raad in geven ?

Groeten,

frank

Reacties

Je kunt ze volgens mij best vertikaal leggen, mijn woning is zo volledig gedaan, om te ont luchten sluit je de ingang aan op de collector, geen pomp meer doen draaien, de retour laat je aflopen in overloop, je laat de leiding in eenkeer doorlopen, tot er geen luchtbellen meer uitkomen, daarna sluit je de retour aan op 2de deel van collector, in iedere goede instalatie staat er een automatische ontluchter, zowel vertrek als retour.
Een ander probleem is echter volgens mij jou opslag aangezien je de leiding wilt plaatsen in yton ? is volgens mij een isolatiemateriaal, wat doe je met opslag, want wandverwarming werkt op lage temperatuur, tot ongeveer 50° wat al veel is.als je enigsinds kan plaats je goede warmtegeleidende steen voor je yton, kwestie van opslag, aangezien je beperkte oppervlakte, in de handel zijn er stenen met gleuven voor verwarming te koop van terca, wel prijzig, maar dan heb je een heel goede steen ook.

Beste Frank,

Dat inslijpen gaat het heel gedoe zijn...

Ik heb het als volgt gedaan:

Alpex buizen op de muur vastmaken met spanband, bezetting gelijk smeren met bovenkant buizen, een glasvezelwapening, afwerk pleisterlaag én daarop betegelen.

Hen buizen vertikaal gelegd, raad gevolgd chauffagist.

Mvg

Jeroen

Nb lijkt mij in douche zeer aangenaam! Ik heb op deze manier muren gedaan op slaapkamers.