afwerking en isolatie wachtgevel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo allemaal,

Morgen gaat onze bouwaanvraag voor onze halfopen bebouwing binnen. De toekomstige gemene muur wordt voorlopig (dwz in afwachting van aanbouw door een buur) slechts voor de helft gerealiseerd, dwz 14 snelbouw op onze grond, 2 cm voorbij de perceelsgrens opdat in de toekomst nog akoestische isolatie kan voorzien worden tussen beide dragende muren. De huidige buurman is akkoord met deze uitvoeringswijze.

Omdat we de eerste decennia geen aanbouw verwachten (buur is thans nog open bebouwing die ooit 2x halfopen moet worden) willen de muur een U-waarde van rond de 3 geven. Het isolatiepakket dient met leien afgewerkt. Mijn vraag is nu hoe het horizontale raamwerk voor de leien het makkelijkst gerealiseerd wordt. Ik zie volgende mogelijkheden:
- 5" schaliebart (dikte 1,5") met daartussen 12 cm rotswol: hoe bevestig je dit (vijzen van 18 cm lang?);
- 4 cm drukvaste isolatie (kan later als spouwisolatie dienen), daarop keperwerk 3" bij 1,5" bevestigd (vijzen drukken kepers dus tegen de isolatie) met daartussen 6 cm rotswol;
-2x4cm drukvaste isolatie, tengellatten ertegen geboord dwars door de isolatie: wat met het moment dat op de vijzen ontstaat?

Iemand ervaring hiermee? Iemand redenen om een optie af te schieten of naar voren te schuiven?

in blijde verwachting
Didier

Reacties

nog niemand met deze vraag geconfronteerd bij 't ontwerp van zijn woning in functie van de nieuwe EPB?

geen bouwfysici met een praktische knobbel?