Promotiemateriaal

De test van Zet 'm op 50 kan door iedereen uitgevoerd worden. Wil jouw gemeente, bedrijf of organisatie energiezuinig en fossielvrij verwarmen promoten, en willen jullie de test graag verspreiden?

Je bent vrij om de teksten over te nemen van onze website. Ook de beelden kan je hier verkrijgen. We geven je meteen wat inspiratie voor een mailing of post op sociale media om inwoners te overtuigen om hun cv-ketel op 50 graden te zetten! 

Met Zet 'm op 50 kunnen mensen testen of hun woning klaar is voor een warmtepomp. Hoe? Ze verlagen de temperatuur van de verwarmingsketel naar 50 graden tijdens een koude periode. Blijft de woning comfortabel warm? Dan is een warmtepomp een goede optie! Wordt het fris in huis? Dan zijn er nog isolatiewerken nodig. Deelnemers krijgen persoonlijk advies en worden op de juiste weg gezet. 

Social media

1. Introductie campagne Zet 'm op 50

🔥 Wil jij deze winter heel wat energie besparen? En wil je tegelijk testen of jouw woning al klaar is voor een warmtepomp, zonder dat je grondig moet verbouwen? Doe dan mee met Zet ‘m op 50: een test waarbij je je cv-ketel op 50 graden zet, en je zo kan ontdekken of jouw woning geschikt is voor verwarming op lage temperatuur. Meld je aan en krijg meteen instructies over hoe je vandaag nog energie kan besparen! 

https://www.ecobouwers.be/zetmop50 

2. Koude periode breekt aan 

🌨 Vriest het bij jou? Een teken dat het koud genoeg is om te testen of je woning geschikt is voor een warmtepomp! Hoe? 

👉  Zet je cv-ketel op 50 graden en kijk of het comfortabel warm blijft in je woning. Is het gedurende 2 weken gewoon lekker warm? Dan kan jij waarschijnlijk overstappen op een warmtepomp zonder extra renovatiewerken! Dat betekent: je kan je radiatoren behouden en je hoeft niet extra te isoleren. Bovendien hoef je ook je vloer niet open te breken voor vloerverwarming. Dat lucht op!Wil jij ook weten of je woning klaar is voor een warmtepomp? Doe de test op www.ecobouwers.be/zetmop50. Hier krijg je ook alle uitleg over het verlagen van je cv-ketel. 

3. Reminder campagne 

🔥 Doe mee met Zet 'm op 50! Als je je cv-ketel op 50 graden zet, bespaar je heel wat energie. Bovendien is de kans groot dat je woning gewoon comfortabel warm blijft. Is dat bij jou ook het geval? Dan is je woning voldoende geïsoleerd voor een warmtepomp en verwarming op lage temperatuur.Ontdek hoe je je cv-ketel op 50 graden zet en krijg advies op maat! Ga naar https://www.ecobouwers.be/zetmop50 🔥

Nieuwsbrief / Mailing 

Beste, 

Verwarmen met gas: dat gaat er stilaan uit. Best kies je voor duurzame, hernieuwbare alternatieven. Een warmtepomp kan een goede optie zijn. Maar die stap lijkt soms nog groot. Wat als je geen vloerverwarming hebt? Of wat als je woning niet optimaal geïsoleerd is? Goed nieuws: ook in bestaande woningen kan je vaak overstappen op groene verwarming. 

Om te zien of jouw eigen woning geschikt is voor verwarming met een warmtepomp, kan je meedoen aan Zet 'm op 50. Met dit initiatief van Bond Beter Leefmilieu zet je je cv-ketel op 50 graden. Zo bespaar je in eerste instantie heel wat energie, want cv-ketels staan vaak afgesteld op de onnodig hoge temperatuur van 80 graden. Ook test je zo of jouw woning comfortabel blijft bij verwarming op lage temperatuur. Blijft het lekker warm? Dan is je woning eigenlijk al klaar voor fossielvrije verwarming met een warmtepomp. Een win-win voor je portemonnee en het milieu. Wordt het toch wat fris? Dan zet je je cv-ketel gewoon weer hoger, en weet je dat er nog wat (isolatie)werk nodig is. 

Meld je aan om mee te doen met Zet 'm op 50 en krijg meteen instructies over hoe je je cv-ketel op een lagere temperatuur moet zetten. Je kan dus vandaag al starten met energie besparen. Tijdens koude winterdagen krijg een mailtje van Bond Beter Leefmilieu met de oproep om goed te letten op de temperatuur in je woning. Je vult daarna een korte vragenlijst in. Op basis daarvan krijg je persoonlijke informatie over wat voor jou de beste manier is om je woning te verwarmen. 

Doe jij ook mee met Zet 'm op 50? Meld je hier aan

Heb je meer informatie nodig? Lees hier hoe de test in z’n werk gaat.

Met vriendelijke groeten,

(naam, organisatie) 

 

 Beelden en logo’s