Rijwoning met ruim en licht gevoel

Houtskelet rijwoning met veel licht en natuurlijke materialen, en een grote (deels) gedeelde tuin. 

Het huis is zuidwest georiënteerd en werd ontworpen om zoveel mogelijk licht binnen te halen en te genieten van het zicht op de tuin: er is een vide en een groot raam dat 2 verdiepingen hoog is. Dankzij dit licht voelt het huis ook ruim aan. 

De bouwheren deden een aantal zaken zelf en konden zo de bouwkost wat drukken: binnenwanden isoleren, cellulose helpen inblazen, luchtdichting, fermacell en multiplex beplating plaatsen, tadelakt plaatsen in douche.

OV9000/26
Gent
gedeelde tuin
natuurlijke materialen
sprekend interieur
(nog) Niet-gecertificeerde passiefbouw, Cohousing/collectieve samenlevingsvorm / afgewerkt / nieuwbouw
KeukenKeukenTrapVideBadkamerBadkamer

Algemene kenmerken

Type gebouw
Rijwoning
Woning voor meerdere gezinnen / cohousing / kangeroewoning
Aantal bewoners
4
Bouwjaar
Verwarmde oppervlakte netto (A)
157.00m²
Verwarmde oppervlakte bruto
191.00m²
Oriëntatie woon-/werkgedeelte
Zuid-West

Hernieuwbare energie

Duurzame energie
aankoop groene stroom
PV - cellen

Verwarming

Type warmtepomp
lucht-water
Type bijverwarming
Elektrisch vuurtje indien nodig
Ventilatie systeem
systeem D
Ventilatie Unit
Dantherm

Wandopbouw

Type constructie
houtmassiefbouw of houtskeletbouw met FSC label
Dakconstructie
plat dak met houten balken
Dakbekleding
folie (rubber, epdm, …)
Dakisolatie
papiervlokken
Constructie buitengevel
houtskelet met isolatie intern
Gevelafwerking buiten
baksteen
Muurafwerking binnen
plaatmateriaal
vol hout
pleister (kalk, gips, …)
geverfd met natuurverf
Vloerconstructie
betonnen plaat
Vloerafwerking
gepolierde beton
hout
Buitenschrijnwerk
Hout-Aluminium
Gebruik regenwater
tuin/onderhoud
toilet
In goede samenwerking met deze bouwpartners
NaamCategorie(ën)Gemeente
SEC bvbaadviesDeinze
Lab 15 cvbabouwbedrijf - aannemer - installateurGent
Labeur VZWbouwbedrijf - aannemer - installateurGent
Denc!-studio bvbaarchitectGent