Passiefwoning zet in op flexibiliteit | Ecobouwers.be

U bent hier

Passiefwoning zet in op flexibiliteit

VL3210/06
Lubbeek
  • Flexibele opbouw van de woning
(nog) Niet-gecertificeerde passiefbouw / Zeer lage energiewoning (K-peil lager dan 25) / Gebouw met bio-ecologische componenten / afgewerkt / nieuwbouw /

Openstelmomenten

Zelf aan de slag? Vraag bouwadvies aan.

Heb je bouw- of verbouwplannen? Dan kan je overal in Vlaanderen terecht bij één van de professionele adviseurs verbonden aan een provinciaal steunpunt voor Duurzaam Bouwadvies. Wie de bouwsuggesties van de adviseurs toepast, verzekert zich van gezond en comfortabel wonen – en van blijvend lage energiefacturen.

> Vraag hier je advies aan.

De voorgevel gericht op het oosten.De achtergevel richt zich op uitzicht over de velden achterin.Zicht op de eet & zitruimte.De open-keuken met zicht en directe toegang tot de tuin.De open-keuken met zicht en directe toegang tot de tuin.De gevelsteen werd doorgetrokken tot binnen en maakt hier een interessant spel van materialen.Zicht vanuit de zithoek op de tuin.Het prachtige uitzicht vanuit een spectaculaire hoekraam op de verdieping.De dubbele hoogte geeft een visuele verbinding tussen de verdiepen.Een subtiele integratie in het landschap.

Deze nieuwbouw woning bij Leuven met een sterke moderne stijl werd ontworpen als bijna energie neutrale woning (BEN woning). StevenALICE creërde een zeer flexibel en rationeel plan dat eenvoudig een uitbreiding van het gezin toe laat zonder afbraak te doen aan het zeer lichte en ruime interieur.

Algemene kenmerken
Type gebouw: 
Vrijstaande gezinswoning
Aantal bewoners: 
6
Aantal appartementen / wooneenheden: 
1
Bouwjaar: 
2013
Renovatiejaar: 
2013
Verwarmde oppervlakte netto (A): 
180.00 m²
Verwarmde oppervlakte bruto: 
200.00 m²
Verliesoppervlak (totale oppervlakte van gebouwomhulsel): 
450.00 m³
Beschermd volume bruto (V): 
540.00
Oriëntatie woon-/werkgedeelte: 
Zuid-West