Oude villa opgewaardeerd tot strakke passieve woning

Deze doorgedreven energetische renovatie is vanuit een eenvoudige woning uit de jaren 60 gerenoveerd tot een passieve woning. Rondom is een houtskeletwand aangebracht en achteraan de woning is er bijgebouwd, volledig in houtskeletopbouw. Deze woning is het bewijs dat men van een oude en slecht geisoleerde woning toch en passief woning kan maken. Wij zijn vooral ook zeer trots op onze luchtdichtheidsmeting en dagen iedereen met een renovatie/verbouwing uit om een betere waarde te behalen dan 0,26!

LI3945/01
Ham
zeer goede luchtdichtheid
buffervat gelinkt aan zonne-energie
renovatie met houtskeletbouw
(nog) niet-gecertificeerde passiefbouw, lage energiewoning / bijna afgewerkt / renovatie
BINNENKIJKEN

Verwarmen met de zon

Als architecte heeft Evie Favoreel wel wat te bewijzen bij het verbouwen van een haar eigen huis. En ze bewijst met verve dat je een eenvoudige bungalow uit de jaren ‘60 kunt renoveren tot een passieve woning. 

Een wand van houtskelet pakt de oude woning in en creëert achteraan een nieuw stuk leefruimte. Eenmaal afgewerkt zal het huis de passiefstandaard halen. “Wij zijn vooral heel trots op de luchtdichtheidsmeting. We dagen iedereen uit om met een verbouwing een betere waarde te behalen dan 0,26."

Die goede luchtdichtheid voor een verbouwing hebben we te danken aan mijn man die heel nauwgezet alle spleten en kieren heeft afgeplakt.

Lees hier het artikel verder!

Algemene kenmerken

Bouwjaar
2016
Renovatiejaar
2016
In goede samenwerking met deze bouwpartners
NaamCategorie(ën)Gemeente
Archi-f architecten BVBAarchitectHam
Intopia bvbabouwbedrijf - aannemer - installateurLUMMEN