Oud magazijn wordt duurzame woonst met behoud van karakter

Een oud gelijkvloers magazijn van een rijwoning in Ledeberg wordt vervangen door een nieuw houten dak. Een zo groot mogelijke rechthoek, ingesneden door het hoofdgebouw, wordt ingepast. Waar het vlak loskomt van de geaccidenteerde perceelsgrens ontstaan patio’s. Twee houten moerbalken in een T-figuur dragen het dak, op hun snijpunt gesteund door een nieuwe betonnen kolom. De roostering volgt de richting die door de hoofdbalken gedicteerd wordt. Lichte wanden uit cellenbeton maken kamers en isoleren de gemene muur.

Ledeberg
Creatief ontwerp voor industrieel pand
Lage energiewoning (K-peil lager dan 30) / bijna afgewerkt / renovatie

Algemene kenmerken

Bouwjaar
Renovatiejaar
In goede samenwerking met deze bouwpartners
NaamCategorie(ën)Gemeente
GAFPAarchitectGent
Lab 15 cvbabouwbedrijf - aannemer - installateurGent