Hoekwoning: authentiek en duurzaam verbouwd | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoekwoning: authentiek en duurzaam verbouwd

VL3350/05
Linter
  • kalkhennepbouw
  • Bio-ecologische materialen
Zeer lage energiewoning (K-peil lager dan 25) / Bio-ecologisch gebouw / Strobouw / Kalkhennepbouw / afgewerkt / renovatie /

Ecobouwers Opendeur 2021

Deze woning neemt niet deel aan de Ecobouwers Opendeur van 2021 of de openstelmomenten zijn nog niet gekend.

Twee voor de prijs van één. Tijdens ecobouwers opendeur bezoek je niet enkel deze woning maar onmiddellijk in de buurt ook een renovatie van een knusse woning met ecologische materialen tijdens dezelfde rondleiding. Inschrijven gebeurt via de andere fiche: https://www.ecobouwers.be/woningen/knus-en-gezellig-gerenoveerd-met-kalk...

Op de hoek met de Vlietstraat staat de oude gezinswoning van schrijnwerkerij familie Boffé en dat al sinds 1913. De woning, met een ruime zaal achteraan, was in de 20ste eeuw een café en theaterzaal. Voor de arbeiders die 's avonds van het treinstation, gelegen op het einde van de Getestraat, naar huis wandelden, was het cafe Boffé een geliefde tussenstop.  

In 2017 begonnen Jonas en Nele met een grondige ecologische verbouwing waarbij de autenticiteit van de woning zo veel mogelijk behouden moest blijven. Samen met architect Philippe Vander Maren zijn ze aan dit project begonnen. De woning is geïsoleerd met kurk, kalk hennep en houtvezel, en achteraf afgewerkt met witte basis leem met stro. Met deze renovatie wordt aangetoond dat ecologisch verbouwen hip en trendy kan zijn; en dat het geiten-wollen-sokken imago niet altijd terecht is.

Algemene kenmerken
Type gebouw: 
Driegevelwoning
Bouwjaar: 
2021
Renovatiejaar: 
2021
Wandopbouw
Type constructie: 
hennepbouw

Bouwpartners van deze woning

 

​Aan de slag met je eigen project? Start bij de Ecobouwers Renovatiewijzer.