Beschermde fermette ecologisch gerenoveerd | Ecobouwers.be

U bent hier

Beschermde fermette ecologisch gerenoveerd

OV9840/04
De Pinte
  • Houtschakelbouw
Lage energiewoning (K-peil lager dan 30) / Gebouw met bio-ecologische componenten / bijna afgewerkt / renovatie /

Openstelmomenten

Deze woning kan op dit moment niet bezocht worden. Blokkeer gerust alvast 9, 10 & 11 en 16 & 17 november voor de volgende Ecobouwers Opendeurdagen 2019!

Kan je zo lang niet wachten? Via de Ecobouwers Renovatiewijzer vind je een overzicht van allerlei instanties die advies en begeleiding aanbieden, tools, premies, infosessies, en nog veel meer.

Een oude fermette uit de Pinte wordt helemaal vebouwd tot een duurzame en comfortabele woonst en kantoor. De fermette is beschermd en heeft een aantal gevels die behouden moesten blijven. De hele wind- en waterdichte ruwbouw is echter nieuw en ecologisch aangepakt. De opbouw bestaat uit: glasschuimgranulaten met betonplaat er bovenop, Massieve houtschakelbouw voor de hele ruwbouw, alle structuur in hout (geen metaal) en rotswol in dak met de gerecupereerde dakpannen er bovenop. De wandisolatie is nog niet afgewerkt, maar De zijden waar de originele stenen muren staan krijgen cellulose ingeblazen tussen de gevelsteen en de houtschakelstructuur. De zijden waar geen stenen muren meer staan zullen worden afgewerkt met houtvezelplaten aan buitenzijde + beplanking. Grote uitdaging was het isoleren van de woning, omdat de originele stenen muren weinig recht zijn. Zo varieert de dikte van de ingeblazen cellulose in de wanden tussen de 5 en 30 centimeter. 

  • "In De Pinte maakten we kennis met houtschakelbouw op 3 verschillende manieren verwerkt; super interessant!" - Bezoeker Opendeurdagen 2018
Algemene kenmerken
Bouwjaar: 
2018
Renovatiejaar: 
2018
Verwarming
Bijverwarming: 
Pelletkachel
Wandopbouw
Dakisolatie: 
minerale wol
Isolatie buitengevel: 
papiervlokken
Dikte muurisolatie: 
15.00 cm
Vloerisolatie: 
glasgranulaten

Bouwpartners van deze woning

  • Eurabo (leverancier - handelaar)
    Opdracht:
    leverancier glasgranulaten
  • Systimber (bouwbedrijf - aannemer - installateur, leverancier - handelaar)

 

​Aan de slag met je eigen project? Start bij de Ecobouwers Renovatiewijzer.