Condens in de veranda | Ecobouwers.be

U bent hier

Condens in de veranda

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van lambert-2
29/10/2008 - 13:07

Het wordt alsmaar kouder 's nachts. Met als gevolg dat we weer condens hebben in onze veranda.

De veranda werd enkele jaren geleden bijgebouwd, volledig van 1.1K glas met ALU profielen. De thermostaat staat in de living. De verwarming kan de 18° voor 's nachts niet in de veranda volledig ondersteunen. (Allemaal glas en beperkt mogelijkheden om een radiator te plaatsen) Maw 's nachts daalt de temp. in de veranda tot 14° en minder.

De vloer is ook redelijk koud, waarschijnlijk niet voldoende geisoleerd (sh*t).

Los daar van blijft een veranda altijd een koud element aan 't huis.

Dit alles (samen met hogere vochtigheidsgraad rond deze tijd van het jaar) zou volgens de veranda bouwer de oorzaak zijn van condensvorming op de profielen (en randen van het glas) van de veranda.

Zoals de laatste 2 dagen is het echter prachtig vertoeven erin en verwarmt het tevens het huis. Enkel de condens is op dit moment een minpunt.

Wat zijn eventueel de mogelijkheden om condens vorming te verminderen.

4 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-12
29/10/2008 - 17:39

=> veranda verluchten
=> veranda deuren naar binnen sluiten tov huis
=> geeft wel koudere veranda, maar geen aanvoer meer van warme lucht van huis die condenseert in veranda.
en nogmaals verluchten....

Walter

afbeelding van jan verstricht
29/10/2008 - 17:56
Jan

zoals gezegd, van een veranda kan je niet hetzelfde comfort verwachten dan van een woonruimte; 1.1 glas is nog steeds slechter dan een geïsoleerde muur (0.6 of beter). ALU-profielen helpen ook niet uiteraard (en blijkbaar concentreert de condensvorming zich daar op).

Je zegt dat je er prachtig in kan vertoeven (ik vermoed wanneer de zon schijnt) en dat je er dan warmte mee kan capteren - de veranda vervult dus zijn functie (en die functie is dus niet een woonkamer zoals in de geïsoleerde schil).

afbeelding van r.vanrossen@skynet.be
29/10/2008 - 19:08

Lambert,

Dus in die veranda staat geen radiator ? Prima.
Je krijgt er 's nachts 14° C in ? Ook prima, want dan is het tussen je woonkamer en die veranda goed geïsoleerd. En het komt daarop het meest aan.

Die verandacondens kan je vermijden doar lucht via je veranda door te voeren naar je woonkamer, waar je toch lucht moet toevoeren.(= pecifieke manier voor Walters 1° aanbeveling).
Verder ook Walters 2° aanbeveling aanhouden.
Sukses.

Rik

afbeelding van an-8
30/10/2008 - 08:09
an

of een tuinkamer in hardhout kopen! Wij hebben er een van Miniflat en hebben hier helemaal geen last van...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.