zonnepnalen op huur huis ? | Ecobouwers.be

U bent hier

zonnepnalen op huur huis ?

afbeelding van pfft
22/09/2016 - 15:01

Beste

Ons oud huis  (bj 1955) wordt momenteel verhuurd. De roofing op het dak moet vernieuwd worden en er moet dak isolatie geplaatst worden.

Nu was ik mij aan het afvragen of het zinvol was om hier ook PV zonnepanelen op te leggen? 

ik had gedacht de huurder een voorstel te doen, zo dat dit voor de huidige huurder financieel neutraal is. Ze betalen mij de niet aangekochte net electriciteit en trekken alle taksen af die ze zelf moeten betalen. De huurder betaald dus juist het zelfde als vroeger.

Zitten er adders onder het gras???Mag dit ( als de huurder het eens is)

mvg

eddy

1 Reactie

afbeelding van walter-8
23/09/2016 - 11:06

Hoi Eddy,

dit zal een aanpassing aan het huurcontract vereisen. 

Je kan natuurlijk zonnepanelen op het dak zetten maar je kan van de huurder enkel verwachten dat hij het huidige contract uitdient.  En gezien daar niets in staat over de PV panelen is het tot niets verplicht. 

Ik vermoed dat momenteel de huurder zelf het contract met een elektriciteitsmaatschappij is aangegaan. 

Zelf denk ik dat de 'properste' oplossing is dat je een wijziging aan het huurcontract voorstelt waarbij jij de electriciteitsaansluiting voor jou neemt en je de electricteitskosten als onkosten aan je huurder doorrekent.  Zo is het voor je huurder potentieel budget neutraal. 

Al blijft het dan wel de vraag hoe hoog die kosten moeten zijn (bv je rekent een kwh prijs door aan je huurder, maar welke en hoe neem je de toekomstige prijs- en kostenevoluties mee in het contract?). 

Ik heb al geweten van contracten waar de huurder een vast bedrag betaald voor de PV panelen en de opbrengst mag houden.  Maar met de invoering van de recente taksen op PV panelen geeft dat voor oudere contracten al eens conflicten. 

Niet zo een evidente materie.  Misschien best eens met een huurder of verhuurdersbond opnemen. 

Walter