welk isolatiemateriaal gebruik ik onder crepi dat voldoende damp-open is? | Ecobouwers.be

U bent hier

welk isolatiemateriaal gebruik ik onder crepi dat voldoende damp-open is?

afbeelding van Jef Vp
30/05/2017 - 09:58

Dag allen,

bij onze totaalrenovatie hebben we het box in box principe toegepast. We hebben dus in een bestaande schuur (met een volle muur) een houtskelet gebouwd dat we met 24 cm rotswol hebben geïsoleerd en met luchtdichte folie hebben afgesloten langs de binnenzijde.

Aan één van de gevels stond een woning dat nu is afgebroken. Die muur is in slechte staat, zeer oneffen en moet dus hersteld worden. Ons idee was om hier een crepi op te plaatsen maar omdat de muur in slechte staat is en zeer oneffen, is het niet zo eenvoudig om daar crepi op te plaatsen. Een optie van een aannemer was om die eerst vlak te maken met behulp van isolatieplaten. Mijn zorgen: zal crepi & isolatie niet te dampdicht zijn waardoor het vocht in de isolatie niet meer kan ventileren? Zijn er speciale isolatiematerialen die hiervoor geschikt zijn? Hebben jullie een ander idee hoe ik dit kan aanpakken?

Alvast bedankt

1 Reactie

geen zorgen in dit verband.
Meestal wordt voor gevelisolatie gebruik gemaakt van EPS-isolatie (piepschuim) of de grijze met grafiet verbeterde versie. EPS is totaal waterdicht, neemt geen water op en moet die dan ook niet kwijt.
hoewel de rest van de schuur allicht niet geïsoleerd is en deze isolatie dan weggegooid geld. Waarom niet meteen een dikkere crépilaag??? Of bijvoorbeeld buitengevelleem, die kan/mag je vrij dik aanbrengen. zelfs zelf erop spatelen. En ook spuitkurk is mogelijk (heb dit met uitleg op www.ecobati.be gezien)