Waarmee rekening houden bij vervangen voordeur? | Ecobouwers.be

U bent hier

Waarmee rekening houden bij vervangen voordeur?

afbeelding van lara.leo
04/01/2018 - 20:16

Beste  mensen,

In september zijn wij ingetrokken in onze nieuwe woonst, een belle-étagewoning uit 1914. Eigenlijk moet zo goed als alles gerenoveerd worden. 

We hebben er bewust voor gekozen een jaartje te wachten alvorens een architect aan te spreken. Enerzijds om ons te informeren over ecologisch verbouwen, anderzijds om nog wat te sparen.

Nu zijn we wel aan het overwegen de voordeur (jaren '80 alluminium met enkele beglazing) al vroeger te vervangen. Deze klemt, laat massa's koude door en inbraakveilig lijkt onze voordeur me ook niet echt.

Ik vraag me alleen af of we deze zonder problemen kunnen laten vervangen voor de andere werken? Zal dit gevolgen hebben voor bv. de isolatie die we in de vloer willen steken? Kunnen we dit met een gerust hart reeds vervangen of dienen we dit echt in functie van de andere werken te bekijken? Sowieso zullen we niet alles ineens kunnen aanpassen, daar is ons budget niet groot genoeg voor, maar het idee was iig eerst te zorgen voor een maximale isolatie en ons vervolgens op de technieken te storten.

Alvast bedankt! 

2 Reacties

afbeelding van MarieDeVos
12/01/2018 - 10:09

Goed dat je er toch al over nadenkt, want de voordeur kan inderdaad veel verschil maken wat betreft het warmteverlies in een woning. PVC of hout zijn op dat vlak wel een goede keuze. In geval van glaspartijen, goed isolerend glas natuurlijk. Maar dat is vrij logisch (https://www.tipsentricks.be/voordeur-prijs/). Met die geplande vloerisolatie zal het volgens mij geen probleem zijn om de deur nu al te vervangen, maar je moet wel rekening houden met de andere renovatiewerken die je eventueel wil laten uitvoeren. Alles oplijsten en op basis daarvan eens een goede planning uitwerken.

afbeelding van luis
12/01/2018 - 12:39

deur best op de zelfde hoogte als je muurisolatie, idem met nieuwe ramen. Dus rekening houden of de muren nog geïsoleerd moeten worden. Tegenwoordig hebben voordeuren ook een isolerende onderregel, als je het toch goed wil doen.