Tijd en geld tekort, hoe doen jullie dit? | Ecobouwers.be

U bent hier

Tijd en geld tekort, hoe doen jullie dit?

afbeelding van JJ2
05/12/2016 - 12:40
JJ2

 

Dag iedereen,

Wij zijn bezig met een verbouwing en komen tijd & geld tekort om alles rond te krijgen.

Hebben jullie ook dit probleem?

Hoe blijven jullie binnen jullie budget?

 

Vergelijken jullie actief prijzen van bouwmaterialen tussen verschillende verdelers?

Wachten jullie tot er ergens koopjes zijn?

6 Reacties

afbeelding van IvoB
05/12/2016 - 12:46

Dat je geld te kort komt kan voorkomen, maar tijd? 

Voor onze eerste verbouwing werd er pas iets uitgevoerd als het geld er was. 
Uiteraard werden er verschillende offertes/prijzen vergeleken. 
Dus was er nooit budget te kort. 

En tijd is relatief. Onze eerste verbouwing duurde 7 jaar, de laatste 3 jaar. 

afbeelding van walter-8
05/12/2016 - 18:13

Het begint allemaal met een goede planning en budget opstellen. En dan heb je nooit tijd en geld tekort: moet je enkel je plannen herzien.
Hier ben ik wel de architect dankbaar geweest dat die er altijd gezorgd voor heeft het budget realistisch te houden. Zodoende was er voor het basisplan voldoende geld.
En met de meevallers/zelf handen uit de mouwen zijn dan de foliekes betaald.

Walter

afbeelding van walter-8
05/12/2016 - 18:16

IvoB wrote:

Dat je geld te kort komt kan voorkomen, maar tijd? 

...


Natuurlijk is tijd belangrijk. Het wil immers zeggen in een half afgewerkte woning wonen of 2de woonst betalen. Geen tijd voor andere dingen in het leven (en die zijn er in het leven echt naast bouwen).
Niet iedereen is even vlot en soepel om een half mensenleven in bouwperikelen te zitten.
Walter

afbeelding van IvoB
05/12/2016 - 19:46

Liever enkele jaren langer in een onafgewerkte woning dan een leven lang in de schulden.
Wij zijn in 7 jaar tijd drie keer verhuisd in onze eerste woning (verdieping per verdieping afgewerkt) maar wel nooit een cent schulden gehad. Dan ben je die paar jaar vlug vergeten. En voor de kinderen was het een reuzetijd dat de helft van hun huis een grote speeltuin was ipv "blijf daar af". :-)

afbeelding van Griet en Stefan
05/12/2016 - 22:56

Te beginnen met een farsoenlijk startbudget.

Zodra je begint te werken, massas geld opzijgezet.  Geen luxe zaken gekocht, vrij beperkt een reisje gedaan.  Low budget toestellen en meubels.  onze 14j oude tv van 300 euro doet het nog steeds!  

Overal goed op gelet.  Ook uit gaan eten was zeer beperkt.  En als we uitgingen' was dat gene cava, wijn, of andere dure dranken zoals tegenwoordig de jeugd consumeert, maar een gewoon bierke, of ne cola.  Eigenlijk een beetje sober, en gezond gierig geleefd.  2de hands auto, geen dure audi of bmw....  Resultaat is dat we grond konden kopen zonder te lenen, en nog over hadden!  Onze maandelijkse aflossing is ook vrij laag, makkelijk door 1 loon te dragen plus basisbehoefte.  Goed begonnen is half gewonnen!

Tijdens de bouw veel zelf gedaan: sanitair, elektriciteit, ventilatie, cv, isolatie,....  Zelf klinkers gelegd, zelf tuin aangelegd.  Wel met hulp van.  Gene schrik hebben om iets zelf te doen!

Uiteraard, uw bouwbudget bepaald ook heel wat.  Hier geen 2de badkamer, geen extra dressing,  geen extra kamer voor ne bureau, geen luxe keuken en badkamer.  Keep it simple!

afbeelding van Hans Delannoye
06/12/2016 - 11:15

als je geld en tijd tekort hebt, ben je duidelijk verkeerd gestart.  en dus, bezint voor je begint.

als je toch bezig bent, probeer prioriteiten te stellen, en doe de essentiële dingen.  je kan gerust besparen op b.v. je keukeninrichting, maar niet op je bouwschil.  je vindt tweedehands wel een keukenkastje met gootsteen voor een paar 10-tal euro.  en eens je uit de grote kosten bent, wordt het allicht een stuk makkelijker een degelijke keuken te kopen.  overigens, dat geeft op dat moment veel meer voldoening.

wachten op koopjes, da's een mogelijkheid, maar let op, als dingen erg goedkoop verkocht worden, is daar meestal een goede reden voor, en dat is zeker niet altijd kwaliteit.