serre is een vergiet !

Hallo,

Ik heb een aantal jaren geleden een serre aan een buitenmuur bevestigd.

Ik heb toen op aanraden van iemand de glazen op glasrubber gelegd en de bovenzijde afgekit,maar wat er nu aan de hand is weet ik niet,maar de serre is bijna een vergiet het water komt op verschillende plaatsen binnen! Ik zie mij dan ook genoodzaak om het glas allemaal te verwijderen.Maar nu is mijn vraag zou ik die glazen niet beter in de siliconen  drukken  en zo ja welke is siliconen zou ik daar voor moeten gebruiken ?

Mvg,

Ruud

Reacties

Hoe lang heeft de afdichting wel goed gehouden? Misschien was je oorspronkelijke oplossing redelijk goed?

Hallo,

Ik denk 3jaar ongeveer!

De pastic-tentachtige serre in onze tuin staat dikwijls open langs 1 kant, en staat vol plantjes. Water is er gewenst en wat regen doet er geen kwaad. Is jouw serre meer een verblijfsruimte of meer voor planten/kweken/tuinieren?

Van serres ken ik zo goed als niets, hopelijk krijg je snel reacties van deskundigen. Als je 't na 3 jaar al opnieuw moet herstellen/herdoen is er vast een beter product of betere methode te vinden.

In bouwzaken staan tegenwoordig soms een 100-tal verschillende tubes om vanalles mee dicht/vast te kitten, vast kunnen die de optimale tube aanraden.

Glas werd vroeger vastgezet en regenwaterdicht gemaakt met stopverf denk ik. De ingredienten lijken me ecologisch, maar blijkbaar kan het niet zo goed tegen uitzetten en krimp, en daardoor alleen geschikt voor kleinere ruiten. https://nl.wikipedia.org/wiki/Stopverf
Zelf ooit eens een kapot ruitje zo vervangen (van een studio in een voormalig klooster, dus een klein ruitje); dat werkte wel goed.

Heeft er dan niemand zelf een serre gebouwd!

Grts,

Ruud

Zelf een vrijstaande serre gebouwd met enkel glas. Naargelang het weer kan dat onderaan soms vol druppels hangen. Op het eerste zicht zou je dan denken dat de serre zo lek als een zeef is. Dat is echter condensatievocht.

Moest je nog een verbindingsdeur hebben vanuit de woning dan kan die condensatie nog veelvuldiger optreden.

 

Hallo,

Het is geen condens,het druppelt alleen maar als het regend(de balken vertonen al op verschillende plaatsen schimmel) 

Ik zou graag een kit willen gebruiken om de glazen mee op de profielen te lijmen,iemand een goede suggestie?