Zwevend plaatsen bamboe parket | Ecobouwers.be

U bent hier

Zwevend plaatsen bamboe parket

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Guydl
21/06/2011 - 17:06

Kan iemand adviseren of massief bamboe parket (15mm)zwevend mag geplaatst worden (aangezien krimp en vervorming minimaal zijn)? Zou zowieso een dampscherm plaatsen dat ook geluidsremmend werkt.
Heb op een Ned. site gelezen dat je voor die vorm van plaatsing enkel de korte zijde van de parket verlijmd en dat de langse zijden door parketveren op zijn plaats wordt gehouden (plaatsing tussen de laatste stroken en de muren).

Indien deze vorm van plaatsing geen optie is, zou ik de cement ondergrond voorbehandelen met Thomsit 755 epoxy vochtscherm of met Thomsit R 746 aquarem (welke heeft de voorkeur?), om daarna te verlijmen met Thomsit lijm P 618 Dispersieparketlijm.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Eco Bam
03/08/2011 - 23:02

Beste,

 

bamboe mag  zwevend geplaatst worden. 

Je dient enkel rekening te houden met 10-15mm uitzettingsvoeg aan de muren alsook dat de ruimte maximaal 5*12 meet.

De parketveren zijn niet echt gekend hier in België maar zijn inderdaad zeer handig om de vloer onder spanning te houden.

indien verdere vragen, kan u me steeds contacteren.

afbeelding van vanregin
14/06/2013 - 22:17

Dag Guy

ik las dat je van plan was om bamboe parket zwevend te plaatsen? Ik had je willen vragen of je tevreden bent van het resultaat? Wij hebben ook bamboe gekocht, maar twijfelen nog welke "ondervloer" we nemen. De bamboe parket van 14 mm wordt dus zwevend gelegd. En daaronder:

- kurk van 2 mm die verlijmd wordt op de chape

- of mousse van 3 mm die niet wordt verlijmd (ligt er los op, geen lijm nodig). Deze mousse heeft onderaan ook een plastiek laag tegen vocht.

Op onze chape wordt nog een dun laagje egalisé gegoten om dat de chape net iets te laag was uitgegoten.

Dus mijn vraag is: wat leggen we best op de chape, dus onder de zwevende bamboe parket.

bedankt alvast voor je reactie of reacties van anderen!

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.