zwarte folie | Ecobouwers.be

U bent hier

zwarte folie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nick-1
26/09/2006 - 15:30

Ik had even een stomme vraag.
We gaan vrijdag beginnen met de eerste laag stenen van het gelijkvloers. Boven op een kelder, dus.
Nu steken ze er altijd van die zwarte folie tussen de eerste en 2de laag stenen, dat is zo'n dampscherm vermoed ik.
Mijn keldermuur (en de bovenliggende muren ook) zijn zo'n 38cm dik. de muren vanhet gelijkvloers en zo worden samengesteld uit een poroton lijmsteen van Juwo, dan 2*5cm isolatieplaat, dan +-2cm luchtspouw en dan een buitensteentje of eternitplaat. Mijn vraag is eigenlijk hoe breed moet mijne folie dan ongeveer zijn, en hoever moet die buiten de muur uitsteken en moet die onder de isolatie doorlopen of er ergens tussendoor, zodat eronder ook nog isolatie gepropt kan worden ??

7 Reacties

Reacties

afbeelding van guido-13
27/09/2006 - 19:54

zwarte folie , het moet wel een stevige folie zijn, dpc is wel een zeergoed materiaal, ik denk toch dat je vlug 50 cm breedte nodig hebt kwestie van op binnenmuur toc een 10tal cm hoger te zitten dan je eertse laag fasade die een stuk lager begind, maar uitgebreide documentatie vind je wel in de betere bouwzaken, daar kun je zoveel uitleg krijgen als je wilt, zij zullen je goed materiaal leveren zelfs met garantie.

afbeelding van frankdh
28/09/2006 - 09:13

Vragen naar "diba", is te koop in rollen van verschillende breedte.
MVG,
Frank

afbeelding van nick-1
02/10/2006 - 10:08

Ik heb ergens ook gehoord dat die DIBA aan de binnekant door het pleisterwerk moet steken ?
maar mijne steen komt 10cm boven de vloer uit, dus dat is wel hoog om uit te komen.
Dus we hebben de DIBA maar gelijkgetrokken tot de rand van de steen.
Maar klopt dat, dat het normaal tot door het pleisterwerk moet steken ?
En indien zo, hoe kan ik dat dazn nu het beste oplossen ?

afbeelding van guido-13
02/10/2006 - 11:52

als je een goede stukkadoor hebt weet hij dar hij enkel moet plakken tot aan de folie, onder de folie moet men waterdichte mortel gebruiken, zelf om je plinten te bevestigen mag men geem lijm gebruiken, gewoon je plinten met goede mortelspecie aanzetten, normaal wordt er een steen gekozen om juist achter je plint te zitten met de folie.

afbeelding van nick-1
02/10/2006 - 11:56

Ah zo werkt dat normaal.
Maar we hebben nu al gewoon de folie maar gelijkgetrokken tot aan de steen, dus niet ver genoeg om door het pleisterwerk te komen.
Want een plint van 10cm of meer zie ik niet zitten :)
Voorwat dient dit eigenlijk ?
Wat kan ik nu het beste doen ?

afbeelding van bentheuwis
02/10/2006 - 14:43
ben

beste,

de "diba" is uw vochtkering tegen opstijgend vocht en vocht dat via de grond zou kunnen binnendringen ter hoogte van de aansluiting fundering/opgaand metselwerk.

in principe neemt een gipspleister makkelijk vocht op, waarbij zich zouten gaan vormen, enz. Vandaar dat men aanraadt om de pleister tot op de vochtkering te plaatsen en om het onderste gedeelte in een cementpleister te voorzien. Hiertegen wordt courant gezondigd in de praktijk.

mvg

afbeelding van nick-1
02/10/2006 - 14:49

Nu i shet wel zo dat mijn kelder goed ingesmeert is tegen vochtige grond / grondwater, dus in principe zou hij niet vochtig mogen zijn. Ook ga ik de buitenkant nog helemaal insmeren op het gebied tot de DIBA en de buitenste muur van de kelder (40cm dik) dus er zou niet veel vocht door mogen dringen. Ook de DIBA komt vlot tot voorbij de fassaatsteen (wat ook moet denk ik) en zou het niet vochtig mogen worden, wel ??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.