zonwering in dubbel glas | Ecobouwers.be

U bent hier

zonwering in dubbel glas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van peter-67
02/02/2007 - 19:13

In Canada zag ik bij een particulier een raam met zonwering in het dubbele glas. Is dit product ook in Nederland te koop en hoe zit het dan met de isolatiewaarde ?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van marnix van glassmetal
02/02/2007 - 21:31

zonnewering, lamellen of plooigordijntjes zijn te bekomen bij iedere leverancier/schrijnwerker die onder andere St Gobain verdeeld.
Deze beglazing van St Gobain is voorzien van Hunter Douglas lammelletjes en zij zijn tot dusver de enigen die ook garantie geven op kleurvastheid van de lammelletjes. dit is namelijk een probleem. ander probleem bij dit soort beglazing is de verhoogde kans op luchtlekken met als gevolg verminderde isolatie waarde. veel voorkomend lek ingevolge het draadje van het stuurmotertje dat naar buiten moet komen om de lamellen te kunnen kantelen

Ik zelf vind dit ook een erg mooi product maar het is zeer prijzig (rekent u maar op zo'n 5 a 600 € per vierkante meter) beperkt in garantie en niet echt een aanrader om echt als zonnewering te functioneren. Met een screen bereikt u veel betere resultaten tegenover een gunstigere prijs. Maar ......... bouwen is nog ook een goesting en eigen smaak dus ......

afbeelding van chathanky
03/02/2007 - 01:35

Pilkington Insulight Sun Screenline
Luxaclair
Velthec

Dit zijn een aantal fabrikanten met dergelijk glas in hun pakket.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.