zonwering bij houten ramen - LEW | Ecobouwers.be

U bent hier

zonwering bij houten ramen - LEW

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van flanineke
05/02/2013 - 23:47

Dag ecobouwers,

Wij bouwen aan een nieuwe woning, en hebben al veel interessante informatie op dit forum gelezen. Op dit moment stellen we ons vragen over zonwering, en wat te kiezen...

Het wordt een LEW, een houtskeletbouw (24cm isolatie in de CLS-kepers) met een groot raam (315 x 225) op de zuidkant. De dakoversteek daarboven zal 70 à 80 cm bedragen (afhankelijk van dakgoot). De woning zelf is in landelijke stijl, volledige houten ramen, rode recupe gevelsteen.

Eerst waren we van plan het 'probleem' op te lossen met een soort houten constructie waarrond we beplanting zouden doen (druivelaar, ...), maar we vrezen dat dit niet zal voldoen om de warmte buiten te houden in de zomer. We willen ook graag het zicht dat dit grote raam van binnenuit op onze tuin zal bieden behouden (dus die houten constructie zou wat in de weg staan). Maar wat kiezen we dan best? Die screens die we op internet en op beurzen en in folders en zo zien, die vinden we niet mooi en er zijn precies veel nadelen aan. Die passen daarbovenop bij moderne woningen, maar helemaal niet bij woningen in landelijke stijl (boerderijstijl) en zeker niet bij houten ramen (waarvan de kleur van het hout zichtbaar zal blijven), vinden wij.

We hebben al eens iets opgevangen over horizontale lamellen aan de buitenzijde, maar vinden daarover geen bruikbare informatie.

Wat denken jullie ervan? Wat raden jullie ons aan?
Bij welke firma in de buurt van Ieper zouden we daarvoor best eens aankloppen?
Of maken we beter zelf iets?

Alvast bedankt voor jullie advies.

6 Reacties

Reacties

afbeelding van William Thys
06/02/2013 - 11:21

ik heb doeken van Nesling hangen en ben hier tevreden over.

http://nesling.nl/

afbeelding van AntonLaenen
06/02/2013 - 20:08

Hier kan je misschien lamellen vinden: http://www.renson.be/Lamellenwanden-Aluminium-gevelbekleding-Belgie_2.html 

Deze lijken mij echter niet zo praktisch, een doek kan je mooi laten oprollen als je hem niet nodig hebt.

afbeelding van flanineke
07/02/2013 - 18:39

Dank jullie wel voor de tips, ik dacht wel dat er geen "wondermiddelen" zouden bestaan... :)

Iemand misschien nog andere ideeën of bevindingen?

afbeelding van pfft
07/02/2013 - 20:34

Beste

wij denken een wonder middel gevonden te hebben, althans voor de slaapkamer ramen boven.

Het is niets meer dan een dakoversteek van 1 meter. Hierdoor komt er in de zomer geen zonlicht binnen, en in de winter wel.

Ik heb de juiste hoogte en uitsteek van de dakoversteek in Google Sketchup getekend, waarna er heel eenvoudig een schaduw simulatie kan gemaakt worden. (= hoeveel schaduw staat er op 1 juli om 12 uur).

eddy

 

 

 

afbeelding van bertvdg
07/02/2013 - 22:53

Dak oversteken of vaste luifels werken best wel goed tijdens de zomer. Ik vind het wel een nadeel dat het bij donker zwaar bewolkt weer weer (ook in de zomer) het soms wat licht weg neemt die je dan wel kan gebruiken binnen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.