zonnepanelen op leien dak | Ecobouwers.be

U bent hier

zonnepanelen op leien dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sunnybeam
26/10/2007 - 16:13

Wij hebben en (kunst)leien dak.Ze komen er binnenkort zonnepanelen op plaatsen.Ze boren gaten in de leien en bevestigen hun beugels op de pannen.En maken dan alles waterdicht.

Kan dat geen kwaad dat die beugel zo een druk op die pan uitoefend?Zou die op termijn niet gaan barsten?

chris

1 Reactie

Reacties

afbeelding van gielis albert
27/10/2007 - 11:48

Beste Chris,
Ik zit in dezelfde situatie als jij .Maar de firma solar company boort ook gaatjes, maar daarop komt een alumnium lat met aan de onderkant een soort mousse dat op de leien rust zodat de belasting verdeeld wordt.Die mousse heeft na verloop van tijd de eigenschap van een soort afdichtingskit te vormen tussen dak en aluminiumlat .Diezelfde firma heeft toevallig in mijn straat (bijna gebuur)ook een installatie verkocht en hebben vorige week(door een dakweker vd firma) de aluminium profielen al gelegd. Ben gaan kijken en dat leek me zeer degenlijk.Sommige firma s werken inderdaad met haken die men eerst zet met daarop de aluminium profielen.Het gewicht is dan verdeeld alleen over de haken en dus ook op die betreffende leien.Dus oppassen ermee ,
Groetjes
Albert Gielis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.