Zonnepanelen, nog mogelijk om zonneboiler op later tijdstip toe te voegen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Zonnepanelen, nog mogelijk om zonneboiler op later tijdstip toe te voegen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van yalika
08/05/2011 - 17:43

Hallo,

Ik ga binnenkort zonnepanelen laten plaatsen ze komen volgende week. Nu vraag ik me af, zou het nog mogelijk zijn om volgend jaar bv hierbij een zonneboiler aan te sluiten? (Dan kan ik twee keer genieten van 40% belastingaftrek)

Of is beide niet mogelijk, zonnepaneel en zonneboiler?

(Ik had hier eerder gepost dat mijn gasboiler ongeveer 2.2m³ gas verbruikt per dag, enkel om warm water te verwarmen, dus de gasboiler is ook aan een alternatief toe. Maar ik heb eerst besloten tot het plaatsen van zonnepanelen wegens financiele beperkingen kan ik niet allebei realiseren...)

Groeten

Yalika

2 Reacties

Reacties

Beste Yalika,

Het principe van PV panelen en zonneboilers hebben op zich niets met elkaar te maken. Het is dus niet zo dat die twee "op elkaar aangesloten" kunnen worden. Indien u nog plaats heeft om een zonneboiler te plaatsen, zou ik zo zeggen : doen !

Ik ben installateur van zowel PV panelen als zonneboilers en ik verzeker u dat zonneboilers een véél hoger rendement kunnen halen dan PV panelen. Ik geef u wel 1 gouden raad : "Kies voor een systeem met vacuümbuizen !" Dat werkt een heel pak beter dan vlakke panelen, is onderhoudsvriendelijker, heeft een veel hoger rendement en is naar mijn mening het enige goede systeem voor noordelijker gelegen landen, zoals het onze. Wil je het echt ecologisch aanpakken, kies dan voor een systeem zonder antivriesmiddel, maar met een circulatiebeveiliging. Antivries is namelijk zéér milieuonvriendelijk en dat goedje moet op een dag zowiezo uit uw systeem.

Moet u nog uw gasketelvervangen, dan kunt u meteen ook beter kiezen voor een gasketel die met uw zonneboiler kan "communiceren" om zo een optimaal rendement te halen uit uw zonneboiler. Zeker de moeite waard om te overwegen bij de aankoop van een nieuwe ketel.

 

Met vriendelijke groeten !

Anthony Maréchal, isolatiedeskundige

afbeelding van Hans Delannoye
08/05/2011 - 21:38

yalika

natuurlijk kan dat, maar er is wel een grens aan het maximale bedrag dat je mag aftrekken.  ik weet niet hoeveel PV panelen je gaat plaatsen, maar dan heb je allicht je belastingsaftrek voor twee jaar opgebruikt. 

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.