zonnepanelen en warmtedoorslag ? | Ecobouwers.be

U bent hier

zonnepanelen en warmtedoorslag ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van roover
03/10/2006 - 12:29

Geachte forummers,

Ik had een klein vraagje betreffende de beste keuze voor de plaats op het dak van de thermische zonnepanelen.
Vanwege de bouwvoorschriften in onze streek (Arlon = dakgoothoogte tussen 3,70 en 4,20m + verplicht zadeldak met helling tussen 33 en 38 graden), zullen wij onder het dak slapen en wij hebben dus een beetje schrik van het fenomeen warmtedoorslag in de zomer. De dakopbouw wordt voorzien met leien (verplicht) met daaronder Celit4D, gebinte volledig opgevuld met geblazen cellulosevlokken, damprem, OSB en waarschijnlijk nog een technische spouw van een paar cm die we na bekabeling etc. nog zouden kunnen vullen. Nu zitten er onder het dak meerdere functies : slapen + dresssing + badkamer. Mijn vraag is : wat is de invloed van het plaatsen van zonnepanelen ipv leien op een bepaalde plek ?
De panelen gaan zonnewarmte "absorberen" en doorgeven aan het (stromend) water in de buisjes...Panelen zijn in principe ook van onder geïsoleerd : mogen we er vanuit gaan dat het dan daaronder in de zomer frisser blijft dan gewoon onder het leien dak ?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van dubya-1
05/10/2006 - 15:45

Ja, de warmtedoorslag zal minder zijn. Zonder zonnepanelen valt er 100% warmte op uw dak bij manier van spreken, met zonnepanelen zal een gedeelte van die warmte afgevoerd worden naar u zonne-installatie. Maar of dat merkbaar zal zijn ? En of dat voor PV ook geldt ??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.